magyarfutball.hu

Csepeli MTK - Újpesti TE 1 : 10 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2015.09.27, 20:48
  Újpest – Csepel 10:1 (4:0)

  Góllövő: Suhai, Zsengellér, Zsengellér, Zsengellér, Szusza, Szusza, Szusza, Szusza, Keszthelyi, Balogh II. (11-esből), Zsengellér

  Csepel, 10.000 néző – Vezette: Szigeti György
  Ragyogó napsütéses időben gyülekezik a közönség a csepeli sporttelepre. A nagysikerű hölgy kézilabda mérkőzés második félidejére már több, mint 8000 ember üli és állja körül a pályát s még egyre jönnek.

  Az újpestieknél Tamás panaszkodik:
  - Egész éjjel nem aludtam, gyomorrontásom van.
  Laborcz lesz a balhátvéd, a csatársor változatlan marad. Kirádi ismét elfoglalja helyét a fedezetsorban. Szorongó a hangulat.

  A Csepel öltözőjében Jávor edző és Kincses gyúró veszi „kezelés alá” a játékosokat, Surányi mondja, amikor belépünk:
  - Két gólt gyúrtak a lábomba.
  Belátogat az öltőzőbe Korbuly János, a gyár igazgatója, Jámbor Alajos volt alpolgármester és Becskő József, az MLSz elnöke. Gallowich Tibor szövetségi kapitány is megjelenik. Az újpestieknek ezt mondja:
  - Ha tudástok még lelkesedéssel is párosul, akkor nem veszíthetitek el a mérkőzést.

  Hat után öt perccel így állnak fel:
  Újpest: Tóth – Balogh II., Laborcz – Kirádi, Szücs, Szűcs, Balogh I. – Suhai, Szusza, Zsengellér, Sárdi, Várnai.
  Csepel: Tihanyi – Rédey, Szabadkai – Füzesi, Csurgó, Rákosi – Szentesi, Gáti, Keszthelyi, Marosvári, Surányi.

  Az I. félidő
  Zsengellérnek kedvez a szerencse, a Csepel nappal szemben kezd. Az első percekben a Csepel vezet két támadást, de Szentesit, majd Keszthelyit szerelik az újpesti védők. A 3. percben szép Sárdi-Zsengellér-Szusza támadás végén az összekötő a 16-osról Tihanyi kezébe lő.

  Keszthelyi-Gáti-Szentesi akciót nehezen tisztáznak az újpestiek. Marosvári messziről magasan fölé lő. A 6. percben Zsengellér remekül teszi ki Sárdit, az összekötő az ötösről lő, de Tihanyi remek elvetéssel ment. Balogh II. lök, Surányi szabadrúgását Tóth könnyen védi, Suhai egyedül rohan el s nagy helyzetben Tihanyiba lő.

  Szabadkai faultolja Szuszát, az szabadrúgást az összekötő mellé küldi. A 11. percben megszületik az első újpesti gól: Várnai hosszú keresztlabdájáról a belsők lekésnek, nem így Suhai, aki berohan és közelről a késlelkedő csepeli védők mellett a léc alá bombáz. 1:0-ra vezet az Újpest.

  A 16. percben Marosvári labdáját Keszthelyi remekül bombázza kapura, Tóth nagyszerű robinzonáddal kiüti a labdát, majd a második lövést ölre fogja.
  (Eddig az újpesti csatársor sokkal jobbnak látszik, mint a csepeli.)

  Gáti labdája lesen találja Surányit. Az ellentámadásnál Sárdi lő fölé. A nagy melegben nem valami nagy az iram. A 19. percben Zsengellér kicselezi Csurgót, a behúzódó Rédey mellett Várnai elé játszik és már szalad is lyukra. Remekül kapja a beadást és a kimozduló Tihanyi mellett a lég alá fejel. Remek támadás volt. 2:0.

  A 24. percben Suhai elhúz Csurgó mellett, közeli lövését Tihanyi kiüti, majd megfogja. Komoly csepeli támadás nem alakul ki, mert feltűnően rosszul passzolnak játékosai. Zsengellér erőtlenül mellé lő.

  A 29. percben Várnai ismét lehúz a védők mellett, beadásánál ismét elalszanak a csepeli védők, Sárdinak nem jön lábra a labda, annál jobban Zsengellérnek, aki az ötösről futtából lő a bal sarokba. 3:0.
  A gól után Szusza nagy lövését védi vetődve Tihanyi. A 30. percben Szücs véti a mérkőzés első szögletét. Tóth kiüti, majd megfogja a labdát. Várnai beadását Csurgó szögletre fejeli.
  (Az Újpest szinte könnyedén játszik, s így is fölényben van. A csepeli támadásoknál mindig idejében közbelép egy újpesti védő.)

