magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAFC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 3. forduló
játékvezető : Harsády József

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 14:05 (szerk.: 2021.09.02, 10:49)
    Budapesti Torna-Club — Műegyetemi F. C.
    1:1 eldöntetlen.

    Teljesen reális eredmény, a mennyiben ki­fejezi, hogy a két csapat játékbeli tudása körül­belül egyforma arányban áll. A Torna-Clubnak a védelme jobb, a műegyetemieknél a csatársor, bár goalt rúgni a labda fölösleges sok igazgatása miatt alig képesek. Különben érdekes, hogy mind­két goal véletlen müve volt.

    Az M. F. C.-nak Grosz a legjobb játékosa és lerohanásai rendszerint veszedelmet jelentenek az ellenfél kapujára nézve. Fey és Niernsee erősza­kos játéka ezúttal is botrányos jelenetekre adott alkalmat; szintúgy Reiner, a ki véletlenül a földre bukott le s igy rúgott egyet az ellenfél egyik csatárán. A B. T. C. védelmének Skrabák a lelke, a ki biztos, jó játékával rendkívül hasznos erő. Felhösi kezdi régi kitűnő formáját visszanyerni. A csatársorban Blazsek I. klasszikus játéka vált ki, de igen szépen játszott ezúttal Oláh is, mig Újvári, de különösen Hlavay még a II. csapatok nivóját is alig üti meg.

    A B. T. C. széllel, a M. F. C. nap ellen játszik. A játék majdnem javarészt a középen folyik, de felváltva a két kapu elé is kerül a labda, a hol azonban már a védelem utasítja vissza a támadásokat. A piros-feketék támadását javarészt Grosz vezeti, mig kapujok Oláh két remek goal lövése folytán jut veszedelembe, melyek közül az egyiket Neumann kornerrel védi ki. A M. F. C. három, a B. T. C. pedig egy kornert véd. A félidő utolsó tíz perczében Műegyetem jut offenzivába.

    Half time: 0:0.

    A második félidő elején Friedrich Kisfaludyval való összeütközése folytán a lábán megsérül, de folytatja a játékot. A piros-feketék fokozott iramban támadnak, s három kornert érnek el; B. T. C. kapuja előtt nagyon veszedelmes a hely­zet, de M. F. C. két jó helyzetből nem képes goalt rúgni. A piros-fehérek következő támadásá­nál Blazsek II. szépen czenterez, de középen nem értékesítik. Műegyetem ismét lerohan, kornert rug, a kapus a szépen irányított labdát elfogja ugyan, de beejti a kapuba. Majd tíz perczig közé­pen folyik a játék s a Torna-Club kerül előtérbe. Blazsek I. oldalról goalra lő, Neumann a labdát nem képes elfogni s Reiner maga rúgja kapujába a B. T. C. kiegyenlítő goalját. A hátralevő 25 perczben mindkét csapat a győztes goalért fáradodozik, de egy-egy korneren kivül más eredmény­hez egyik csapat sem jut.

    Versenybíró Harsády József volt.

    A mérkőzés kezdete 4 órára volt hirdetve s a mérkérközést jóval háromnegyed 4 előtt kez­dették meg. A közönség, a mely 4 órakor ért ki a csömöri-uti pályára, boszankodva tapasztalta, hogy az első félidő javarészét már elmulasztotta.

    Az Újság, 1904. március 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 13:57 (szerk.: 2021.09.02, 10:48)
    B. T. C. — M. F. C

    A M. F. C. szél és nap ellen kezdi a játékot. A B. T. C. ki akarja használni előnyét s rögtön támadó­lag lép fel, ostromolja is egy ideig a M. F. C — kaput, de mindinkább visszaszorul a saját mezőnye felé s a játék körülbelül a pálya közepén folyt le az egész félidőben, mely a B. T. C. javára három cornert, a M. F. C. ja­vára pedig egy cornert eredményezett. Goalt azonban — számos kedvező alkalom daczára — egyik fél sem csinált Az egy-egy goal csak a második félidőben kö­vetkezett, még pedig a mint említettük, véletlen folytán. Az elsőt Felhőssy vétette el, mert már kezében volt a labda, de minthogy magasból jött és ő nem volt jó pozi- czióban, beejtettette a hálóba. A M. F. C. terhére esett goalban Blazsek 1-nek van érdeme és Reinernek hibája. Blazsek szépen irányítja a labdát a goal felé s azt Reiner valami ügyes rúgó-stiklivel bejuttatja a saját kapujába. Mindkét fél erőlködött azután, hogy meg­szerezze még azt a bizonyos döntő goalt, de hiába : egy-egy corner, több semmi.

    Bíró Harsády József volt.

    Sport-Világ, 1904. március 27.