magyarfutball.hu

MUE - Postás 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 13. forduló
játékvezető : Fehéry Ákos
nézőszámok:
  1. Pesti Napló: -
  2. Sport-Világ: kisszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.16, 21:31 (szerk.: 2021.09.18, 09:54)
    Magyar Uszóegyesüiet I. — Postá­sok I. 1:0.

    Újpesten matchelt a két csapat egy­mással. M. U. E. kezdés után vehemensen támad s mindjárt az első percekben szabadrúgásból kifolyó­lag goalt lő. A Postások a nem várt eredmény után kissé lehangolva játszanak ; bár sokszor támadnak s általában jobb formát mutattak ellenfeleiknél, goalt elérni képtelenek. A M. U. E. csapatában Radóczy és Holics remekelt, Péczely meglepetésszerűen jól játszott, A Postásoknál hiányzott az ambíció és lelkesedés. Blazirtan, kedvetlenül játszottak s bár jobb klasszist képviselnek a M. U. E.-nél, nem ér­demeltek külömbet a tegnapi kudarcnál.

    Biró Fehéry Ákos (B. T. K.) volt.

    Pesti Napló, 1904. október 31.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.16, 21:29 (szerk.: 2021.09.18, 09:54)
    M. U. E. I.—Postások I 1:0.

    A népszigeti pályán matcheltek e saisonban másodszor a fenti csapatok Mindkettőt a M. U. E. nyerte meg; az elsőt 3 : 0, a második, mely bajnoki mérkőzés volt 1 : 0 arányban A vasárnapi mérkőzésre a Postások leg­erősebb csapatukat állították ki s mivel a M U.E. három jó játékosát nélkülözni volt kénytelen és a mérkőzés elején csak 10 emberrel játszott, a Postások győzelme valószínűnek látszott.

    Igen energikus, határozott játékot produkált mindkét csapat védelme s ennek tudható be, hogy a csatársorok noha szépen combináltak, nem tudtak érvényesülni. Fehér Ákos erélyes és tapintatos bíráskodása megaka­dályozta a játék eldurvulását s igy a kis számú közön­ségnek szép mérkőzésben volt része. Gyönyörűen ját­szottak mindkét részről a hátvédek s feltűnően jó napja volt Péczelynek.

    Postásoké a kezdés, de csakhamar elvesztik a labdát Balló fellöki a labdát hatalmába kerítő M. U. E -játékost, mit Fehéry szabadrúgással büntet. Ez a jelenet az első 4 perczen belül háromszor ismétlődik, a harmadik közvet­len a kapu előtt. Az ezért megítélt szigorított szabad­rúgást Kazár goallá értékesíti.

    A gyors eredmény nem hangolta le a Postásokat, kik most teljes erővel ostromolják a MU E. kapuját, melyet azonban Holics s két ízben, az oszlop remekül védenek.
    A tizenegyedik játékos — Bienenstock — megjelenése s kiváló játéka csakhamar megszabadítja a M. U. E.-t szorongatott helyzetéből Az első félidőben még a Pos­tások vannak tölényben, de közvetlen veszély már nem fenyegeti a M.U.E. kapuját. A második félidőben egyen­rangúak az ellenfelek, a Postások játékukkal igazolják a Ferenczvárosi Torna Club ellen elért jó eredményüket, de a M. U. E. csapatában olyan ellenfélre akadtak, melyet legyőzni nem tudnak, sőt a játék vége felé összes ere­jük meg kell fesziteniök, hogy a második goalt elhárít­hassák.

    Sport-Világ, 1904. november 6.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.16, 21:24 (szerk.: 2021.09.18, 09:53)
    Magyar Uszó Egyesület 1:0 győz a Postások ellen.

    Újpesten mérkőzött ez a két csapat és a M. U. E. mindjárt a kezdés után egy büntetőrugásból kifolyólag goalt lő, melvet a Postások nem képesek kiegyenlíteni.

    Biró: Fehéry Ákos (B. T. C.) volt.

    Magyarország, 1904. november 1.