magyarfutball.hu

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 0 : 1 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 3 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.04, 15:54
    A mérkőzés elején volt egy tizenegyesgyanus eset a Fehérvár tizenhatosán belül, azt nem játszották vissza, így abban nem lehet dönteni. Az viszont tizenegyes volt, amikor Nego rángatta Tallot, de nem csak emiatt, hanem azért is mert a versenyfutás közben Nego beletérdelt Tallo hátralendülő lábába. A két kiállítás adható volt, bár kétségkívűl kicsit könnyű szívvel fújta be a bíró. Ugyanakkor a bíró nem veheti figyelembe a döntéseinél, hogy az ellenféltől már leküldött valakit. A gólunk véleményes, bár szerintem Nego belógott és nem volt les. Összefoglalva, a bíró egyszer biztosan a kárunkra tévedett és három véleményes kérdésben a javunkra döntött. Szerintem ez azért történt, mert a bíró rájött, hogy a tizenegyes megnemadásakor tévedett és talán így kompenzált. Szabicstól pedig egy ilyen döntő után senki ne várjon komoly nyilatkozatott, hiszen a padról sokminden másképp látszik, mint a tv-ben, ráadásul a padon teljesen átélte a döntőt, érzelmileg biztos kivan. Úgy vélem, ezt a döntőt nem csak mi nyertük meg, hanem legalább annyira a Fehérvár vesztette el, amelyben jelentős szerepe lehetett a 3 bajnoki vereségünknek, ami miatt (tudat alatt) nem adtak ki magukból 100%-t.

    Azért egy biztos: ennek a vidinek, ezzel a kerettel bármikor gólokkal kellett volna nyernie. Ezzel szemben ment tulitolizás. Semmivel nem lett látványosabb, átláthatóbb a játék és a taktika, mint márton idején volt.

    Hatalmas gratula a srácoknak, küzdőszellemből jelesre vizsgáztak. Abszolút nem mi voltunk a döntő esélyesei, minden a Fehérvár mellett szólt. Ezért is olyan mézédes a győzelem. Elég sok megaláztatásban volt részünk a Vidi által, volt hát mit törlesztenünk. Természetesen megkönnyítette a helyzetünket a két - vitatható - kiállítás, de addig sem játszottunk alárendelt szerepet.

    Szervezettseg volt,taktika volt,es meg lett az eredmenye.Bevallom,meglep,hogy Oening
    kepes volt idonkent egesz nezheto focit kipreselni ebbol a keretbol.Mai golunk ezt teljes mertekben alatamasztja.Az,hogy egy magyar sem volt a kezdoben nem az o hibaja.

    szégyen gyenge volt ez a vidi, teljesen ötlettelen, elképzelés nélküli játékkal, szabicska is csak áll a pálya szélén bambán, mikor már a félidőben bele kellett volna nyúlni a meccsbe, jó ha van 2-3 minőségi játékosuk a többi nulla...

    Egyébként mindkét kiállítás jogos volt, viszont Kastrati gólja előtt Tallo lesen tartózkodott. Ennek ellenére nem a játékvezető döntötte el a meccset, hanem Szabics dilettantizmusa, a rossz cseréi és a hibás taktikája. Ha már behozta Fiolát, (miért is nem kezdett?), nem Bollát kellett volna lecserélni, hanem az idétlen Bangboyét és Negót kitenni jobbra, ahol az igazi helye van. Houri késői becserélése is súlyos hiba volt.
    Egyébként Rossi válogatottjának biztos emberei, Nego és Nikolics olyan volt, mint a szüreti széklet. Bűn lenne velük fellépni az Eb-n. Az utóbbi helyett Balogh Norbertnek és Hahn Jánosnak van helye a keretben, nem ennek a nulla embernek.

    Addig kukázott a belga, míg az év igazolása Önning lett...smiley. Kb 4-5 légiós ér valamit és sajna hogy nincs használható és megvehető magyar, illetve utánpótlás is csak nyomokban. Amúgy megérdemelte az Újpest, jobban (akartak) mint a Fehérvár. A kupában azért remélem gyűjtenek koeff pontokat, az mindenkiért kell!

