magyarfutball.hu

Szolnoki MTE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2020.05.21, 16:09 (szerk.: 2020.05.21, 16:15)
  Szolnoki MTE - Békéscsaba 2:1 (1:0)

  Szolnok, 2500 néző. V: Tátrai
  Sz. MTE: Hegedűs — Rácz, Árvai, Kovács, Géczi, Papp II., Szatmári, Czirnák, Mile, Nagy F., Szolnoki. Edző: Thomann Antal
  Békéscsaba: Tasnádi (Tóth, a 30. percben) — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Kiss, Veszelka, Dávid, Kerekes (Lukoviczki, a szünetben), Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor

  8. perc: Nagy F. a kapu elé ívelt, Szolnoki 16 méterről lőtt, a labda a vetődő Tasnádi hasa alatt jutott a hálóba, 1:0.
  23. perc: Szatmári lövését Tasnádi vetődve nyomta szögletre.
  36. perc: Mile kitört a védők között, lövését Tóth szögletre ütötte.
  47. perc: a játékvezető, a közönség magatartása miatt, egy percre megállította a játékot.
  55. perc: Rácz kiugratta Szatmárit, akinek a beadását Czirnák három lépésről a kapuba vágta, 2:0.
  A gólnál Kiss megsérült, kórházba szállították.
  68. perc: Árvai a 16-os vonalánál szerelte Veszelkát, a bíró 11-est ítélt. Lengyel a büntetőt a kapu közepébe lőtte, 2:1.
  78. perc: Veszelka beadását Dávid, a kapu torkában, Hegedűsbe lőtte.

  Mindvégig nagy küzdelmet vívott a két csapat.
  Az SZMTE elsősorban harcosságban, lelkesedésben, küzdeni akarásban múlta felül ellenfelét, győzelme megérdemelt.
  A Békéscsaba középpályásai mélyen tudásuk alatt játszottak. Döntő volt, hogy a csabaiak a cserék kihasználása után, Kiss sérülése miatt, 35 percen át tíz emberrel játszottak
  Jó: Árvai, Papp II., Szatmári, Czirnák, Nagy F., illetve Tóth, Kvasz, Dobó, Láza.
  (Pataki István)

  4-7. Szolnoki MTE 1 1 - - 2-1 2
  ...
  12-15. Békéscsaba 1 - - 1 1-2 -

  Népsport, 1972. augusztus 14. (Arcanum DT)
  Potayagóllal, 10 főre olvadva...
  Szolnoki MTE - Bcs. Előre Spartacus 2-1 (1-0)

  NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, Szolnok, 2500 néző. V: Tátrai (3)
  SZMTE: Hegedűs (6) — Rácz (5), Árvai (7), Kovács (5), Géczi (5), Papp II (7), Szatmári (7), Czirnák (7), Mile (6), Nagy F. (7), Szolnoki (6). Edző: Thómann Antal
  Békéscsaba: Tasnády (4) — Kvasz (6), Dobó (6), Láza (7), Lengyel (6), Kiss (6), Veszelka (5), Dávid (4), Kerekes (4), Németh (5), Schneider (5). Edző: Piller Sándor
  Csere: Tasnády helyett Tóth (6) a 30. percben, Kerekes helyett a szünetben Lukoviczki (5)

  Szolnokon lila-fehér zászlók lobogtak az SZMTE sporttelepen, s már a bemelegítéskor zengett a vendégszurkolók biztatása: Hajrá, Csaba!
  Mile indította útjára a labdát, de az első lövést Németh küldte Hegedűs kapujára.
  A 8. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Nagy F. ívelt bal oldalról a kapu elé, Szolnoki mintegy 16 méterről, kapásból lőtt, s a nem túl erős labda a vetődő Tasnády hasa alatt jutott a kapuba, 1-0. (potyagól!)
  Élénkebb lett a játék és becsúszott néhány szabálytalanság is a küzdelembe.
  A 12. percben Nagy F. buktatta Lengyelt, ráadásul vitatkozott, amiért sárga lappal figyelmeztette Tátrai. Nyomban ezután Dávid letalpalta Géczit — ezért is kijárt a sárga lap. Fölényben játszott az MTE. A csabai középpályások nem tudták megszűrni a szolnoki akciókat, a védelem egy ideig bizonytalankodott, a csatárok pedig kevés veszélyt jelentettek Hegedűs kapujára.
  A 35. percben Lengyel 25 méteres szabadrúgása szállt mellé.
  A másik oldalon Mile elől Tóth bravúrosan hárított.
  A 44. percben Szatmárit a 16-oson belül buktatták, de Tátrai nem sípolt.

