magyarfutball.hu

Valletta FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 3.5 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
helyszín : Ta' Qali, Centenary Stadium
játékvezető : Lardot Jonathan (Belgium)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 1.585
  1. sárga lap 18' Ihnatenko Danylo
    22' Peña Beltré Enmy Emanuel sárga lap
    27' Fontanella Mario (11-es) 1 - 0
    sárga lap 45+1' Lanzafame Davide
    1 - 1 60' Nguen Tokmac
    61' Muscat Rowen sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.07.31, 18:10 (szerk.: 2019.07.31, 18:11)
    Szergej Rebrov: Jól kezdtünk, helyzeteket alakítottunk ki, ha ezek egyikéből betalálunk, akkor minden másképp alakult volna, de sajnos nem sikerült, így más volt a mérkőzés forgatókönyve. Ráadásul aztán sajnos kaptunk egy gólt. Az ellenfelünk mindent megtett, hogy visszajöjjön a párharcba, de úgy érzem, megérdemeltük a továbbjutást.
    Vezetőedzőnk elárulta, az első csere (Danylo Ihnatenkót Sigér Dávid váltotta a 32. percben) taktikai volt.

    – Nem történt sérülés. Néha előfordul ilyen egy játékossal, hogy elveszti az önbizalmát. Danylo ráadásul most sárga lapot is kapott, láttam rajta, hogy nem mert belemenni az ütközésekbe, mivel félt, hogy jön a második lap és a kiállítás. Megesik, hogy ilyen történik, nem kell túldimenzionálni, ezért van a csapatunk, ezért vannak kiváló játékosok a kispadon. Sigi bejött, és nagyszerűen teljesített.

    Rebrov elmondta, feszült volt, hogy nem azt látja a játékosaitól, amire képesek, de a szünetben rendezték a sorokat, majd a következő fordulóról (a horvát Dinamo Zagreb lesz az ellenfelünk) is szót ejtett.

    – Minden meccsen feszült vagyok, ma nem az eredmény miatt voltam az, hanem mert, tudtam, hogy tudnak jobban teljesíteni a játékosaim. A szünetben rendet tettünk a fejekben, helyzetek sorát alakítottuk ki, majd be is találtunk. Elmarad a DVSC elleni bajnokink, így innentől már csak a Dinamo van a célkeresztben, egyébként nem lesz semmi különös, holnap szabadnapot kapnak a játékosok, aztán készülünk a következő fordulóra. Igen, azt nem tagadom, hogy már megnéztem a zágrábiak első meccsét, de a játékosoknak egy szót sem mondtam arról, mit láttam ott. Többször elmondtam, hogy ez a Bajnokok Ligája, más szint, örülök neki, hogy komolyan vették a feladatot a játékosok, sajnálom, hogy nem nyertünk, de a lényeg, hogy megvan a továbbjutás!

    Darren Abdilla: Becsülettel harcoltak. Elégedett a játékosaival?
    – Büszke vagyok rájuk. De nem kérdés, a jobbik csapat jutott tovább. Próbáltuk nehézzé tenni a magyar bajnoknak a mérkőzést, azt hiszem, sikerült is. Az elején rosszul kezdtünk, de utána belelkesedtünk, sajnos a fiatal játékosaink követték el a hibákat. De ez a labdarúgás velejárója, időre van szükségük, de szép jövő előtt állunk mint csapat.

    – Az egyenlítést követően érezte, hogy eldőlt a továbbjutás?
    – A kispadon nem adtam fel, láthatták, újabb csatárt küldtem pályára, de néhány játékosomon éreztem, hogy lélekben feladta már. Ezen a napon három sérült játékosom és két eltiltott futballistám hiányzott.

    – A szurkolóik úgy éltették a csapatot, mintha továbbjutottak volna. Így szokás ez errefelé?
    – Köszönet a drukkereknek. Igen, lelkes nézőink vannak, még akkor is szurkoltak nekünk, ha a Ferencváros végül lőhetett volna két-három, akár négy gólt is. Megyünk tovább az Európa-ligában. Még egyszer mondom, büszke vagyok a játékosaimra.

