magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Szolnoki MTE 0 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2019.12.17, 20:59
  Békéscsaba—Szolnok 0:0

  Békéscsaba, 12 000 néző: V: Csernefalvi
  B.-csaba: Tasnádi — Dobó, Láza, Paróczay, Kerekes (Zsíros, a 74. percben), Vágási, Zielbauer, Moós, Dávid, Németh, Királyvári. Edző: Babolcsay György.
  SZMTE: Szendrei — Rácz, Simon, Kovács, Árvai, Papp, Szatmári, Porhanda (Géczi a 30. percben), Mile, Czirnák, Szolnoki (Garics, az 59. percben). Edző: Czibulka Mihály dr.

  A Békéscsaba kapott előbb lábra, rövid idő alatt Láza, Kerekes, Dobó veszélyeztette Szendrei kapuját, majd szöglet nyomán Vágási fejese akadt meg az oldalhálóban.
  Ezután hosszú percekig a két 16-os között folyt a küzdelem.
  A 27. percben alakult ki a mérkőzés legnagyobb helyzete, Paróczay röviden fejelt Tasnádi felé. Mile ott termett, már csak a kapussal állt szemben, de lágy emelése után a kapufa felső lapjáról jutott a labda az alapvonalon túlra.
  A 30. percben Kerekes és Porhanda összefejelt, mindkettőt a pályán kívül ápolták. Kerekes turbánnal a fején visszatért, a szolnoki fiú azonban már nem folytathatta a játékot.
  A félidő befejezése előtt Németh három remek csel után közelről, éles szögből lőtt, Szendrei azonban a helyén volt.

  A második 45 percet csabai rohamok vezették be! Moós a kapunak háttal állva, ollózva lőtt, Szendrei nagy bravúrral szögletre hárított. A választámadás során Szatmári távolról próbálkozott lövéssel — sikertelenül.
  Ezután még két veszélyes helyzet alakult ki a Tisza-partiak kapuja előtt. Zielbauer 20 méteres bombája centiméterekkel zúgott el a léc fölött, azután a nyolcadik békéscsabai szöglet után Dávid homlokáról vágódott a labda a jobb alsó sarok mellé.
  A hajrában újra élénkebb lett a játék. A 81. percben Tasnádi a kapufa tövénél ütötte az alapvonalon túlra Géczi éles szögből leadott lövését.
  Az ellenkező oldalon Zielbauer átadását Dobó elhirtelenkedve messze a kapu mellé küldte. Befejezés előtt két perccel Garics vezetett gyors támadást, hatalmas lövése azonban a 11-es ponton álló Miléről vágódott ki a mezőnybe.

  A nagy tét végig éreztette hatását a két csapat játékosainak teljesítményén. Mindkét gárda nagy gondot fordított az ellenfél kulcsjátékosainak semlegesítésére, így az első 45 percben mindössze egy helyzet adódott, de azt Mile „elpuskázta”.
  A II. félidő elején a Békéscsaba nagy iramot diktált, helyzetei is voltak a lila-fehéreknek, a fejesek, lövések azonban pontatlanok voltak.
  Később az SZMTE-védelem egyre szilárdabbá vált és a vendégeknek volt erejük néhány gyors ellentámadás vezetésére is.
  Összefoglalva: az izgalmas rangadó a védelmek nagy harcát hozta. A látottak alapján a pontosztozkodás igazságos.
  Jó: Láza. Dobó, Tasnádi, Vágási, Moós, Dávid, ill. Szendrei, Simon, Kovács, Árvai, Mile, Garics.
  (Machalek István)

  2. Szolnok 26 12 8 6 37-23 32
  ...
  4. Békéscsaba 12 8 6 28-21 32


  Népsport, 1974. április 22.
   
 2. avatar: bbsz
  2019.12.17, 20:39 (szerk.: 2022.01.21, 22:57)
  Tiszántúli rangadó:
  Békéscsabai Előre Spartacus - Szolnoki MTE 0-0


  Békéscsaba, NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, 12 000 néző, V: Csernefalvi (9).
  Békéscsaba: Tasnádi (6) — Dobó (8), Láza (7), Paróczay (5), Kerekes (6), Vágási (6), Zielbauer (5), Moós (6), Dávid (6), Németh (5), Királyvári (5). Edző: Babolcsay György.
  SZMTE: Szendrei (7) — Rácz (5), Simon (6), Árvai (8), Kovács (6), Papp (3), Szatmári (5), Porhanda (—), Mile (8), Czirnák (5), Szolnoki (5). Edző: Czibulka Mihály dr.
  Cserék: Kerekes helyett Zsíros a 74. percben, Porhanda helyett Géczi (5) a 30. percben. Szolnoki helyett Garics (6). az 59. percben
  Szögletarány 8:1 (3:0) az Előre Spartacus javára.