  A szünet után csabai rohamok következtek. Németh jobbról belőtt labdáját Hegedűs szögletre ütötte. Árvai reklamált, ezért ő is sárga lapot kapott. Ez viszont nem tetszett a hazai közönségnek, tüntettek a játékvezető ellem, aki egy percre megszakította a küzdelmet.
  Az 55. percben Rácz remekül ugratta ki Szatmárit, aki a jobb oldalon lefutotta a védőket, az alapvonaltól a kapu elé adott, s a berobbanó Czirnák három lépésről a hálóba vágta a labdát, 2-0.
  Tóth vitatkozott a partjelzővel, ezért őt is sárga lappal figyelmeztették.
  Közben Kiss megsérült, a mentők kórházba szállították. Mivej a csabaiak kimerítették a cserelehetőséget, a hátralevő 35 percben 10 emberrel játszottak. Ez egy ideig rányomta bélyegét játékukra, de később fokozatosan belelendültek és egyenrangú ellenfelekké váltak.
  A 68. percben Veszelka elfutott a jobbszélen, Árvai a 16-oson belül szerelte, a szélső elesett. Tátrai a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Lengyel a kapu közepébe vágta, 2-1.
  Jól hajrázott az Előre Spartacus, de Dávid a 78. percben óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el. Veszelka remek beadását a kapu torkában álló csabai játékos gyengén Hegedűsbe lőtte.
  A hátralevő időben a vendégek az eredmény tartására törekedtek.

  Mindkét csapat a korábbiakhoz képest megváltozott összeállításban lépett pályára. Ez rá is nyomta bélyegét a színvonalra. Mérsékelt teljesítményeket láthattunk, csak a küzdeniakarás, a lelkesedés dicsérhető. Az MTE-nél ez párosult a hazai pálya előnyével, s ez el is döntötte a két pont sorsát.
  Kérdés azonban: ha a Békéscsaba végig teljes csapattal játszik, ez marad-e a végeredmény?
  (Pataki István)

  Nyilatkozat: Piller Sándor: — Sajnos, folytatódott a korábbi évek „hagyománya": gyenge őszi rajt, s még, a korábbinál is gyengébb szolnoki játék! A középpályások és a támadósor teljes csődöt mondott Mindössze Tóth M., Kvasz, Dobó, Láza az, aki közepes színvonalú játékot nyújtott, a többiek mélyen formájuk alatt szerepeltek. Az MTE megérdemelten győzött.
  Annak ellenére, hogy Szolnok közeli helynek számít, nem vált be az, hogy közvetlenül a mérkőzés előtt érkeztünk a pályára. A nagy melegben többen kifejezetten bágyadtan mozogtak. Mindent összevetve jó néhány kulcsjátékostól — ennél sokkal többet várunk! Sajnos, Kiss Tibor hátulról rúgást kapott, s most Achilles-ín sérülése miatt több héten keresztül nem állhat rendelkezésünkre ...
  Remélhetőleg Moósra már szerdán, Tóth Tiborra pedig vasárnap számíthatunk! Örülök annak, hogy a Csepellel játszhatunk, mert ez a mérkőzés jó alkalom arra, hogy a BKV Előre ellen ütőképesebb csapatat formáljunk!

  Békés Megyei Népújság, 1972. augusztus 15.