magyarfutball.hu

Pécsi Bányász SK - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.01.01, 20:54 (szerk.: 2021.01.01, 20:55)
    Pécsi Bányász - Békéscsabai Előre 1:0 (0:0)

    Pécsújhegy, 1000 néző. V: Petri
    Pécs: Bogyai — Kelemen, Tallósi, Györkő II, Köves (Márton, a szünetben), Halasi, Appelshoffer, Mérei, Palkovics II (Vessző, a 79. percben), Bencsik, Maklári. Edző: Kovács József
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Kóródi, Láza, Dobó, Ambrus (Zahorán, a 79. percben), Németh, Imri, Moós, Schneider, Száraz (Tóth Cs., a 79. percben). Edző: Piller Sándor

    33. perc: Schneider nagy erejű lövését Bogyai jó érzékkel védte szögletre.
    51. perc: Bencsik célozta meg 10 méterről a kaput, labdája a bal oldali léc mellett surrant ki.
    60. perc: Palkovics II közeli lövése a kapufáról a befutó Maklári elé pattant, Maklári a felső lécet találta el. Az újból visszapattanó labdát Appelshoffer fölé vágta.
    72. perc: a berobbanó Appelshoffer fejese a kapufáról pattant vissza, a védelem nehezen tisztázott.
    73: perc: Palkovics II labdájával Maklári húzott kapura, 6 méterről leadott lövése után a labda a kapu jobb oldalába került, 1:0.
    86. perc: Bogyai kiejtette a kapu elé ívelt labdát, az a gólvonal felé pattant, és Györkő II az utolsó pillanatban mentett.

    Az I. félidőben többet támadtak ugyan a pécsiek, támadásaik azonban teljesen veszélytelenek voltak. A békéscsabai gárda szervezett védekezésből, kevés húzással, néhány ügyes ellentámadást vezetett, de ezek sem voltak gólveszélyesek.
    Szünet után feljavult a pécsiek támadó játéka, változatosabb lett a küzdelem, és többször nehéz helyzetbe került a vendégek védelme.
    A pécsi gól után bátran és lendületesen küzdöttek a csabaiak az egyenlítésért, de elkésett hajrájuk már nem volt eredményes.
    Jó: Tallósi, Györkő II, Halasi, ill. Kvasz, Németh, Moós.
    (Tóth Zoltán)

    4. Pécsi Bányász 12 4 4 4 12-17 21
    ...
    11. Békéscsaba 12 3 3 6 13-13 15
    Az utolsó oszlopban a jutalompontok a szerzett pontokkal összesítve szerepelnek.

    Népsport, 1970. október 26. (Arcanum DT)
    A döntetlen igazságosabb lett volna:
    Pécsi Bányász - Bcs. Előre 1:0 (0:0)


    Pécsújhegy, 1000 néző V: Petri (4)
    Bányász: Bogyai (7) - Kelemen (7), Tallósi (8), Györkő (7), Köves (5), Halasi (6), Appelshoffer (6), Mérei (6), Palkovics II (8), Bencsik (7), Maklári (8). Edző: Kovács József
    Előre: Tóth M. (8) - Kvasz (7), Koródy (7), Láza (7), Dobó (6), Ambrus (5), Németh (7), Imri (5), Moós (7), Schneider (7), Száraz (6). Edző: Piller Sándor
    Csere: Köves helyett Márton (6) a szünetben, Palkovics II helyett Szellő (—) a 75. percben, ill. Ambrus és Száraz helyett Zahorán, ill. Tóth Cs. a 75. percben.

    Az első támadásokat a Bányász vezette, de ezek nem jelentettek komolyabb veszélyt az Előre kapujára, sőt Koródy előreadását Száraz kissé elhamarkodottan, mintegy 17 m-ről fölé lőtte. Nem sokkal utána Németh viharzott el a jobb oldalon, a beadását Bogyai elvétette, de Száraz is...
    Feljött a pécsi együttes. Bencsik lövésszerű beadását Tóth M. kivetődéssel hárította, majd szögletek után Györkő és Bencsik veszélyeztetett.
    A csabai védelem ezekben a percekben nem találta meg a Bányászok sokmozgásos csatárjátékának ellenszerét.
    A félidő második részében feljavultak a lila-fehérek. Formás támadásaikat helyenként túl keményen szerelte a hazai védelem, máskor meg Petri játékvezető téves ítéletei miatt nem született csabai gól. (Két Imri-Németh akciót is megállított les címén, felülbírálva a partjelzőt).
    A 30. percben Németh szögletét Ambrus a földre fejelte, de a labda átpattant a léc fölött. Sok szabálytalanság csúszott a játékba, egy alkalommal Györkő szinte lerúgta a nadrágot Moósról.
    Három perccel a szünet előtt a mérkőzés legszebb támadása gördült végig a pályán. Németh lefutotta a bal oldali védelmet, keresztbevágott labdáját Kvasz a 16-os sarkáról kapásból lőtte rá, de a labda kevéssel a felső sarok mellett hagyta el a játékteret.

    Változatos játékkal kezdődött a második félidő, a védelmek azonban mindkét oldalon jól zártak.
    Palkovics II bombáját védte Tóth M., a másik oldalon Németh elhibázta Imri jó átadását.
    Újabb pécsi támadás végén nagy kavarodás támadt a csabai kapu előtt, előbb Maklári, majd Appelshoffer is a lécet találta el!
    Az ellentámadásból Moós küldött gyenge fejest a kapura.
    Schneider labdájával Száraz egyedül futott el a bal szélen, de a kifutó Bogyai nagynehezen mentett előle.
    A 75. percben a fellazult Előre-védelem mellett Palkovics II tört előre a jobb oldalon, kivárt a leadással, majd a közben lesre futó Maklári elé továbbított, aki 8 méterről senkitől sem zavartatva a hálóba talált, 1:0.
    A csabaiak reklamáltak, de Petri hajthatatlan maradt.
    A gól után cseréltek a lila-fehérek és az utolsó negyedórában ismét fölénybe kerültek.
    Egy Zahorán-Láza-Imri akció végén utóbbit buktatták a 16-oson belül, de a 11-es elmaradt!
    Az utolsó percekben Imri került gólhelyzetbe, Halasi azonban mentett, majd Kelemen a gólvonalról vágta ki a labdát!

    BÍRÁLAT:
    Az első félidőben többet támadtak ugyan a pécsiek, akcióik azonban teljesen veszélytelenek voltak. A békéscsabai gárda szervezett védekezésből, kevés húzással, néhány ügyes ellentámadást vezetett, de ezek sem voltak gólveszélyesek.
    Szünet után feljavult a pécsiek támadójátéka, változatosabb lett a küzdelem, és többször nehéz helyzetbe került a vendégek védelme. A pécsi gól után bátran és lendületesen küzdöttek a csabaiak az egyenlítésért, de elkésett hajrájuk már nem volt eredményes.
    A csabai csapat a látottak alapján döntetlent érdemelt volna.
    (P. O.)

    Békés Megyei Népújság, 1970. október 27.