magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre SC - Pécsi Bányász 2 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.01.26, 16:12 (szerk.: 2023.01.27, 23:21)
    Békéscsabai Előre - Pécsi Bányász 2:2 (2:1)

    Békéscsaba, 6000 néző
    V: Demeter dr.
    Békéscsaba: Tóth — Kvasz, Láza, Szűcs, Lengyel (Csulik, 71. perc), Kiss (Ambrus, a szünetben), Dobó, Moós, Bertók, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.
    P. Bányász: Bogyai — Bárány, Tallósi, Kelemen, Palkovics I, Halasi, Bencsik, Mérei, Bartal, Márton, Maklári (Palkovics II. 80. perc). Edző: Kovács József.

    20. perc: Moós lövését Bogyai a léc alól tolta szögletre.
    21. perc: Tallósi kézzel ütötte el a labdát a 16-oson belül. A büntetőt Lengyel a jobb sarokba lőtte. 1:0.
    28. perc: nagy tömörülés támadt a hazaiak kapuja előtt, Tóth nagy bravúrral ütötte ki a hálóba tartó labdát.
    29. perc: Lengyel 30 méteres lövését a pécsi kapus kiejtette és Schneider közelről az üres kapuba talált. 2:0.
    35. perc: Márton 25 méteres szabadrúgása a bal kapufáról vágódott a hálóba. 2:1.
    46. perc: Bartal lesgyanús helyzetben elfutott, az Előre-védelem lest vitatva leállt a közé. A csatár a kapu közepébe lőtt. 2:2
    65. perc: Halasit szándékos durvaságért a játékvezető kiállította.
    66. perc: hasonló szabálytalanságért Moós szintén a kiállítás sorsára jutott.
    80. perc: nagy tömörülés támadt a P. Bányász kapuja előtt, Bogyai két esetben is az alapvonalon túlra öklözte a hálóba tartó labdát.

    Nagy iramban kezdett a hazai csapat, az első 20 percben jobbára a pécsi térfélen folyt a játék. A pécsiek ritkán jutottak át a felező vonalon, de két gyors szélsőjük révén több meleg helyzetet, teremtettek a csabai kapu előtt.
    A vendégcsapat különösen a II. félidőben nagyon sokat szabálytalankodott és durva belemenésekkel akasztotta meg a hazaiak támadásait.
    A B. Előre közelebb állt a győzelemhez.
    Erélytelen, gyenge játékvezetés.

    Jó: Németh, Kvasz, Schneider, ill. Bogyai, Tarlósi, Márton.

    6. Pécsi Bányász 24 11 6 7 31:30 29
    ...
    8. Békéscsaba 24 11 6 8 40:32 28

    Népsport, 1969. szeptember 22. (Arcanum DT)
    Békéscsabai Előre - Pécsi Bányász 2:2 (2:1)

    Békéscsaba, 7000 néző
    V.: Demeter dr.
    Előre: Tóth (7) — Kvasz (7), Láza (6), Szűcs (6), Lengyel (7), Kiss (6), Dobó (6), Moós (1), Bertók (6), Németh (8), Schneider (8). Edző: Piller Sándor.
    Bányász: Bogyai (9) — Bárány (6), Tallósi (8), Kelemen (6), Palkovics I. (7), Halasi (1), Bencsik (5), Mérei (8), Bartal (7), Márton (7), Maklári (6). Edző: Kovács József.
    Cserék: Kiss helyett a szünetben Ambrus (6), Lengyel helyett Csulik a 75. percben, ilL Maklári helyett Palkovics II. a 82. percben.
    Kiállítva Moós a 67. percben, ill. Halasi a 65. percben.

