magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Kisvárda-Master Good 2 : 1 17:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (3 szavazat)

játékvezető: 1.67 (3 szavazat)

hangulat: 3.33 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.08, 13:32 (szerk.: 2022.03.13, 14:58)
    nagy és fontos győzelem volt, és ha már így akakult, az sem baj, hogy katartikus vége lett. hátha átszakad valami.
    az tetszett, hogy hergelték a közönséget a játékosok, megnyugtató, hogy ezekszerint van igényük a szurkolásra, meg úgy általában amit a foci jelent és nem a beleszarás megy.

    ilyen 1 gusztustalan csapatot , mint ez a várda

    Már 0-0nál volt egy szitu, amikor nem adták vissza a labdát... Fetrengtek, szimuláltak, időt hűztak. Egyszerűen a legallja volt, amit csináltak!

    A bíró még a mo**k*s bognart is alulmúlta. A VAR meg csalt! Első félidő reménytelen. A második a cserék után jó. Bassey gyengécske, miként az argentin is. A kis brazil még 'nagyfogás' is lehet. Úgy tűnik Tomi minden 5-ik igazolása használható.

    A második megmutatta, hogy nem azzal van a gond, hogy a srácok "ne tudnák mit jelent a Fradi-szív". A legtöbb korlátjuk abból adódik, hogy technikailag képzetlenek a gyors egyérintős játékhoz is (rengeteg rossz passz) és az igazán jó ellentámadásokhoz is. Kevés kivétellel, pl. Marquinhos.

    Ha a "küzdeni tudás" az intenzív letámadást és párharcokat jelenti, igazán nem lehet panasz, még Tokmac is simán mélyen visszamegy.

    Mindig megállapítom, hogy Laidouni kiemelkedik az NB1-ből, őt is a technikai képzettség hiány gátolja abban, hogy topligás szintű játékos legyen (sajnos Uzuni is ez az eset, ahogy eddig nézem).

    "ne tudnák mit jelent a Fradi-szív". Csak ezeket ne kezdjük el könyörgöm... az összesnek egy kifizetőhely, egy ugródeszka vagyunk. 100/1 olyan, mint Myrto volt.

    Gusztustalan játékvezetés, impotens első félidei játék, antipatikus ellenfél. Minden adott volt egy második félidei, katartikus győzelemhez. Gratulálok a srácoknak, de azért bízom benne, hogy a következő mérkőzést nyugodtabban nézhetem végig smiley

    Esiti játékán ma azt láttam, hogy viszonylag magabiztosan tett ki ívelt labdákat a szélekre, az NB1-ben ez is számít, mert a legtöbben csak a 6 méterre lévő társig tudnak passzolni, ha egyáltalán.

    Szerintem nem volt rossz, Haratinra emlekeztet szinte mindenben, csak jobban kihasznalja a fizikai erejet. De volt 1-2 eleg fasza keresztlabdaja is, jol helyezkedik. Ma nem volt szukseg egy ennyire vedekezo jatekosra a Varda stilusa miatt, de nekem tetszett Esiti.

    ha arra utalsz, hogy a Várda visszaállt, amíg Esiti pályán volt, az szerintem tévedés, Dibusz 10-esre védett.

    Nagyon massziv volt a Varda, de alapvetoen kontrafocit nyomtak, nagyon szoros vedekezesbol kiindulva. Volt egy jo atlovesuk + egy pontrugas utan kialakult a Bumba helyzet - ezeknel vedett Denes 2-3 nagyot. Nem volt atjarohaz a mi kozeppalyank, nem az volt, hogy jottek a szazas vardai kidolgozott helyzetek.

    A masodik felidoben volt talan egy igazan jo akciojuk, amikor Wingo oldalan elment a srac.

    Alakul ez. A második félidős játékunk már egy bajnokesélyes csapatéra emlékeztet. Hajrá Fradi! Csak így tovább!

    Nagyon kellett ez a győzelem. Sajnos kilátástalan, amit a pályán látunk. Gyakorlatilag Civic beadásain kívül semmi nem működik. Ez egy nb1 megnyerésére is éppen elég lehet, nem még nemzetközi csoportkörözni. Ezer sebből vérzünk. Az első félidőben ha Dénes nem véd ilyen jól, sima 0-3.
    Zubkov pedig máskor is játszhatna ekkora kedvvel, meg jó cselezőkészséggel, nem csak akkor, amikor ukrán zászlóval megy körbe a stadionban.
    Szerencse, hogy ma 10 perc foci elég volt, meg egy 25 perc hajtás.
    Hajrá magyarok! Hajrá Fradika!