    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/rebrov-feszult-voltam-tudtam-tudunk-jobbak-lenni
    http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-sokkal-jobb-teljesitmenyre-vagyunk-kepesek-rebrov-2714251
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.07.31, 14:30 (szerk.: 2019.08.01, 14:08)
    Lenyeg a tovabbjutas, a tobbit felejtsuk el, es oruljunk, hogy a Valetta ellen jott elo ez a szar jatek, es nem a Ludo ellen. Ami nyugtalanit a csapattal kapcsolatban az a csatar es a vedekezo kozeppalyas poszt. Itt vannak hianyossagaink, es ha a Signevic Ighnatenko kettos jateka mem fordul 180 fokot, akkor bajban leszunk. Isaellel meg nem tudok mit kezdeni...

    Minket mi nem zavar? A szél, a műfű, a labda, a sportág. Szétvet az ideg a mai meccstől.

    Elmennek a picsába, hogy se passzolni se labdátkezelni nem tudunk. Senki nem mondja hogy nem így volt. Mit akarunk mi a BL-ben? Most komolyan. Ez a csapat NB3-as szintű volt. Üres kapuba kapufa?

    én meccs előtt azt mondtam magamban, leszarom hogy, csak menjünk tovább. úgyhogy egy szavam sincs smiley (azért volt egy erős fél óra ideges szakasz)

    de a lényeg, hogy még négy meccsünk biztos lesz, biztos játszunk csoportkörért, szép volt fiúk!

    Tokmac négy BL meccsen három gól? Első meccsein hányan küldték volna vissza Fekete-Norvégiába?

    Dibusz szerencsére magabiztos volt ma is.
    Büntetőt is majdnem kifogta.

    Gratuláció a Csapatnak, és KÖSZÖNET a kint végig buzdító szurkereknek! Nagyot szurkoltak. Lassan az új játékosaink is megtanulják a magyar rigmusokat smiley

    A játék olyan volt amilyen, de tovább jutottunk. Eddig pont két fordulóval tovább mint az elmúlt évek nagy átlagában.

    3-1!
    Műfű!
    Kurva meleg!
    Egy durva ellenfél sérülés kockázattal.
    Soroljam még?
    Szerintem ezek voltak azok ami miatt ilyen volt ez a meccs!
    Igen!
    A továbbjutásnál nem akartak többet.

    Teljesen sima volt, mi a faxnak szakadjunk meg egy agyonnyert párharc utolsó 20 percében. Rendes helyzetúnk pedig csak nekünk volt szerintem ma.

    Pozitívum nem kaptunk még ki, veretlenül várjuk a horvát bajnokot, nem sérült meg senki a műfüvön, most kiderült sajnos hogy a védelem sebezhető és Ignatenkót nem lehet még egyből a mélyvízbe dobni. Egészen más jellegű meccs lesz a horvátok elleni ott védekezni fogunk valszeg, minden meccsen egy 11-es Lovrencsicstől nem fér bele! A SZURKOLÓK VOLTAK A LEGJOBBAK!!!

    Ma csak a továbbjutás értékelhető, de ez volt a cél.
    Ezt a mai meccset gyorsan el kell felejteni.
    A körülmények tipikus felkészülési meccs hangulatát idézték - a szurkoláson kívül - ez rá is nyomta a bélyeget a csapatra.

    Ha most a 2 gól bemegy, amit a portás kifogott, akkor 3-1 és mindenki arról beszél, hogy csoportkör. Nem ment be 1-1 és sokan leírják a csapatot...a játék képe ugyanaz lett volna, az senkit nem zavarna.

    Siger becserelesevel sima lett a dolog. Ihnatenko nem tudom mivel szoritotta ki.

    Az a baj hogy most is nem azzal került ki a padra, hogy már az első 20 percben megint voltak szokásos meredek eladott labdái, de egy biztos..., hanem azzal, hogy a sárgája és a 11-es után félő volt, hogy a következő az lesz, hogy ki is állítják s, ezt akarta elkerülni Rebrov... :(.:(.:(

    A küzdelmet hagyjuk. Lett volna, ha komolyan van rá okunk. Ez elég volt, és pont.
    A koncentráció pedig összefügg ezzel. Éles helyzetben jobbak vagyunk.

