magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 1 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 2023
  2. Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 2023
  3. Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 2023
  4. Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 2023
  5. Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 2023
  6. Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 2023
  7. Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 2023
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.75 (4 szavazat)

játékvezető: 2.75 (4 szavazat)

hangulat: 2.75 (4 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.28, 11:22 (szerk.: 2023.10.22, 13:47)
    Az egész meccs azt hozta kb. amit vártam. Nagy küzdelem, verejtékes győzelem! Köszi Srácok!

    Nagyon szervezett ez a védekezés eddig, persze nem túl látványos az összkép.
    Totál 2000-es évek Serie A-s feeling.

    Örülök Sigi góljának megérdemelte. Abu jól állt be. Tűpontos labdái vannak, beállásakor megélénkült a csapat. Ramirez is nagyot ment ma. Meglepetésre Wingo eģész jól megállja a helyét k.hátvédbe. Közepes színvonalú volt a mai meccs, de a lényeg a győzelem. Újra a minket megillető helyen vagyunk a tabellán!

    Lehet, hogy Wingo jobb belső védőként, mint jobbhátvédként? Abena valóban megérkezett! Sigi istenkirály volt, Abu pedig elég hatékony előkészítő.

    Kizárólagos védőt egyedül Abena játszott, bár 1-2 esetben azért előre kalandozott.
    A tempó miatt Wingo is előre tudott menni, a kecskék igencsak elfáradtak.

    Egy nagyon nehéz meccset nyertünk meg.Zachariassenen és Lisztesen múlt,hogy nem lett több gólos .Volt néhány kiemelkedő jó teljesítmény: Wingo,Abena,Sigér,.Csak így tovább!

    Nagyon jól begyakorolt kényszerítők, szélekre húzott játék, masszív védelem, egy sokat futó és nagyot söprögető Ramírez, és Sigi! Ja, amúgy maga a meccs nem volt valami magas színvonal, kb ugyanaz volt, mint a Kisvárda ellen, sajnos ezt kell megszokni. Viszont folyamatos támadás, labdaszerzések már magasan megvoltak, ezt kell csinálni, azt majd egyszer csak becsorog egy-egy gól. Meg talán majd lesznek élvezhetőbb meccsek is, de addig meg tartani kell legalább ezt a szintet! Gratulálok!

    Elég baj hogy ezután a semmi játék után dicsérik a Kecskemétet. De ami még nagyobb baj, hogy még így is ők lettek a 2. a bajnokságba. Az nem teljesítmény hogy 10 en beállunk védekezni, aztán ha átjutunk az ellenfél térfelére és a közelünkbe jön egy Fradi játékos összeesünk hátha befújják a szabadot. A szabadot meg bebasszuk középre hátha valahogy gól lesz.

    Szerintem a Mekeggrad nagyon jól össze volt rakva erre a meccsre és piszkosul szerettek volna nyerni.
    Minálunk is meg volt az akarat, igyekeztünk, a játékban is megvoltak a helyzetek, sajnos ismét kimaradtak. Szerintem koncentrációs probléma ez, az új edzői követelményeknek való túlzott megfelelni akarás következménye lehet.
    Végre van egy edző aki foglalkozik a szögletekkel, mert régebben tucatszámra rúgruk öket, eredménytelenül. Leginkább mi kaptunk gólt szögletekből.
    Most volt 2 egymás utáni meccs, amelyet sarokrúgást követően szerzett góllal nyertünk meg. Kíváncsi volnék mikor volt ilyen a korábbiakban?

    Bár nem brillírozunk a rengeteg gólgyáltásban, de a játék rendben, a lehetőségek adottak. Idővel a koncentráció is helyre áll és jobb megoldások születnek és eredménmyesebbek lesznek játékosaink.
    Üsse kő! Az 1:0 -ra nyert meccsekért is 3 pont jár, maximum mi, a szurkolók többet izgulunk.

    Szépvolt Fiúk, csak így tovább Mester, Hajrá Fradi!

    Abena fizikális játéka ezen a két meccsen tényleg nagyon meggyőző volt. Más poszt, de úgy oldotta meg a helyzeteket, mint Esiti a legjobb meccsein.