    Egyetértek minden szavával és sajnos úgy látszik, hogy Esiti és Bassey gyerek is nagy homály igazolás megint. Azt kell, hogy mondjam Tokmacot és Blazicot is valahogy itt kell tartai. Laidounira meg kereszt szerintem, messze az nb1 legjobb játékosává nőtte ki magát.

    Ja, és tetszett a tábor hozzáállása is. Első félidőben jogos kritika a játékosok, jogos szidalmak a bírók felé, a másodikban pedig hatalmas biztatás végig. A mérkőzés legrosszabbja pedig a bíró-var csapat (még jó, hogy BMLSZ tanulmány agyondicsérte őket). Sok mezőnybéli hiba mellett botrányos, hogy amit az egyik oldalon két támadással később visszafújatnak 11-eshez, a másikon meg se nézik. De sajnos ugyanazok a trógerek ülnek a video előtt, akik a meccseket is vezetik, szóval sok remény nincsen...

    Hát Esiti eddig teljesítménye engem még nem győzött meg. Honvéd meccs után támadva lettem, mert leirtam, hogy lassú és egy picit darabos a mozgása is...

    Érdekes módon cseréje után egy picit jobb és hasznosabb lett a középpálya.
    Zakinak a hasznossága is megmutatkozott a második félidőben. Rengeteget futott és sok labdát szerzett.
    Egyértelmű, hogy a cserék remekül szálltak be és nekik köszönhetően sikerült fordítani.

    Marquinos a legnagyobb fogásunk. Eszméletlen milyen dinamika van benne.

    Kellett ez a 2. félidei jó játék, mert az első nagyon lelombozott. Marquinhos lendületet hozott. Ma tetszett Toki és Boli is. Laïdouni és Dibusz nyerőembereink voltak. Zubkov is jól szállt be.

    Ami öröm, hogy úgy látom Csercsa tudtosan tud belenyűlni a csapatba. Egy-két csere és egész más a hozzáállás. Ez bíztató!

    Ezt most nagyon megérdemeltük. Az első félidő gyalázatos teljesítménye ellenére a fantasztikus DINI életben tartott. Bár jv. párti vagyok, de Pintér tegnap mindent alulmúlt. A döntetlen miatt se lettem volna boldog, de Laidouni csodálatos labdaszerzése és a sokat szidott Tokmac fantasztikus gólja mindent megváltoztatott. Az külön mise, hogy a Kisvárda legalább olyan jó, mint mi, igaz ez nem nagy dolog ebben a bálábajnokságban. Lassan-lassan elérjük a balti bajnokságok szintjét.

    Durvultak, színészkedtek, és mi szorítottuk őket a kapujuk elé, mert a kontráink még nem elég gyorsak. Gyorsan visszazártak, de amikor a középpályánk nem szűrt jól, gólveszélyesek voltak. Ha bunkerfocit játszottak volna, akkor Dénes nem lett volna a meccs embere.

    Ez még mindig nagyon messze volt attól amit meggyőződésem szerint tud játszani a csapat. Viszont ma mindent megbocsájtok nekik, mert gyönyörűen rajzolták a két gólt.

    Először is gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Nagyon kellett nekünk ez a siker.
    Viszont, nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy egyelőre én nem érzem azt, hogy Csercseszovval előrébb lennénk. Sőt, és ez a legnagyobb baj. Ez a nemzetközire nagyon kevés lesz és még az NB1-ben is szenvedünk. Köszönjük meg az ellenfeleinknek, hogy nem büntették meg az eddigi kisiklásainkat.

    Ez nem sírás. Ez egy totál reális értékelés. Az első félidőtől a gyirmóti szurkolók is elsírták volna magukat. Hazai pályán a félidő előtt egy perccel megvolt az első hazai kapuralövés. És ne elégedetlenkedjünk. Félidőn belül is lehet ám belenyúlni a csapat játékába cserék nélkül is.

    latjuk a Vardat a zsivany Revesz klubelnok,edzovel, csaltak, csiptek, martak, fetrengtek, kicsit fociztak is, de nem lett volna igazsagos, ha ponttal mennek haza. lehet azzal jonni, hogy mi lett volna , ha 0:3 a felido, de nem igy lett. egyszeruen nem tudtunk reagalni az elso felidoben, lehet faradtak is, csereik sem voltak megfeleloek, talan Csercsa forgatta is a csapatot. en ugy latom, hogy jol meccselt, belenyult, tanult korabbi hibaibol, az jatszott a 2.felidoben aki tenyleg tudott segiteni.

    azért azt nehéz odaadni Csercsónak, hogy a 91. percben a két csatár helyezkedik ugyanarra a beadásra, aztán kb felrúgják egymást és véletlen odapattan a labda a harmadik elé. ez egy kurva nagy mák volt, meg egy jó adag Dibusz, hogy egyáltalán a pontszerzésre volt esély.