    Köszönöm Sigér úrnak hogy bebizonyította mennyivel okosabban tud játszani szegény Ignatenkonál. Remélem következő meccsen megkapja a bizalmat a teljes meccsre.

    Ami ma kifelé pattant meg nem jött be, az mind jöjjön a Zágráb ellen! Gála meccset vártam, ehelyett jött ez a valami... Most még bosszant ez a ritka szar meccs, de holnap már csak a továbbjutás lesz a fejemben. Hajrá!

    Gálameccs idegenben, bl-ben, műfüvön, afrikai klímán? Ugyan, pontosan lehetett tudni, hogy nyögvenyelős lesz.

    Lovre 2 párharc,2 tizi

    Az a baj Tocmakkal , hogy mindig ilyen unalmas gólokat lő , balról befele csel lövés és gól , ez a Fradi ide több kell !

    A mi Robbenünk smiley meg 100 ilyet smiley

    miért mondja tokmac góljára, hogy kapushiba? szerintem az egy elég jó lövés volt.

    mert nem tanulták meg, hogy Toki nem erőből, hanem ésszel lő.

    Érdemes megfigyelni , szinte nem is lendíti a lábát , mintha helyből lőne , gondolom azért nem veszik komolyan a kapusok, mire észbe kapnak már késő.

    Jó gyerek ez a Tocmac!
    Egy Soma Abdi keverék.
    A hozzáállása, sebessége mint Somáé.
    A mozgása, technikája mint Abdié volt.

    Na mondjuk az, hogy ezt a gólt már itteni pályafutása alatt 4 edjére adja el.smiley (edzőmeccsel együtt) előbb-utóbb csak feltűnik valamelyik mesteredzőnek is.smiley Éppen ezért most kellene olyanra megtanítani, hogy amikor elindul így befelé, s már számítanak rá, felrúgni nem igen merik, mert az jó helyről szabi...de elé zárhatnak, s amikor a védők közül valaki kilép rá, na akkor kellene nem lőni, hanem kiugratni, a csatárt, aki lehetőleg erre helyezkedjen.smiley.smiley S, az tiszta ziccer lenne.smiley Persze ha nem zárnak elé és ilyen mesterlövész pontossággal lő, akkor nincs kérdés, tegye.smiley.smiley

    Skvarka játékával egyelőre nem vagyok kibékülve. Bár ehhez hozzátartozik az is, hogy ehhez a két szűrő közül azért egynek társnak kellene lennie a középpályán támadásoknál. De úgy érzem, hogy Haratin és Ignatenko is nagyon mélyen játszik és hamar szabadulnak a labdától, nem lépnek be támadásoknál a játékba. Így a szlovák srác nagyon egyedül van a középpályán, ahol alkalmanként 2-3 ember is jut rá. Játékban a Tokmac Heister páros egyelőre előrébb van nálam a sorban, mint a Tokmac Civic duó. Bár nincs a bosnyákkal képességbeli probléma. Lehet még szokniuk kell egymást. De skvarkanak mindenképp segítség kellene a mögötte levő társaktól.

    Én úgy láttam, hogy nagy volt a távolság a két védekezőbb kp és Skvarka között. Támadáskor mindig elől volt Lanza mellett és alig lépett vissza labdákért.

    Tegnap ő volt a legjobb, kb 5 ször szétszívatta az ellenfelét!

    A gólján kívül volt minimum 2 betörése a tizenhatoson belülre, ahol csak a hősies máltai blokk miatt nem lett gól.

    Érdekes felállásban játszunk, lárhatóan nem cél, hogy a szélsők sokszor beadjanak. Hirtelen most fel sem tudnék idézni egy kiváló Tokmac beadást.
    A tükörszélső posztja fekszik neki, a befelé huzás utáni belsős tekerés láthatóan nagyon megy.

    Mert a felfuto szelsohatvedeink adnak be szelrol, belul igy akar 3-4 erkezo tarsnak.. Ez lenne a tamadobb szelsohatvedek lenyege smiley

    Én azt nem értettem tegnap, hogy védekezéskor miért kellett olyan magasan és közép tájon maradni. Legalábbi 5x rúgták át felette a labát, amit a szélső védő mindig gond nélkül le is kezelt.