    Wingo-ról...
    Azzal ver a sors,hogy mindenkiről,aki fölmerül,hogy hozzánk igazol,megnézem az addigi pályafutásáról az összefoglalót.Az teljesen egyértelmű volt,hogy a komplett amerikai pályafutását a pálya tengelyében játszotta le (igaz az is,hogy jóval feljebb játszva). Még véletlenül sem volt jobb futó.Mondjuk,belső védő sem.Lehet,hogy Dejanék első zseniális húzásának vagyunk szemtanúi .

    Engem nagyon meglepett a szereplése és jó játéka. Belső védőként a játékintelligencia, helyezkedés, fejjáték, jó felpasszok mind fontosak - olyan elemek, amiben Wingo-t nem tartottam kiemelkedőnek (és akkor még finoman fogalmaztam...). Viszont a gyorsaságával, jó előretöréseivel és a testi erejét kihasználva megnyert párharcaival látványosan jó teljesítményt hozott ezen a két meccsen. Bár ezek nem a legjobb csapatok voltak, de egyértelmű, hogy a mennyeire egy nagyon jó belső védőt találtunk a személyében.

    Két dolog Pisti. Az egyik az, hogy ha a tegnapi teljesítmény felét kirakjátok a kavics ellen, agyonveritek őket. A másik, a játékosaid nem svédek, légyszi szoktasd le őket a favágásról, jó? Csak a faszszopó Karakó miatt maradhattatok mindannyian a pályán a meccs végéig.

    Régebbi csapatainknak mindig gondot okozott egy szervezett Kecskemét. Most volt először, hogy szervezettségben is föléjük nőttünk. Ilyen jól még nem védekeztünk ellenük, párharcokba sem mentünk bele ekkora intenzitással. Nagyon jó volt a csapat, egymásért is küzdöttek.
    Máté visszahozta a rock and rollt, amit Stanko kiegészített.

    Egyre jobban kedvelem a MESTERT. A legjobbkor cserélt. Wingot a szurkolók már régóta nem szeretnék a csapatban látni, erre centerhalfként zseniális. Azt hiszem, a rotálás lesz a legjobb tulajdonsága. A Kecsó nagyon nem érdemelte meg volna, ha kihúzza.

    Azt kapjuk amit előre megmondott Stankovic!
    Mindenkire szuksége van, nem 11 játéksra, mindenkire! Ezért játszatja fura összeállításban is akár a csapatot. A mai kezdőhöz akkor nyúlt hozzá, amikor már nagyon bele ellett nyúlni és csak minimálisan. Mit ért el vele az a kérdés?
    Hát egyelőre visszakaptunk egy Wingot és egy Abenát, de Sigér is jelentős formajavuláson megy át. Nem hajtja rojtosra a csapatot. Lefogadom, hogy a legjobb kezdőt tartalékolja a nemzetközi meccsekre. Nekem nagyon tetszik amit elkezdett építeni!
    Gratulálok a srácoknak és sok siker, kitartást a Mesternek!

    Tényleg csak a stáb tudhatja, mi van a fejekben, lábakban. Szerintem jó úton járunk. A játékosok ugyanúgy tolták a szekeret, mint Csabánál, ma is meg voltak az.égbekiáltó helyzetek, s ha a karakó korrekt és kiállítja a 2. félidőre a fő hentesüket ill. csatáraink jobban koncentrálnak, akár a gólokban mért eredmény parádés is lehetett volna. A védelemre kicsit jobban odafigyelünk, kevesebb is a kapott gól.

    Nem olvastam vissza, nem tudom, mi vótmá, meg hogy mi látszott a közvetítésben, de tényleg Sigi volt, aki érzékelte a gondokat, mikor állt a játék, mindig kifutott a padhoz konzultálni Stankoviccsal és Leóval, vagy a csapattársakhoz elmagyarázni, hogy mi változzon.
    Szerintem jó volt ez, Zétény meg a vereség ellenére szép gólt lőtt a Soriban, úgyhogy ez egy jó nap volt.