    Rögtön támadólag lépett fel az Előre. Németh elviharzott a jobbszélső helyén, éles szögből belőtt labdáját Tallósi fejjel szögletre hárította.
    Az 5. percben Bertók kitört, de egy csel után leadott lövése a jobb alsó kapufa mellett suhant el.
    Válaszul Maklári alig lőtt fölé, majd Márton szabadrúgását Szűcs mentette.
    Moós erős lövését a kapus szögletre ütötte.
    Az Előre nagy nyomása a 20. percben góllá érett. Formás hazai támadást Tallósi a büntetőn belül kézzel akasztott meg, amiért a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Lengyel a jobb alsó sarokba vágta. 1:0.
    Továbbra is az Előre maradt támadásban.
    A 27. percben megszületett az Előre második gólja. Korszerű Kvasz-Dobó-Lengyel adogatás után a balfedezet beívelt labdájára Bogyai kapus és Schneider egyszerre ugrottak fel. A kapus a labdát kiejtette, pontosan Schneider elé, és a balszélső nagy nyugalommal bal lábbal, közelről az üres kapu közepébe bombázott, 2:0.
    Újrakezdés után Bartal fordulásból nagy lövést zúdított Tóth kapujára és a kapus bravúrosan a mezőnybe öklözött.
    Gyors ellentámadás során Dobó bombáját Bogyai szintén kiöklözte.
    A 35. percben szépített a bányászegyüttes. A cselezgető Makiárit Szűcs a kaputól mintegy 25 m-re fellökte. A szabadrúgást Márton hajtotta végre. A 25 m-es ravaszul belőtt lapos labda Szűcs lábáról irányt változtatva, a vetődő Tóth kapus keze mellett a bal alsó kapufa éléről a hálóba surrant. 2:1. (Öngól!)
    A gól felrázta a hazaiakat. Lengyel távoli lövését a kapus kiütötte és a védők szögletre hárítottak.
    A 40. percben Moós és Dobó közösen ügyetlenkedtek el jó helyzetet. Majd Láza nehéz helyzetben ügyesen tisztázott Bartal előtt.
    Fordulás után - meglepetésre - a vendégek lendültek támadásba.
    Nyomban kezdés után a 30. mp-ben Mérei, Palkovics I, Bartal volt a labda útja. A középcsatár a leálló csabai védelmén átkígyózott és a kétségbeesetten kifutó Tóth mellett az üres kapu közepébe helyezett. 2:2.
    Nagy erővel támadott az Előre. Lengyel lövését a kapus csak lábbal mentette, azután Moós lövése után Bogyai a helyén volt.
    Ezután több durva belemenés történt mindkét részről, de ebben a bányászok voltak a kezdeményezők! A játékvezető rendre elnézte a sorozatos szabálytalanságokat, és kiengedte kezéből a mérkőzést. Már az sem segített, hogy először Halasit, majd Moóst utánrúgásért kiállította. Több esetben a játékosok egymással voltak elfoglalva, a játékvezető „nem látott semmit”, emiatt a közönség többször hevesen tüntetett ellene.
    A 75. percben Németh elől Tallósi szögletre hárított. A beívelt labdát Bogyai a gólvonalról kiöklözte. Láza újabb lövését a kapus nagy bravúrral szögletre öklözte.
    Nagy izgalmak közepette ért véget a mérkőzés.kép
    Lengyel 11-ese a Pécsi Bányász kapujának jobb alsó sarkába vágódik. Ezzel a góllal vezetett 1:0-ra a hazai csapat. (Fotó: Demény)

    Bírálat:
    Úgy indult a mérkőzés, hogy az Előre simán győz. Sajnos, 2:0 után teljesen érthetetlenül - átvették a vendégek csapkodását, pedig a közönség játékot várt.
    A második félidőben a vendégek gyorsan kiegyenlítettek és ez hideg zuhanyként hatott az Előre játékosaira.
    Azután, ami a pályán történt, annak nem sok köze volt a labdarúgáshoz. A meg-megújuló hazai rohamokat a bányászok sorozatos durvaságokkal akadályozták meg és több ízben sérülést színlelve, percekig fetrengtek a pályán. A szándékos időhúzást a játékvezető elnézte. A második félidőben a tiszta játékidő nem haladta meg a 30 percet és általános meglepetésre Demeter dr. egy percet sem hosszabbított!
    Mindent egybevetve: az Előre közelebb állt a győzelemhez.

    Jók: Kvasz, Schneider, Németh, ill. Bogyai (a mezőny legjobbja), Tallósi, Mérei.
    Demeter dr. játékvezető határozatlan és erélytelen volt.
    (Uhrin János)