magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Pécsi Dózsa SC 0 : 3 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2016.05.01, 18:31
  Ragyogó, tervszerű játékkal győzött a Pécsi Dózsa
  Pécsi Dózsa—Újpesti Dózsa 3:0 (2:0)

  Újpest, 10 000 néző, vezette: Szabó S.
  PÉCSI DÓZSA: Zengői — Bendes, Kocsis, Csupák — Vajda, Halasi — Györkő, Dunai I., Dunai II., Vári, Rádi. Edző: Balogh Sándor.
  ÚJPESTI DÓZSA: Lung — Káposzta, Rajna dr., Várhidi — Solymosi, Szini — Lenkei, Pataki, Bene, Kuharszki, Rossi. Edző: Szűcs Gyula.

  Erőteljes újpesti támadásokkal indult a mérkőzés és már a második percben Káposzta óriási kapufát lőtt. A kipattanó labdát a pécsi védelem tisztázta. — A 3.percben Dunai II. elfutása után Várihoz került a labda, ő azonban mellé lőtt. A 4. percben a könnyelműsködő pécsi védők között Kuharszki két méterről fejelt. Zengői nagy üggyel-bajjal tisztázott. Továbbra is az Újpest maradt támadásban és a 6. percben Bene 6 méterről lőtt, Zengői azonban lábbal mentett. Ez is nagy helyzet volt. A pécsiek egyelőre nem tudtak kibontakozni és a védelemre ezekben a percekben óriási nyomás hárult. A 12. percben Pataki lőtt nagy helyzetből mellé. A 16. perc hozta meg az első pécsi gólt, Vári a bal szélen elhúzott a védők mellett és éles szögből a hálóba lőtt, 1:0. A kezdés után Dunai II. erős lövését védte Lung. A 25. percben Györkő szépen elfutott védői mellett, beadását Dunai II. hajszállal fölé fejelte. Ismét az Újpest támadásai következtek, a pécsiek védelme azonban biztosan állt a lábán. A 30. percben ismét Kuharszki került jó helyzetbe, lövését azonban Zengői pompásan védte, majd Pataki erős fejesét kellett a pécsi kapusnak hárítani. A 38. percben gyors pécsi támadás után Dunai II. lövésre szánta el magát és az erős labda Lung kezét érintve került a hálóba. 2:0. Az újpesti kapusnak ezt a lövést védenie kellett volna. A pécsiek láthatóan leküzdötték kezdeti elfogódottságukat, bátrabban támadtak. A félidő befejezése előtt Dunai I. lövése csak centiméterekkel kerülte el a kaput.

  A második félidőt ismét újpesti támadások vezették be, a pécsi védők azonban minden esetben jól avatkoztak közbe. Az 5. percben Dunai I. jól eltalált lövése a felső lécről pattant ki. Lényegesen jobban játszott a pécsi csapat, mint az első félidőben. A játékosok okosan a földre vitték a labdát, többet kezdeményeztek, mint az újpestiek. A 15. percben Dunai II. elfutott a védők mellett és a középre húzódott Györkő egyből a sarokba vágta, 3:0. Igazi, korszerű támadás, ragyogó befejezés volt. A gól után az Újpest is erősíteni próbált, Kuharszki teljesen egyedül tört kapura, Zengői azonban merész előrevetődéssel mentett. A Pécsi Dózsa nyugodtan, higgadtan játszott, de újabb gólt már nem tudott elérni.

  A Pécsi Dózsa ezen a mérkőzésen nemcsak határtalan lelkesedésből vizsgázott jelesre, hanem jó és eredményes játékot is mutatott. Az első 20 percben nagy volt az újpestiek nyomása, de a pécsiek dicséretére legyen mondva, sikeresen verték vissza a meg-megújuló újpesti rohamokat. Vári remek gólja szárnyakat adott a pécsi csapatnak, különösen a csatársor volt elemében, a Dózsa kapujában Zengői sokszor bravúrosan védett, a hátvédhármasból Kocsis játéka emelkedett ki, de társai is jól küzdöttek. A két fedezet közül Vajda a támadásban, Halasi a védekezésben nyújtott jó teljesítményt. A csatárok sokszor változtatták helyüket, frissen, gyorsan mozogtak, kevés mozgásból álló támadásaik sokszor hozták zavarba az újpesti védelmet és a gólokkal sem maradtak adósak. Rádi határtalan szorgalma és munkabírása, Dunai II. jó lövése érdemel elsősorban elismerést, de a többiek is tudásuk javát nyújtották. Az Újpesti Dózsánál Lung a második gólnál hibázott. A hátvédhármas a gólok ellenére is jól játszott, csatársoruk azonban körülményes volt, sok átadási hiba jellemezte játékukat.

  Dunántúli Napló, 1963. június 24.