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2824311
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.04, 15:36
    Emlékeztek még? Az előző edző azért lett elküldve, és jött helyette Oenning, mert aranyos, hogy benn tartotta a csapatot, de a tulaj szerint ennek a keretnek nemzetközi indulást érő pozícióban lett volna a helye. Na most ez az indoklás egy bődületes hülyeség, de mondjuk ha nincs a Covid, akkor akár még oda is érhettünk volna. Másrészt meg a nemzetközi indulás végül mégiscsak tényleg összejött, bár nem tudom, a belga mit is akar ezzel most csinálni egészen pontosan...

    szóval ügyesek voltak ma a fiúk, csapatként funkcionáltak, 80 percig teljesen leölték a Vidi (nem túl veretes) próbálkozásait, valahogy így kell ezt csinálni a miénknél jobb csapatok ellen

    Oenning kihozta a maxot ebből meccsből. Ez volt az egyetlen nyerő taktika. Ha lett volna var akkor Tallo mez rángatásáért 11-est kaptunk volna.

    Alig volt helyzetük ez mindent elmond.

    Én is úgy gondolom, hogy jön a már ismert lemez távozik 6-8ember nálam Beridze,Tallo, Risztevszki, Croizet, Koutrumbisz áll az első sorban. És minden kezdődik előről. Jövőre még nehezebb lesz bennmaradni. Nyilván a Lokit és a Vasast jelentősen megerősítik.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.04, 15:30
    Néhány dolgot nem tudok elképzelni a mai meccs után, az egyik, hogy ennél rosszabbul játszó csapat valaha magyar kupát nyert. A többi, hogy mit csináltak a játékosaink, már akiket nem állítottak ki, mert azokra legalább emlékszem. Egészen szürreális döntő volt, mármint hogy döntő lehetett ennyire értékelhetetlen futball, és mi voltunk a rosszabbak...

    azt ne felejtsük el, hogy Nego eléggé rángatta Tallo mezét a 11-es gyanús esetnél, már azt be lehetett volna fújni.

    rendes játékidőben is motiváltabb volt az újpest, utána meg főleg.

    ezt illett volna behúzni főleg egy olyan csapat ellen akit oda-vissza kitömtek és 63 gólt kapott a bajnokságban, aztán lehet bírózni.

    Oening jól csinálta, hogy most nem estek nekünk, mint eddig tették, még Kovács is tudott hátul letámadás nélkül passzolgatni. Nagyon visszaálltak a lilák, és ezzel látványosan nem tudtunk mit kezdeni. Eddig kb vágóhídra jöttek, most meg átadták a kezdeményezést, ami felállt védelem ellen nagyon nem ízlett nekünk.

    Amennyire ötletesen, és jól játszottunk az MTK ellen, ma annyira fogalamatlan volt a csapat, nem volt senki, aki meg tudta volna bontani a lilák védekezését.

    Rengeteg gyenge egyéni teljesítménnyel megspékelve.

    Bolla kb a szezon leggyengébb teljesítményét hozta a maga részéről, teljesen indokolt volt a cseréje, de arrol mondjuk nem Szabics tehet, hogy Fiola még őt is képes volt alulmúlni. Petryak is terített betli volt, ahogy Funshonak sem jött be kb semmi sem. Nego még küzött, de ezt óriási hibaszázalékkal tette.

    A két csatárunk elöl lényegében el volt vágva a csapattól, de még így is volt pár olyan eset, amikor meg lehetett volna fogni a lilákat, de Petryak is eltörte a labdát a kapu elött.

    Bogár meg mindenáron szerepelni akart. Elöbb benézett egy minimum necces tizit a liláknak, majd egy piros elmaradt Onovonál, aminek a tömegjelentét végül mi szívtuk meg. Onovo amúgy kaphatott volna még egy sárgát, amivel végül levonulhatott volna, de valamiért akkor nem adott sárgát a spori.

    A meccs végén meg kezdett kicsúszni a kezéből az irányítás, és onnantól már könnyen szórta a lapokat, amiből mi jöttünk ki rosszul, mert lehetett volna vitetkozni a sárgákon, de egyik sem olyan volt, amiért nem láttunk lapot. Ezért volt gyenge a spori, mert nem a végén kell pótolni az elmaradt lapokat. Ráadásul a következetlen hülye döntéseivel borzolta mindkét oldalon az idegeket, és sikerült is neki felpiszkálni ezzel a lilákat, akik onnantól nagyobb hőfokon pörögtek. A teljesítményét meg megkoronázta egy lesgóllal.

    Houri cseréje elkésett volt, ebben benne lehetett volna Szabics is, de a várt változást tőle sem kaptuk meg, sőt a végén könnyelműen szorta el a labdákat, így érdemi segítség nem jött tőle.

    Az meg legyen KZ felelőssége, hogy nem volt kit behozni a padról, mert pár ifin, meg pár félsérült játékoson kívül nem volt senki, aki segíthetett volna.