  A 31. percben szép csepeli támadás végén Marosvári tisztán kapja a labdát az ötösön, de gyengén lő s Tóth remekül véd. Szusza a 16-osról fölé lő. Kirádi szép hosszú lövését védi Tihanyi, majd Szusza lő fölé 25 méterről. Nagy az újpestiek technikai fölénye.

  A 41. percben Szücs félpályás szabadrúgására Tihanyi rosszul jön ki, csak érinteni tudja a labdát, ami mögéje esik. Zsengellér beugrik és bekanalazza a labdát. 4:0.

  Marosvári lapos szabadrúgása keresztül megy a sorfalon, de Tóth vetődve véd. Mezőnyben ér véget a félidő.

  Szünetben mindkét csapat a pályán marad. Az újpestiek a pálya egyik sarkában a hűvös helyen, míg a csepeliek, eléggé furcsán, a napon maradnak.
  A közönség körében meg is jegyzik:
  - Ők már nem „éghetnek le”.
  Takács Gézának többen gratulálnak, de ő ezt még korainak tartja.
  - Majd a végén tessék jönni.
  A fiaitól továbbra is lelkes játékot kér.
  A csepelieknél Jávor edző főleg a védelmet okolja, de a csatársorral sincs megelégedve.
  - Védelmünk „féléves”, elől pedig nagyon respektálják Laborczót és Szücsöt.

  A II. félidő
  Az első percekben mezőnyjáték folyik. Az 5. percben nagy kavarodás támad a csepeli kapu előtt, végül Szusza lapos lövését védi Tihanyi. A 7. percben Kirádi labdájával Szusza három emberen cselezi át magát, közben nyomják is, de mégis tisztára játssza magát és az ellenkező sarokba gurít. 5:0.

  Kicsit kemény lesz a mérkőzés. Keszthelyi feleslegesen löki a labdát fogó Tóthot, majd Szabadkai térdel bele Suhai hátába. Suhait kiviszik, de hamar visszajön. Keszthelyi és Marosvári helyet cserél. Esett az iram. Mintha lefékezett volna az Újpest. Marosvárinak van helyzete, de gyengén mellé lő.

  Szusza átadását Rédei szögletre menti Várnai elől. Ezt Zsengellér fölé fejeli. A 16. percben Sárdi-Kirádi-Zsengellér-Suhai a labda útja, a beadást Szusza a 18 méterről nagy erővel az ellenkező sarokban bombázza. Remek gól volt. 6:0.

  A 18. percben Sárdi szép testcsellel megy el Csurgó mellett, egészen az ötösig fut és onnan az ellenkező léc mellé küldi a labdát. Egy perc múlva Suhait gáncsolják. A szabadrúgást Zsengellér mesterien teszi Szusza fejére, aki a léc alá fejel. 7:0.
  (Szusza befogta Keszthelyit a góllövő listán.)

  Keszthelyi Laborcztól szorongatva a 11-es pontról jól lő kapura, de Tóth gyönyörű elvetéssel ment. Marosvári a jobbszélen fut el, de Laborcz szorongatja s gyengén Tóth kezébe gurul. A 30. percben Szusza ismét jó labdát kap mintegy nyolc méterre a kaputól és gondolkozás nélkül lő a jobb alsó sarokba. 8:0.

  Egy perc múlva 25 méteres Marosvári-szabadrúgás visszapattan az újpesti védőkről. Gáti ebből Keszthelyihez játszik, aki közelről a sarokba lő. 8:1. A 34. percben Szabadkai faultolja Suhait a 16-oson belül. A 11-est Balogh II. félmagasan belövi. 9:1.

  Két perc múlva egy átadást Zsengellér gyönyörű oxforddal alig emel a léc fölé. Ezután a Csepel veszt több formás támadást. A 40. percben Surányi kerül gólhelyzetbe, de késlekedik és így lövése a belépő Balogh II-ről szögletre megy.

  Újpest támadásnál Suhai egy labdát az alapvonalon túlról ad be, így a befutó Sárdi gólja érvénytelen. De az utolsó percben újabb érvényes gólt lőnek az újpestiek. Várnai kicseréli Rédeit és beadását Zsengellér a kapu szájából lövi a sarokba. 10:1.
  Szögletarány: 3:2 (1:1).

  hmgy