    Toki nagy lokete, ugyes csavarasa is bemehetett volna, es volt egy hasonloan nem 11 est ero kezezes, ez azert jo esely volt

    Ilyen jó hangulat is régen volt már a stadionban. Végre egy igazi rangadó!

    A második félidőben végre ott volt a tűz, hogy ehhez Csercseszov vagy Pintér kellett, azt nem tudom, de végre úgy állt bele mindenki a párharcokba, kapart, ahogy el lehetne várni az egész meccsre, érződött, hogy meglesz a fordítás. Na ez tavasszal eddig egyáltalán nem volt meg (és az első félidő talán a legrosszabb volt eddig...). Remélem, hogy valami a helyére kattant.

    Ma jól meccselt az öreg. Ez a második félidei középpálya, ahol Laidouni a hatos, Zachariassen és Tokmac pedig a két nyolcas, egész jól nézett ki. Szerintem Zaki itt tud legnagyobb hasznára lenni a csapatnak. A vége felé volt egy nagy visszafutása, több méteres hátrányból érte be az embert és csente el a labdát.

    Az első gólunk is gyönyörű volt, de a második számomra az egyik legszebb - azokkal a gyors váltásokkal. Azt sem lehetett tudni, hogy kinél van a labda. Dibusz,Töki és Laiduni játéka tetszett a legjobban.

    A prostik módjára fetrengő és rugdosódó Várdából kióg Camaj, hálás vagyok sportszerű gesztusáért!

    Elnézést kért a kimutogató csapattársai miatt. Ilyet ritkán lát az ember.

    volt akarat az 1. felidoben is de nem volt sebesseg. a varda rendkivul jol zart kozepen is meg a szeleken is. a masodikban mar volt sebesseg is az hozta meg a gyozelmet. orulok hogy nem lattam par jatekost azt hiszem Csercseszov is kezd rajonni ki az akire lehet szamitani. a varda nem volt gyenge, sokszor nehez helyzetben is jol passzoltak. viszont nemcsak mi nyertunk hanem a varda kicsit sajat magat verte meg. 1-1 utan ugyanugy ment az idohuzas, fetrenges, sot talan meg jobban. amikor Toki racsapott a labdara mar tudtam hogy gol lesz. jo lenne mar vegre kb. 60-70 perc olyan focit latni mint a masodik felido volt.

    Kèt dolog így hazatérte után: 1.:Lassan a Fradi legeredményesebb időszakát èljük meg mindannyian, legalábbis a hazai bajnokságban,2.: egy Cukic gólhoz hasonló örömöt követően is megy a sírás... Igen, ez a csapat most nem gàlàzik.de vezeti a bajnokságot. Segíteni kellha nem megy, ès nem a kieső csapatok szurkolóit másolni a kurva gyengevel... Meg ha az is volt az eleje.

    Az első félidő részünkről felejtős. Nem tudom ki és miért magasztalja a Kisvárdát, ők elsősorban a rombolásban jeleskedtek és egy két könnyelműségünk után próbáltak támadni és kapura lőni. A 11-es igen meglepő volt mert még a várdaik sem reklamáltak ezerrel. A 2.félidő már sokkal vállalhatóbb, habár ebbe az is belejátszik, hogy a Várda játékosai a 70.perc környékén elkészültek erejükkel. Onnantól már kisebb ellenállásba ütköztünk és időnként csak szerencsével úszták meg a gólt. Ma Laidouni megint kitett magáért és Tokmacot sem érheti vád hajtott ezerrel. Jó volt Zubkovot a pályán látni és szerencsére akart is játszani. Jó volt látni, ahogy az ellen lapattant Laidouniról és Estitiről. Sajnos a bírókról véletlenül sem tudok jót mondani. Gyakorlatilag csalta a meccset és csak azt tudom neki kívánni, amit a közönség skandált a meccsen. Szándékos szabálytalanságok soráért felejtett sárga lapot adni a várdaiknak és egy 11-est is elcsalt, ami nekünk járt volna. A lényeg, hogy megvan a győzelem, Hajrá Fradi és buzi mlsz

    Tökivel igen kritikus voltam még mostanában is, de a tegnapi meccsen kifejezetten tetszett a játéka. Nagyon örültem, hogy végre egy rá jellemző tologatás utáni lövés a kapura is ment, mégpedig igen veszélyesen.
    A gólja meg a 'régi' okos Tökmagot idézte.