    Vannak játékosok akik nem arra valók, hogy viszonylag szabadabban tegyék a dolguk. Abena is újra jónak tűnt amire az lehet a magyarázat, hogy meg van szervezve a játék, a játékosnak pedig megvan az a posztja amire ebben a rendszerben alkalmas.

    Volt egy-két kifejezetten alattomos megmozdulásuk! Például amikor Lisztest úgy rúgták fel, hogy a labda már a túlszélen volt, vagy két visszakönyöklés, az egyik Abu Fani ellen! Gerinctelen, féreg banda!

    Sigi a csapat lelke, lelkiismerete. Mióta ismét kulcsszerephez jut a csapat hozzáállása is megváltozott. Minden tiszteletem az övé, példát ad akaraterőből.
    Az is fontos hogy akár 5 magyar is van egyszerre a pályán. Sőt 5 és fél, Ramirezt ideszámítva.

    Nekem az is tetszett Sigi kapcsán, ahogy Lisztessel elbeszélgetett egy szituációban a C lelátó előtt.

    Jó lenne ha minél több szurkoló megpróbálná úgy nézni a mérkőzéseinket, hogy a mutatott játék és eredmény az ellenfél minőségétől is függ és részben annyit játszol amennyit hagynak neked. Könnyű 5-6 gólt rúgni ha bóják ellen játszol, vagyis egy szervezetlen vagy akaratgyenge csapat ellen, mint amilyen volt idén ellenünk pl. a Paks vagy a tölténygyár. Idén eddig 3 komoly ellenfelünk volt: Felcsút, Csukaricski és a Kecsó és lássuk azt is hogy elég komoly focit rakott le tegnap a Kecskemét, főleg az első 30 percben. Rengeteget mozogtak, labda nélkül is, szervezettek voltak, nagyon pörögtek és szinte elszívták a levegőt elölünk. Várható volt hogy ezt az iramot nem fogják végig bírni, így 30 perc után már egyre inkább elfogyott az előre játékuk, de a szervezettségük megmaradt. Mi viszont végig pörögtünk , hajtottuk őket és a körülményekhez képest (sérülések, rotálás) kimondottan jól és élvezhetően játszottunk. Nagyon sajnáltam Csabát, de napról napra egyre jobban tetszik Sztankovics munkája, nagyon jó szeme van a játékhoz, a játékosokhoz és szemmel láthatóan jó a kémia is a csapattal.

    Egy szervezetten játszó Kecskeméttel játszottunk. Nem volt könnyű,de nyertünk. nyomtunk, nem volt lazsálás, csak az utolsó passzok és lövések hiányoztak.

    Azzal is egyetértek,hogy van élet a kispad és a játékosok között. Folyamatosan néztem a kispadot, a reakciókat. Csercseszovnál nem volt ilyen...

    Eddig kellemes meglepetés Dejan Sztankovics.

    Én azt látom, hogy Dejan úgy írta alá a szerződését, hogy előtte már nagyon komolyan feltérképezte a teljes játékosállományt, nem a véletlen szerencse Wingo újra hasznosítása vagy Márki megtáltosodása. Nagyon jól és értelmesen rotál és szinte tökéletesen osztja el a cserékkel is a meccsterhelést. Én a befejezések pontatlanságánál is leginkább azt látom, hogy a játékosok bizonyítani akarnak az edzőnek és kicsit "túlfutják" magukat (Márki, Zaki) így a végjáték pontosságára kevesebb erő marad.

    Tegnap olyan szeretettel beszélt a játékosairól a mérkőzés után, szinte egyenként mindenkit megemlítve, ami nagyon ritka és nekem borzasztóan tetszett. Ez az interjú is sokkal jobb tolmácsolást érdemelt volna! Látszik, hogy szeret a kerettel dolgozni és valószínűleg még sokkal többet lát bennük a jövőben, mint amire szurkolók itt gondolunk.