  A Békéscsaba kapott előbb lábra, rövid idő alatt Láza, Kerekes, Dobó veszélyeztette Szendrei kapuját, majd szöglet nyomán Vágási fejese akadt meg az oldalhálóban.
  Ezután hosszú percekig a két 16-os között folyt a küzdelem.
  A 27. percben alakult ki a mérkőzés legnagyobb helyzete.
  Paróczay röviden fejelt Tasnádi felé: Mile ott termett, már csak a kapussal állt szemben, de lágy emelése után a kapufa felső lapjáról jutott a labda az alapvonalon túlra.
  A 30. percben Kerekes és Porhanda összefejelt, mindkettőt a pályán kívül ápolták. Kerekes turbánnal a fején visszatért, a szolnoki fiú azonban már nem folytathatta a játékot.
  A félidő befejezése előtt Németh három remek csel után közelről, éles szögből lőtt, Szendrei azonban a helyén volt.

  A második 45 percet is csabai rohamok vezették be. Moós a kapunak háttal állva, ollózva lőtt, Szendrei nagy bravúrral szögletre hárított.
  A választámadás során Szatmári távolről próbálkozott lövéssel — sikertelenül.
  A 60. percben Mile cselezgetett a 16-os oldalvonalánál. Láza testtel állította meg belövését, majd felszabadított.
  Ezután még két veszélyes helyzet alakult ki a Tisza-partiak kapuja előtt.
  Zielbauer 20 méteres bombája centiméterekkel zúgott el a léc fölött, azután a nyolcadik békéscsabai szöglet nyomán Dávid homlokáról vágódott a labda a jobb alsó sarok mellé.
  A hajrában újra élénkebb lett a játék.
  A 81. percben Tasnádi a kapufa tövénél ütötte az alapvonalon túlra Géczi éles szögből leadott lövését.
  Az ellenkező oldalon Zielbauer átadását Dobó elhirtelenkedve messze a kapu mellé küldte. Befejezés előtt két perccel Garics vezetett gyors támadást, hatalmas lövése azonban a 11-es ponton álló Miléről vágódott ki a mezőnybe. kép
  Fergeteges csabai rohamok vezették be az első félidőt. Az első Előre Spartacus szöglet után Vágási ugrott fel fejelni, de labdája az oldalhálóban akadt el.kép
  A rangadó 75. percében Zielbauer szöglete Dávid homlokáról vágódott a jobb alsó sarok mellé... (Fotó: Demény)

  A nagy tét végig éreztette hatását! Az együttesek óriási taktikai harcot vívtak, mindkét edző nagy gondot fordított az ellenfél kulcsjátékosainak semlegesítésére. A hazai együttes óriási lendülettel kezdett, de azután — ügyes adogatásokkal — útját tudták állni a további csabai rohamoknak a Tisza-partiak. Így nem is csoda, hogy az első 45 percben mindössze egy helyzet adódott — az is az egy pillanatra megingó hazai védelem jóvoltából — Tasnádi kapuja előtt
  Fordulás után az Előre Spartacus nagy iramot diktált, mezőnyföléhyt harcolt ki. A lila- fehérek lövései, fejesei azonban célt tévesztettek. Az MTE védőfala azután egyre jobban megszilárdult. Ebben „ludasak” a hazai támadók is, akik teljesen elfeledkeztek arról, hogy a tömör vendégvédelmet csak a széleken lehetne zavarba hozni. A belső játék erőltetése a szervezett, önfeláldozó szolnoki védelem mellett nem hozhatott eredményt...
  A hajrában a csereként beállt Garics vezérletével szóhoz jutott a szolnoki támadósor is, amely képes volt meleg perceket okozni a csabai védelemnek.
  Összefoglalva: a Tiszán túli rangadó közepes színvonalú játékot, óriási küzdelmet hozott.
  A látottak alapján a döntetlen eredmény igazságos.
  (Machalek István, Uhrin János)


  Békés Megyei Népújság, 1974. április 23.