magyarfutball.hu

Mezőkövesd Zsóry FC - Debreceni VSC 0 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.16, 14:43
    Ami minket illet, hihetetlen sikertörténet ez, amit nehéz megmagyarázni, hiszen tele vagyunk másodosztályból felhozott fiatalokkal. És közvetlenül ott vagyunk a kormány kedvencei mögött, akik ki vannak tömve pénzzel.

    De összehasonlíthatnánk ezt a csapatot a tavalyival is. A mostaniban van hajtás meg Loki-szív. Ennyit számít.

    Tegnap éppen arra gondoltam, olvasgatva a konkurencia fórumait, hogy nem cserélném el a jelenlegi csapatot se a fradi,vidi,Puskás keretével és edzői stábjával.Hiába vehetnek meg magyar szinten jó játékosokat, sosem fognak olyan egységes csapatot alkotni, mint az esetlegesen gyengébb képességű mieink.Van hajtás, kombinatív, szemre tetszetős játék, persze hibák is, de ha azok nem lennének már kezdeném azt hinni, hogy valami földöntúli erő az ami ezt a változást ilyen rövid idő alatt létrehozta.

    Ahhoz képest viszont, hogy 2-3 hónapja még a kiesés rémétől voltunk fenyegetve, ezt a kiváló sorozatot mint ha nem kísérné a fórumozók részéről megfelelő dicsérő hozzászólás.Lehet, hogy én látom rosszul, de ha kikapnánk, sokkal többen írnának.Kár érte.

    Még nem is a kritikával van a legnagyobb baj.Mert amikor 6-7 forduló után is a kieső helyen álltunk, a csapat féltése, a kiesés miatti aggodalom lehet kritikai hangok alapja.De.Azóta olyan sok pozitív dolog történt, hogy a többi csapat szurkolótábora(bármelyiket vehetjük, csak el kell olvasni a hozzászólásaikat)boldogan cserélnének velünk a saját nevelésű játékosok ilyen nagyszerű beépítése , illetve nem mellesleg a mutatott játék minősége miatt.Én is tettem kritikus megjegyzéseket, amikor kilátástalannak láttam a csapat helyzetét, de most is természetesnek tartom, hogy megdicsérem azt ami tetszik .Ha Ferenczit szidták egyesek, akkor most lehet neki nyugodtan gratulálni a gólpasszért.Lehet dícsérni Varga Kevint, Soóst, hogy milyen lendületesen és jól fociznak. Kinyiket,Szatmárit, Bényeit hogy a rutintalanságuk ellenére kiváló védőmunkát mutatnak be meccsről-meccsre.Nagy Sándort, akit az első hibái miatt jómagam is ha nem is a pokolba, de a DEAC-ba kívántam, most pedig ő adja a stabilitást hátul a nyugalmával.Tőzsér újra vezér, Bódi pedig nagy örömömre újra hazatalált.

    Végül a szakmai stábot, Herczeg mellett pl. Bücs Zsoltot is, aki a háttérben kiváló munkát végez a jelek szerint.

    Egyszóval nem csak a kritikát kell megfogalmaznunk, hanem a dicséretet is, mert ha olvassák a fórumot, biztos örülnek neki a játékosok is.És mert megérdemlik.

    Nem akarom elrontani a kedvedet, de egy csomó gyökér képes volt azért elutazni Mezőkövesdre, hogy részegen óbégatva szidja a csapatot és Bandit. Azért, mert nem 8-0-ra nyertünk és volt időszak, amikor a Kövesd támadott többet.

    Nekem tetszett a meccs, tíznél több komoly lehetőségünk volt. Azt felesleges elvárni, hogy végigdomináljunk egy meccset, de igazából most se kellett Nagynak védenie, szóval még így is lehoztuk a meccset különösebb izgalmak nélkül. Elöl Mengolo és Varga nagy jók voltak és Nagy Kevinnek is voltak biztató dolgai, hátul pedig Szacsa és a nagy hibája ellenére Kinyik is válogatott szinten játszott.

    Vajon a SZUD-os fiúk miért voltak egész meccsen csendbe . O.k. hogy a nagyhangúak Lengyelben voltak kézin , de az a 20-25 ember néha megszólalhatott volna . Borzasztó volt , hogy az a maréknyi Kövesdi simán leszurkolt minket .Mondjuk nem volt nehéz , az egész meccs alatt egyetlen egyszer nem szurkolt senki . Csak a végén volt egy kis "hajrá Loki ". Ilyen esetben valaki átvehetné a KÁPÓ feladatát . Mégis csak ők a "vezető" szurkolói csoport .A vendégben voltunk szerintem vagy 200-250 . Ebből ha 50-60 elkezd dalolászni mindjárt jobb hangulat lehetett volna . Meg nem hallottuk volna az idétlen hazai "ultrákat"

    A csapatról meg csak annyit: nem vagyok egy nagy idegenbe járó (bár párhelyen én is megfordultam), évek óta eszembe sem jutott még a "szomszédos" helyekre sem menni. Most meg voltunk Újvároson, Kövesden, és számolgatjuk, hogy mi férne még bele egy bő félnapos túrába. Ennyit tesz, ha a "mi kutyánk kölyke" játszik és még eredményesen is.

    10 helyi srác lépet szombaton pályára és még van akiket várunk. Lehet, hogy mégsem olyan rossz itt az akadémiai képzés? Csak szidni, ócsárolni jobban szeret mindenki,mint dicsérni. (tisztelet a kivételnek)

    Persze edző is kell hozzájuk, aki ismeri a képességeiket és ahhoz igazítja a játékot, amit játszatni akar. (persze ezt is írjuk egy ideje) Nem az elképzelésekhez kell sok-sok pénzért zsoldosokat venni, hanem még bátrabban kell a még fiatalabbakhoz nyúlni és rájuk építeni az elképzelést.

    Nem értem azokat akik szidták, szidják Szimát, Rókát, Szilágyit és a többit ettől még a csapatot miért nem tudják szeretni. Talán még haragszanak is rájuk, mert elvették az élét a támadhatóságnak. A kettőt el kell választani egymástól. Attól, hogy a csapat és az edzői stáb dolgozik és hozza az eredményeket még közel sem biztos, hogy a háttér is megjavult. Sőt.

    És akkor megint a játék. Most lesz nehéz dolga Bandikának. A következő két meccsen már esélyesként lépünk pályára. Ráadásul itthon. Ez a két meccs fogja megmutatni, hogy tényleg mennyit érünk ebben a mezőnyben.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140