    Lanza sem volt lesen szerintem.

    Viszont a pontrúgásaink jobbról és balról is életveszélyesek.

    Végre úgy jönnek be a labdák egy szögletnél, ahogy kell.

    A legnagyobb tanulság:
    Az ilyen meccseket hazai pályán el kell dönteni!
    Ott megvan a 12. ember, ismerünk minden fűszálat. Az ellenfelet meg lehet törni.
    Az idegen mindig kiszámíthatatlan és a bl ben minden apró körülmény döntő lehet.

    Rebrovot dicséri, hogy a 32. percben már bele mert nyúlni cserével. nem szereti a bizonytalant. más edző szerintem kivárt volna félideig, vagy utána a 60. percig.

    Más edző be sem tette volna az embert.
    A saját csökönyösségének az áldozata lett. Ezzel elment egy csere, és utána érthető okból le kellett vinni Lanzát, és az is érthető volt, hogy kivártunk az utolsó cserével.
    Ennek meg az lett az eredménye, hogy Vargának 5 perc jutott egy már lefutott meccsen, ahol játékba lendülhetett volna, Bőlének meg annyi sem.
    És mindezt miért? Hogy rácsodálkozhassunk, hogy az eddig mind a három meccsen bizonytalankodó játékos a negyediken is bizonytalankodik. Óriási.
    Ettől természetesen tovább jutottunk, jók vagyunk, playoffban vagyunk, csak ne avassuk már kritikátlanul szentté olyan esetben is, amit neki köszönhet a csapat.

    Rebrovot ezek után senki ne vádolja elfogultsággal játékos iránt. Ihnatenkot lekapta fél óra után, amikor nem teljesített. Egyébként a pálya közepére lehet jól jönne még egy jól védekező, előre is játszani tudó kp, ha netán csoportkörbe jutnánk ...

    Megnéztem felvételről mégyegyszer.
    Sigér tanári volt!
    Annyival nyugodtabbak vele a labdakihozatalaink.

    Skvarka pl egy fantom volt, nem először. De ami otthon a kapus pofájáról befelé pattant, ma kifelé, kb 3x, a kapufákon kívül. Engem inkább a védelem aggaszt. Elindul a letámadás, és máris jönnek az érthetetlen hibák. Kevesen brillíroztak volna egy ilyen “durva” csapat ellen, műfüvön, 30 fokban.

    A rendkívül rövid, 44:45 tiszta játékidejű meccsen 56.4%-ban birtokoltuk a labdát. A műfüves pályán 82.1%-kal passzoltunk 419-et, míg a hazaiak 71.9%-kal 310-et.

    Minden mutatóban a hazaiak fölé nőttünk. Kétszer annyit lőttünk kapura (19/7 ill. 8/4 – a kapufák nem számítanak kaput eltaláló lövésnek). A Vallettánál sokkal kevesebbszer vesztettük el a labdát (105-139) és többször szereztük vissza (90-75), ahogy a párharcokban is egyértelműen domináltunk (92-67).

    Ami feltűnő ezúttal is, az a sok eladott labda (20) a védőharmadban – ez a taktikánk új elemének “köszönhető”. Még a nyári edzőmeccseken kezdte el gyakorolni a csapat azt, hogy hátul passzolgatva magára húzza az ellenfelet, így területet nyitva a támadók előtt az ellenfél térfelén. Ezt csináltuk a Ludogorec és a Valletta ellen is, ebbe még be-be csúszik a hiba, bár az is igaz, hogy labdavesztésből csupán egy lövésig jutott a hazai csapat (Yuri meccs eleji szitáló lövése).

    A mieink az idei szezonban már megszokott felállásban játszottak (4-2-3-1), ami feltűnő volt a korábbi meccsekhez képest, hogy – nyilván Rebrov utasítására – Blazic és Dvali a legritkábban passzolt csak a másikhoz (összesen 3 ilyen passz volt a két irányban).