    Max Palkónak lett volna valami értelme, de már ezt sem lépte meg. Az is sokat elmondott a helyzetről, amikor a hosszabbítás félidejében hosszú percekig állt a csapat az oldalvonal mellett frisssített, de Szabics sehol nem volt. Majd kb a sípszóra esett be, és hadart el fél perben pár tanácsot.

    Gyengén játszottunk, és nem is érdemeltünk ma győzelme, és az sem érdekel, hogy a spori minősíthetetlen volt, vagy az sem, hogy a lilák sem voltak jók.

    A régi, Nikolics, Márton, alatt is látott totális szenvedés ment felállt és tömörülő védelem ellen. Úgy tűnik, nem(csak) edzőfüggő, inkább a keret minőségén múlik, hogy teljseen fantáziátlan ilyen esetekben a játék. Sajnos Szabics sem tudott úgy belenyúlni, hogy ezt megoldja. Persze ttől még Zivzivadze befejelhette volna a ziccerét a végén, akkor alighanem megnyerjük. De védeniue csak a mi kapusunknak kellett.

    Rus este(i) érdekesek voltak. Egyszer kapott egy sárgát, mert beleállt egy csetepatéba, számonkérni a csapattársát ocsmányul letalpaló ellenfelet. A másodiknál meg megfogta a derekát a mellette elhúzó csatárnak. Mindkét esetben lehet sárgát adni, de tipikusan olyan szitu volt, amiért Juhász Rolinak egyet sem adtak volna, vagy max egyet (és a másodikat a 90.-ben biztos nem). Rus egyszerűen még rutintalan és nem olyan respektált. Nem ez a jévék kritikája, hanem, hogy tényleg van többféle mérce.

    Alef ellenben szóra sem érdemes, egy légióst felesleges ilyenekért tartani.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
     
  4. avatar: fgymat
    2021.05.03, 21:32
    A 68. percben Jovan Baošić-ot a kispadon kapott piros lapot. Michael Oenning a 69. percben sárga lapot kapott.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.03, 20:42 (szerk.: 2021.05.03, 20:43)
    A május 3-i MOL Magyar Kupa-döntőre szombaton 15 órától lehet jegyeket vásárolni. Védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak foglalhatnak helyet a Puskás Aréna lelátóján.

    A kormány a négymillió beoltott magyar állampolgár bejelentése után új intézkedéseket léptetett életbe. Ezek alapján a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak mostantól szabadon látogathatják a sportrendezvényeket.

    Ennek megfelelően fél év után ismét szurkolók előtt rendezik meg a hazai labdarúgó-mérkőzéseket, így a MOL Magyar Kupa május 3-i döntőjén is jelen lehetnek a nézők a Puskás Arénában. A hatósági szabályozásnak megfelelően a nagykorú szurkolóknak kizárólag hivatalosan kiállított, személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt bemutatott érvényes védettségi igazolvánnyal lehet belépniük a stadion területére.

    A május 3-i döntőre négy árkategóriában lehet jegyeket vásárolni, ezeket elhelyezkedéstől függően 2000, 3000, 4000 és 5000 forintért lehet megvásárolni. A MOL Magyar Kupa döntője előtt a MOL Fehérvár FC és az Újpest FC szurkolói egyaránt 8000-8000 jegyet vásárolhatnak meg a Puskás Aréna első szintjére. Egy személy legfeljebb négy jegyet vásárolhat.
    kép

    2021.05.01
    https://www.mlsz.hu/hir/mol-magyar-kupa-nezok-elott-rendezik-a-dontot-indul-a-jegyarusitas
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.11, 13:45
    Május 3-án rendezik a MOL Magyar Kupa döntőjét

    Az első számú hazai kupasorozat fináléját a Puskás Arénában rendezik meg május első hétfőjén, 20.00 órakor.

    A MOL Magyar Kupa küzdelmei jelenleg az elődöntőknél tartanak, vagyis már csak három mérkőzés van hátra a sorozat győztesének kihirdetéséig. Az első elődöntőben a Kisvárda és az Újpest FC találkozik egymással április 14-én, míg a második elődöntőben, április 15-én az MTK Budapest a MOL Fehérvárt fogadja. A Puskás Arénában sorra kerülő döntőben hivatalosan az előbbi párharc győztese lesz a pályaválasztó.

    A döntő azért került május 3-ra mert május 4-én és 5-én el kellett volna kerülni a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, míg május 3-án lehetőség van a 20.00 órás kezdési időpontra, valamint így biztosítható, hogy a szabályoknak megfelelő idő teljen el a kupadöntő, valamint a csapatok aktuális bajnoki mérkőzései között.

    https://www.mlsz.hu/hir/majus-3-an-rendezik-a-mol-magyar-kupa-dontojet