    Marquinhos forintos bal lábas passza Civicnek Boli gólja előtt smiley

    Így értékeltétek a Kisvárda elleni teljesítményt.

    Dibusz 8.60
    Laidouni 7.96
    Tokmac 7.68
    Marquinhos 7.18
    Boli 6.88
    Civic 6.79
    Zubkov 6.57
    Kovacevic 6.46
    Blazic 6.39
    Zachariassen 6.39
    Esiti 6.20
    Wingo 6.10
    Auzqui 5.47
    Bassey 5.22

    Statisztikai adatok az elmúlt hétvégi bajnoki találkozóról.

    Két gyökeresen eltérő félidőt láthattunk vasárnap, ezért most a két félidő legfontosabb, -érdekesebb adatait külön-külön is megosztjuk.

    Az első félidőben, ami a VAR és Pintér miatt kevesebb, mint 20 percnyi tiszta játékidőt hozott, 61%-ban birtokoltuk a labdát, mi 78, a Kisvárda 63%-kal passzolt. A párharcokat 64-51-re nyerte a vendégcsapat, 8 lövésig jutottak ők (ebből 6 talált kaput, ezek közül 2 szöglet, 3 szabadrúgásból / tizenegyesből jött), mi 4-ig (2 talált kaput). Az xG-arány ekkor 0.26-2.05 volt oda, jellemző, hogy 0.03 xG-nél nagyobb “helyzetünk” egy volt – Kovacevic fejese a félidő végén. A vendégeknek mindössze 68 pontos passza volt, ezek 22%-a hosszú volt. A letámadás intenzitását mutató PPDA értékünk (5.4 ill. 11.6), illetve a meccstempónk (19.1 és 14.1 passz/perc) is jobb volt.

    A problémák a pontrúgások levédekezésével, valamint azzal volt, hogy a betömörülő vendégek ellen a kapu 25 méteres előterében összesen 3 párharcot nyertünk és keveset is vállaltunk, a tizenhatoson belül nem is kényszerítettük az ellenfelet párharcra. Hiába vezettünk 26 támadást, azokból gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentettünk a kapura (0.04 xG) és mindössze négy beadással próbálkoztunk (a vendégek is, nekünk egy emberhez ment, nekik egy sem). Ugyanannyi, 10-10 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, de míg ők a tizenhatoson belül és annak előterében 2-szer, mi egyszer sem.

    Érdemes megnézni a meccs egyik legjobbja, Aissa Laidouni két félidőbeli teljesítménye közti különbséget. Az első félidőben 60 akciójának 68%-a volt sikeres, volt egy lövése is (0 xG), 39 passzából 35 pontos volt, azonban 12 párharcából mindössze 5-t nyert meg, 7 labdát vesztett, 4-et szerzett, 1 passzt lopott és 4 védekező párharcából mindössze 1-et nyert. A második félidőben ezzel szemben 80 akciójának 75%-a volt sikeres, 47 passzából 42 pontos volt, 4 csele sikeres volt, ahogy 24 párharcából is 17. 9 labdát vesztett, de 13-at szerzett és 7 passzt lopott. 9 támadópárharcot vállalt az első félidőbeli 4 helyett és 7-et megnyert, 3-szor szabálytalankodtak ellene. 2 megindulásának egyikéből szereztük meg győztes gólunkat.


