magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Szolnoki MTE 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2020.03.04, 21:15 (szerk.: 2020.03.04, 21:33)
  Békéscsaba - Szolnoki MTE 3:0 (2:0)

  Békéscsaba, 7000 néző. V: Egervári
  Békéscsaba: Tasnádi — Dobó, Dávid, Láza, Lengyel, Schneider, Kovács, Moós, Tóth T. (Veszelka, 79. percben), Németh, Bánáti (Kiss, a 80. percben). Edző: Piller Sándor
  Szolnok: Hegedűs — Rácz, Árvai, Kovács, Kántor, Papp II, Szatmári (Géczi, a 63. percben), Czirnák, Mile, Nagy F., Szolnoki (Garics, a szünetben). Edző: Thomann Antal

  9. perc: szöglet beívelése után Németh a tömörülő védők között fejjel csúsztatta a hálóba a labdát, 1:0.
  25. perc: Kovácsot buktatta Kántor, 18 méterre Hegedűs kapujától. A szabadot Schneider ravaszul csavarta a bal felső sarokba, 2:0.
  35. perc Mile távoli bombája Tasnádiról kipattant, Szatmári rácsapott a labdára, és szorongatott helyzetben az 5-ösről a léc mellé lőtt.
  71. perc: Bánáti 30 méterről hirtelen lövésre szánta el magát. A labda, mintha zsinóron húzták volna, úgy vágódott a szolnoki kapu bal felső sarkába, 3:0.
  83. perc: sakk-matt volt a szolnoki védelem, de Kovács közeli lövésébe Hegedűs önfeláldozóan belevetődött, majd felszabadítottak a szolnoki védők.

  A nézők végigtapsolták a 90 percet, a Békéscsaba rászolgált az ünneplésre, mert végig kezében tartotta a játék irányítását, és a hazaiak sok mozgásos, tervszerű támadásaival szemben az SZMTE védelme tehetetlennek bizonyult.
  Jó: Tasnádi, Dobó, Dávid, Láza, Schneider, Németh, Kovács, ill. Árvai, Kántor, Mile, Czirnák.
  (Machalek István)

  4. Békéscsaba 33 16 7 10 45-36 39
  5. Szolnoki 33 17 2 14 52-42 36

  Népsport, 1973. június 18.
  A hazai búcsúmérkőzés kitűnően sikerült:
  Békéscsabai Előre Spartacus - Szolnoki MTE 3-0 (2-0)


  Békéscsaba, 7 ezer néző. V.: Egervári (8)
  Előre Spartacus: Tasnády (8) — Dobó (8), Dávid (7), Láza (8), Lengyel (7), Schneider (8), Kovács (7), Moós (6), Tóth T. (6), Németh (8), Bánáti (5). Edző: Piller Sándor
  SZMTE: Hegedűs (4) — Rácz (6), Árvai (8), Kovács (6), Kántor (7), Papp II. (6), Szatmári (4), Czirnák (7), Mile (8), Nagy F. (5), Szolnoki (4). Edző: Thomann Antal
  Csere: Tóth T. helyett a 78. percben Veszelka (-), Bánáti helyett a 80. percben Kiss T. (—), ill. Szolnoki helyett a szünetben Garics (4), Szatmári helyett a 63. percben Géczi (—).
  Szögletarány: 4:3, félidőben 3:2 a Bcs. Előre Spartacus javára.

  A mérkőzés megkezdése előtt Varga István — a hangos bemondón keresztül — a szurkolók nevében — keresetlen szavakkal köszöntötte Piller Sándor edzőt, méltatta kitűnő munkáját, majd jelenlegi munkahelyén kívánt neki további sikereket.

  Nagy lendülettel vetette magát küzdelembe a hazai együttes.
  A 2. perc végén Schneider ívelt szabadrúgását Németh — egyből — a léc fölé küldte.
  Egy perccel később Dávid szögletét csípte el Hegedűs.
  A másik oldalon Tasnády húzta le Szolnoki beívelését.
  A 9. percben megszületett a csabaiak vezető gólja. Bánáti szögletét Németh az ötös sarkáról fejelte a kapu jobb oldalába, 1-0.
  Újrakezdés után a szolnokiak jutottak szöglethez. Szolnoki beívelt labdáját Tasnády magasan felugorva a mezőnybe bokszolta. A megszerzett labdát Papp II. elhirtelenkedve a kapu fölé vágta.
  A 16. percben Papp lesről fejelt Czirnák elé, aki fütty után lőtt érvénytelen gólt.
  A 25. percben Kovács iramodott meg, de Kántor buktatta őt a 16-os vonal előtt, 2 méterre. A megítélt szabadrúgást Schneider a felálló sorfal felett ravaszul csavarta a bal felső sarokba, 2-0.
  A gól után változatosabb, élénkebb lett a játék.
  A 35. percben Mile hatalmas távoli lövése Tasnádyról kipattant, Szatmári ott-termett, azonban a hazai védőktől, szorongatva a léc mellé küldte a labdát.
  Az ellentámadás során Németh tisztára játszotta magát, majd az ötös sarkáról a felfutó Tóth T. elé játszott. aki teljesen tiszta helyzetből, csúnyán a kapu mellé durrantott.

  A második játékrész csabai támadásokkal kezdődött. Németh távoli bombája zúgott el a felső léc fölött, nem sokkal később a csabai összekötő kitörését Pádár partjelző tévesen állította meg les címén.
  A 62. percben a vendégek vezettek gyors támadást. A felfutó Kántort Dobó „gyötörte”, így a szolnoki középpályás csak a kapu mellé tudott gurítani.
  Három perccel később Mile közeli lövését Tasnády — a szöget jól elzárva — térddel hárította.
  A 71. percben ismét csabai lábakon vándorolt a labda, végül is Bánátihoz került. A szélső mintegy 30 méterről hirtelen lövésre szánta el magát. A labda — mintha zsinóron húzták volna — úgy vágódott Hegedűs kapujának bal felső sarkába, 3-0.
  Újrakezdés után Tóth T. került gólhelyzetbe, de ezúttal is a kapu mellé lőtt.
  A 80. percben Bánáti — Papp II-vel szemben „kakaskodott”, ezért Piller edző lecserélte a szélsőt.
  A hajrá a lila-fehéreké volt.
  A 83. percben Kovács mehetett el a szolnoki védők „jóvoltából”, azonban egy csel után a kivetődő kapusba rúgta a labdát.

  A lelkes közönség 90 percig szűnni nem akaró buzdítása mellett került sor az utolsó hazai bajnoki mérkőzésre. A lila-fehérek végig irányították a játékot. Sok mozgásos, átgondolt és tervszerű támadásaikkal szemben az SZMTE védelme tehetetlennek bizonyult.
  (Uhrin János)

  Békés Megyei Népújság, 1973, június 19.
   
 2. avatar: bbsz
  2020.03.04, 21:10
  kép
  Öröm az első gól után. A szolnoki kapus a földön, középen a gólszerző Németh. Jobbról Bánáti, Moós, Tóth Tibor indul gratulálni a csabai gólzsáknak.
  Békés Megyei Népújság, 1973. június 19.(Fotó: Jankulár István)