    Jóval többet támadtunk a hazaiaknál (33+3 ill. 25+0), a beadásokra egyik oldal sem lehetett büszke (10/1 ill. 13/1) – a mieinket ötször állította meg lesen a bíróhármas, ez az elmúlt egy évben a legtöbb. Ami az xG-t/xcG-t illeti: a helyzetek nagyságát mérő xG-mutatóban 1.81-1.1 az arány a javunkra. A mi három legnagyobb helyzetünk Zsubkov (0.36, 76.), Lanzafame (0.24, 69. ill. 0.17, 42.) előtt adódott, míg a hazaiaknál a tizenegyes (Fontanella, 0.76, 27.) mellett csak az olasz csatár másik lehetősége (0.14, 15.) haladta meg a 10%-ot.

    Jóval többet támadtunk a hazaiaknál (33+3 ill. 25+0), a beadásokra egyik oldal sem lehetett büszke (10/1 ill. 13/1) – a mieinket ötször állította meg lesen a bíróhármas, ez az elmúlt egy évben a legtöbb. Ami az xG-t/xcG-t illeti: a helyzetek nagyságát mérő xG-mutatóban 1.81-1.1 az arány a javunkra. A mi három legnagyobb helyzetünk Zsubkov (0.36, 76.), Lanzafame (0.24, 69. ill. 0.17, 42.) előtt adódott, míg a hazaiaknál a tizenegyes (Fontanella, 0.76, 27.) mellett csak az olasz csatár másik lehetősége (0.14, 15.) haladta meg a 10%-ot.

    https://ulloi129.hu/2019/07/30/elo-a-valletta-fc-elleni-bl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2019/08/01/igy-teljesitettunk-a-valletta-ellen-2/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.07.29, 19:50
    úgy látom a luxik ellen is műfüvön játszottak, és a csapat is műfüvön gyakorolt tegnap, ezért úgy néz ki nemzeti stadion melletti kisebb műfüves pályán lesz holnap a meccs...

    Wikin ez van beírva, meg is lepődtem, hogy nem ugyanaz, mint a Sliema elleni stadion. Rá kellett néznem a térképre 2-3 hete, hát kiderült, hogy egymás mellett van a kettő.

    A Ta'Qali rossz ómen, bár a kinti 1:1 "ismétlése" továbbjutást érne.

    Amúgy hogy is van ez, hogy ezek játszhatnak ilyen még libalegelőnek se nevezhető műkamun, másnak meg Győrig kell cipelnie a hazai meccsét? Ha ez alkalmas, akkor a Kispest is játszhatott volna Csepelen. Valahol kaptam választ, hogy már külföldön se olyan rossz a stadionok állapota, mint gondolnám, erre tessék, ezt kapjuk. Ráadásul ez BL 2. köre, nem holmi EL 1. kör Grúziában.

    Akkor fasza meccs lesz ezen a műfüvön, miközben ott van mellette a rendes stadion. Minden lövésnél, passznál 50 műanyag gumigolyó fog repkedni. Tényleg csak mi vagyunk olyan hülyék, az élet más területén is, hogy betartunk minden szabályt, mások meg tojnak rá.

    Gondolom nem lesz nagy tolongas a jegyekert....

    3 palya van egymas mellett abbol 2 szerintem műfüves, a Sliemaval egy masikon jatszottunk de ha jol emlekszem az is műfű volt.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Centenary_Stadium

    In May 2017, the Malta Football Association announced that the stadium's pitch will be replaced by a new FIFA-quality pro pitch.[6]. The project, which also included the installation of new dug-outs and estimated to cost around €400,000, will mean that the stadium should now be able to host FIFA and UEFA matches

    A Dudit is itt fogadtak, tavaly is jatszottak itt mar korai selejtezos UEFA meccseket

    Nemcsak a műfű a lényeg, hanem hogy ennek a stadionnak edzőpálya érzése van, egyik oldalon lelátó, körben semmi, ami 3/4-es üresség. Amikor nem tudtam, hogy műfű, akkor furcsán néztem a műholdképet, hogy ilyen stadion 4 éve volt Észak-Írországban.

    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131&token=f6de108c1a7fdda46a9d96d4da08b27c