    A második félidőben 64%-ban birtokoltuk a labdát, 85%-kal passzoltunk (a vendégek 62%-kal), 23+4 támadásunkból 13 kapuralövésig jutottunk 7 talált kaput (az ellenfélnél 8 támadás 1 lövésig vezetett, az sem talált kaput). Az xG-arány ezekből 1.83-0.19 volt. A második félidőben egy szabadrúgást vagy szögletet sem hagytunk elvégezni a Kisvárdának. A párharcokat 63-61 arányban hoztuk, 15 labdát szereztünk a térfelükön (ők 12-t), de azokat sokkal veszélyesebb területeken, és ugyanez igaz a párharcokra is, amelyekből 5-öt nyertünk a tizenhatoson belül és annak előterében – a vendégek 1-et. Így hiába nem változott a letámadásunk intenzitása lényegesen (5.2-re javult 5.4-ről a PPDA, a vendégeknél 8.3) és lassult is a passztempónk (17.97, Kisvárda 13.3), a támadójátékunk sokkal hatékonyabbá vált. A vendégek még több hosszú labdával próbálkoztak (ekkor már 29%, nálunk 9), mi azonban a fejpárbajokban sokat javultunk (első félidő 10-15 oda, második 18-8 ide), így Dombó hosszú labdái Meszanovitynak jóval kevésbé voltak hatékonyak.

    Dibusz 6 lövést kapott (2.69xcG), ebből egy gólt kapott, mind a 12 passza pontos volt,

    Wingo 61 akciójának 67%-a volt sikeres, 71%-kal passzolt, 7 beadásából egy sem volt jó, 11 párharcból 7-et megnyert. 10 labdát adott el (8 rossz passz/beadás), 6 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.01).

    Blazic 95 akciójának 87%-a sikeres volt, 90%-kal passzolt, 16 hosszú labdájából 11 volt jó,4 párharcból 1-et nyert. 10 labdát adott el (8 passz), 9 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Kovacevic 112 akciójának 81%-a volt sikeres, 1 fejese volt (0.22), 86%-kal passzolt. 14 párharcból 10-et nyert (10 fejpárbajból 9-et), 13 labdát vesztett (12 passz), 21 (!) labdát szerzett, 6 passzt lopott.

    Civic 89 akciójának 54%-a volt sikeres, 74%-kal passzolt, 29 párharcból 11-et nyert. 21 labdát adott el (10 passz/beadás), 17-et szerzett, 6 passzt lopott. 4 lövést készített elő (1.11 xA), ebből 1 gól lett (Boli).

    Laidouni 140 akciójának 72%-a volt sikeres, 1 lövése volt. 90%-kal passzolt, mind a hat csele sikeres volt, 36 párharcból 22-t nyert. 16 labdát vesztett, 17-et szerzett, 8 passzt lopott.

    Esiti 48 percet kapott, 54 akciójának kétharmada volt sikeres, 90%-kal passzolt, 16 párharcból 8-at nyert meg. 6 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 2 passzt lopott.

    Auzqui 62 percet kapott, 37 akciójának 54%-a volt sikeres. 3 lövése volt (0.12), 67%-kal passzolt, 11 párharcból 5-t nyert meg.

    Zachariassen 83 percet kapott, 54 akciójának 48%-a volt sikeres, 70%-kal passzolt, 17 párharcból 5-t nyert meg. 1 lövést készített elő.

    Tokmac 84 akciójának 56%-a volt sikeres 5 lövésből (0.62) 1 gólt szerzett, 79%-kal passzolt, 29 párharcból 12-t nyert meg, 6 labdát szerzett, 7 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.13).

    Bassey 48 percet kapott, 36 akciójának 19%-a volt sikeres. 9 passzából 5 volt pontos, 18 párharcból 2-t nyert meg. 1 lövést készített elő (0.02).

    Boli 51 percet kapott, 35 akciójának 31%-a volt sikeres, 3 lövésből (0.92) 1 gólt szerzett, 10 passzából 6 lett jó, 17 párharcból 4-et nyert meg. 3 lövést készített elő (0.57), abból egy gólpassz lett.

    Marquinhos 50 percet kapott, 35 akciójának 54%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.03). 14 passzából 12 (86%), 15 párharcból 6 lett sikeres. 1 lövést készített elő (0.12).

    Zubkov 37 percet játszott, 22 akciójának 55%-a volt sikeres, 3 lövése bolt (0.19), 10 passzából 8 volt pontos, 7 párharcból 2-t nyert. 1 lövést készített elő (0.08).

    Gavrity 16 percet kapott, 13 akciójának 54% sikeres volt, 4 passzából 3, 5 párharcából szintén három sikerült.

    Besic egy percet kapott, nem volt akciója.

    https://ulloi129.hu/2022/03/06/elo-a-kisvarda-elleni-bajnokirol-12/
    https://ulloi129.hu/2022/03/11/dibusz-laidouni-tokmac/
    https://ulloi129.hu/2022/03/08/igy-teljesitettunk-a-kisvarda-ellen-11/