    A meccs nagy részében 4-2-3-1-ben, az utolsó negyedórában 5-4-1-es felállásban játszottunk, 90%-kal passzoltunk, 67%-kal birtokoltuk a labdát (7.2 PPDA, 6% hosszú passz, 15.6 passz/perc). A párharcarány 122-120 volt ide, 28 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Wingo, Makreckis 5-5), a KTE 18-at, 9 lövésig jutottunk ebből, nekik 3 lövésük született így. A támadópárharcok 43%-át (Marquinhos 16/9), a védekezőpárharcok 61%-át nyertük meg, a fejpárbajok aránya 21-29 oda.

    36+2 támadásból 19 lövésig jutottunk, 5 talált kaput (KTE 23 / 5 / 0), az xG-arány 2.29 – 0.71, az xcG-arány 1.71 – 0. A 23 beadás 35%-a volt pontos. 14-szer tisztáztunk (Ramírez 4, Dibusz 3, Wingo és Makreckis 2-2), a szabálytalanságok aránya Karakó szerint 14-16 volt – Zeke egymaga ötször szabálytalankodott.

    Dibusz 5-ször kellett kijöjjön, a 14 passza pontos volt.

    Makreckis 117 akciójának 79%-a volt sikeres, 91%-kal passzolt, 19 párharcból 7-et nyert meg. 10 labdát vesztett, 12-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Abena 90 akciójának 84%-a volt sikeres, 96%-kal passzolt, 16 párharcból 9-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 12-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Wingo 93 akciójának 82%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.21). 92%-kal passzolt, 16 párharcból 9-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 7-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Ramírez 106 akciójának a 74%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.08). 91%-kal passzolt, mind az 5 csele sikeres volt, 26 párharcának felét nyerte meg. 12 labdát vesztett, 14-et szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.1).

    Sigér 67 akciójának 75%-a volt sikeres, 4 helyzete volt (0.42), egy gólt szerzett. 95%-kal passzolt, 18 párharcának felét nyerte meg. 2 labdát vesztett, 9-et szerzett, 1 lövést készített elő (0.03).

    Ben Romadan 58 percet kapott, 43 akciójának 60%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 15 párharcból 7-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 4 passzt lopott. 4 lövést készített elő (0.17).

    Marquinhos 88 percet kapott, 75 akciójának 65%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.09). 90%-kal passzolt, 29 párharcból 13-at nyert meg, 4 labdát szerzett. 3 lövést készített elő (0.65).

    Zachariassen 59 akciójának 61%-a volt sikeres, 4 helyzete volt (0.9). 77%-kal passzolt, 17 párharcból 7-et nyert meg. 8 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.26).

    Lisztes 58 percet kapott, 42 akciójának 45%-a volt sikeres, 3 helyzete volt (0.29). 71%-kal passzolt, 17 párharcából 8-at nyert meg. 1 passzt lopott.

    Pesity 78 percet volt a pályán, 1 helyzete volt (0.27). 8 passzából 7 volt pontos, 9 párharcból 3-at nyert, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.21).

    Abu Fani 38 percet kapott, 48 akciójának kétharmada volt sikeres, 2 lövése volt (0.05). 77%-kal passzolt, 13 párharcból 9-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 2-t szerzett, 1 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.3).

    Varga B. is 38 percet kapott, 21 akciójából 9 volt sikeres, 6 passzából 5. 12 párharcból 4-et nyert meg, 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.05).

    Botka 18 percet kapott, 6 akciójából 4-et nyert meg, 4 passza pontos volt, 2 párharcát elvesztette.

    Civic 8 percet volt a pályán, 6 akciójából 5 volt sikeres, 5 passzából 4, 2 labdát szerzett, 1 párharcát megnyerte.

    Sigér 7.88
    Abu Fani 7.33
    Abena 7.21
    Makreckis 7.07
    Wingo 7.06
    Ramírez 6.93
    Dibusz 6.69
    Marquinhos 6.57
    Ben Romadan 6.10
    Zachariassen 6.07
    Varga B. 6.06
    Lisztes 6.04
    Pesic 5.72

    https://ulloi129.hu/2023/09/30/dibusz-lisztes-makreckis-es-siger-abu-fani-abena/
    https://ulloi129.hu/2023/09/28/igy-teljesitettunk-a-kecskemet-ellen-4/
    https://ulloi129.hu/2023/09/27/elo-a-kecskemet-elleni-bajnokirol-4/