magyarfutball.hu

MTK - Újpesti TE 0 : 4 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2015.03.17, 17:04
  Az MTK nem tehette vitássá az újpestiek győzelmét

  UTE – MTK 4:0 (1:0)

  Góllövő: Várnai, Zsengellér, Zsengellér, Szusza

  Latorca utca, 15.000 néző – Vezette: Hetzka Pál
  A hétköznap ellenére is sűrű sorokban hömpölyög a szurkolók hada az MTK-Újpest örök Derby színhelye, a Latorca-utcai pálya felé. Elégedetlenül veszik észre, hogy 1/2 6 órakor az előmérkőzés még javában folyik, sőt a nagymérkőzés résztvevői közül néhányan civilben sétálnak a lelátón és pálya szélén.

  Az Újpesti öltözőben a belsőhármas összetétele okoz gondot. Laborcz vagy Sárdi? Végül Takács edző úgy dönt, hogy a Ganz ellen nagyszerűen bevált belsőhármassal, vagyis Zsengellérrel a középen és a fiatal Sárdival balösszekötőben játszanak.

  Az MTK-öltözőben Bosánszki bejelentette, hogy betegsége miatt vállalja a játékot, okoz izgalmat. A kitűnő formában lévő összekötő végül mégis vállalja.

  Jóval a kitűzött időpont után, 6 órakor az alábbi összeállításban kezdi a játékot a két csapat:
  MTK: Csintalan – Polgár, Bíró – Urhegyi, Kovács, Megyeri – Markos, Bosánszki, Palatinus, Lukács, Sörös.
  Újpest: Tóth – Balogh II., Jakab – Kirádi, Szücs, Balogh I. – Suhai, Szusza, Zsengellér, Sárdi, Várnai.

  Enyhe széllel szemben az Újpest kezdi a játékot és már az első percben Várnai jó beadását Megyeri fejjel továbbítja a mezőnybe. A másik oldalon Bíró szabadrúgását Palatinus szépen csúsztatja fejjel – mellé. A 4. percben Szusza szökteti Suhait, a jobbszélső félmagas beadását Polgár és Kovács egyesült erővel menti Zsengellér elől. Szusza két percre elhagyja a pályát.

  Feljön az MTK, Sörös beadását Lukács kapásból lövi rá. Balogh II.-ről pattan vissza a labda. Aztán Jakab könnyelműsködése ijesztgeti az Újpest híveit. Egyelőre nincs semmi érdekesség, sem szépség a játékban. Sok a magas labda, még nem volt egy tervezetten felépített akció.

  A 13. percben Balogh I. miatt szabadrúgáshoz jut az MTK, Markos lövését Tóth biztosan menti, két perc múlva Bosánszki futtatja Markost, a jobbszélső mélyen centerez és így Tóth zsákmánya lesz a labda. A 21. percben megszületik az első gól. Egy előrevágott labdát Csintalan Suhai elől a 16-oson kívül kézzel hárít. Suhai küldi be a labdát, az elbámészkodó MTK-védők között.

  Várnai félmagasan kapura fejel, gyenge fejese a sok ember között jut a bal sarokba. Bíró a gólvonalon túlról kanalazza ki a labdát, de a játékvezető jól látta, hogy bent volt.
  1:0 az Újpest javára.

  A gól után újabb parázs újpesti támadás következik Zsengellér fejesét Csintalan nehezen üti szögletre a sarokból. A 25. percben Palatinus szépen csúsztatja a labdát Bosánszkinak, aki – Szüccsel a nyakán – csak fölé tud lőni. A 31. percben Sörös lövésébe Balogh II. belelép, szöglet lesz belőle. Ezt Jakab vágja ki. A színvonal nem akar javulni. A tervszerűtlen csapkodás, durva belemenések tarkítják mindkét részről.

  A 36. percben Suhai szögletrúgásából Szusza mesterien bombáz kapura, Kovács jó érzékkel teszi bele a fejét és menti a biztos gólnak látszó lövést, Zsengellér egy szabadrúgást Szűcshöz gurít, akinek óriási lövését Csintalan csak nehezen üti szögletre. Az utolsó percek unalmas mezőnyjátékkal teltek el.

  Szünetben az MTK-nál a balszerencsés gól miatt panaszkodnak, Vágó Zoltán edző arra kéri a játékosokat, hogy tartsák földön a labdát. Az Újpest-öltözőben Takács Géza edző a kezdeményezés kézbentartására és nyugodt játékra kéri fiait.

  A II. félidő első támadását a kék-fehérek vezetik, de markos önző és Tóth kezébe lő. A 4. percben Zsengellér szépen indítja útnak Suhait, a szélső beadását ugyanő fejeli – Csintalan védi. Azután folytatódik az első félidőbeli gyenge játék. A 8. percben Sörös beadását Tóth öklözi, a 16-oson álló Bosánszki a kapus fölött ível kapura, de Tóth visszafelé futtában elcsípi a bőrt.

  A 14. percben Kovács Megyerinek ad, a balfedezet egy csel után Söröst futtatja, a jól induló támadást a balszélső rossz beadással fejezi be. A 20. percben Zsengellért jó helyzetben lesen csípi a játékvezető. Jogtalanul háborog az újpesti közönség. Sörös jó beadását Tóth mutatós lépéssel szedi le Palatinus fejéről. Nagy tapsot kap az újpesti kapus.

  Egy kicsit élénkül a játék. A 23. percen itt a második újpesti gól. Balogh I. viszi a labdát, Zsengellért szökteti. A középcsatárra senki sem vigyáz, egy-két lépést tesz a labdával, azután a kétségbeesetten kifutó Csintalan mellett a kapuba gurít. 2:0.

  A váratlan gól megzavarja a kék-fehér védőket. Zsengellér szökteti Szuszát, az összekötő nehéz szögből, futtából a kapufát találja el. Most változtat az MTK Polgár középcsatár. Palatius jobbösszekötő, Bosánszki jobbhátvéd lesz. Polgár mindjárt „megfirkálja” Balogh I-et, Kirádi azonban szereli.

  A 30. percben Sárdi szökteti Várnait. A balszélső elhúz Bosánszki mellett, azután bead. Szusza Zsengellér elé fejel, a középcsatár fordulásból biztosan lő a bal alsó sarokba. 3:0. Az MTK védelme összeroppan. A 32. percben Suhai szögletrúgását a lába között vágja a sarokba. 4:0.

  Egész egyoldalú lesz a játék. Szusza, majd Sárdi lövését védi Csintalan. Az erősen sántikáló Bosánszki most jobbszélső lesz, Polgár visszamegy eredeti helyére. Az utolsó percekben az MTK is vezet néhány támadást, amelyeket a jól működő újpesti védelem csirájában folyt el. Csintalan kapuja előtt ér véget a játék. Szögletarány: 4:2 (1:2) az Újpest javára.