magyarfutball.hu

Postás - MUE 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 18. forduló
játékvezető : Pick Pál

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 17:01 (szerk.: 2021.09.02, 10:41)
    Postás-Tisztviselők—Magyar Úszó-Egyesület 1:1 eldöntetlen.

    A helyválasztás joga az Úszóké. Postások kezdenek és azonnal erős támadást intéznek a sárga-fehérek kapuja ellen. Majd a M. U. E. is offenzivába jut és támadása a 10-ik perczben kor­nert eredményez. Hosszú ideig változatos támadás folyik mind a két kapu előtt. Csermák gyönyörű lövését bravúrosan védi Giba, mig Holics Kertay néhány veszedelmes goal-shootját tartja fel. Végül Bienenstock miatt kornert rúgnak a zöld-fehérek; a Holics által leadott labdával Buda a 34-ik perczben a Postások vezető-goalját éri el, a melyet nem lehetett kivédeni. A hátralevő perczekben a M. U. E. erélyesen támad, de a Postások kitűnő védelme kifogástalanul működik.

    Helycsere után az Úszók hatalmasan támad­nak és öt percz után sikerül Szüsznek oldalról éles lövéssel az eredményt kiegyenlíteni. A hátra­levő időben mindkét csapat a győztes goalt igye­kezik elérni. Csermák három veszedelmes lövését Giba biztosan védi, mig a Postások erős játékuk daczára sem képesek eredményhez jutni.

    A M. U. E. csapatában, a hol Péczeli helyén Wald játszott, Csermák, Holics és Csüdör játéka érdemel dicséretet. A Postások csapatában a vé­delem ismét felülmúlta a támadást; pedig sokszor bebizonyították, hogy szép játékot is képesek pro­dukálni, mig ma ismét testi erejükkel akartak dominálni.

    Versenybíró Pick Pál (B. A. K.) volt; mint a labdarugó-szövetség "bírói képesitö-bizottságának tagja, hivatott volna a szabályokat erélyesen ér­vényre juttatni. Csodáljuk, hogy feladatának csak egyoldalulag felelt meg, mert a Postásoknál bizony majd minden erőszakosság fölött szemet hunyt.

    Az Újság, 1904. március 26.