magyarfutball.hu

MAFC - Budapesti TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 15:28
    B T.C.-M. A. és F. C. 1:1.

    Szélcsendes időben B. T. C kezd nap ellen s kezdet­ben erős irammal a M.F.C. kapuja közelébe férkőzik. A piros-feketék a támadást feltartóztatják s csatáraik rövid időre maguk veszik át a támadó szerepet. A B.T.C. újabb erélyes támadását a piros-feketék csak kornerrel tudják védeni. Román által gyönyörűen beadott labdát Kisfaludy szép fejpaszszal a goal fölé röpíti, melyet azonban az ügyesen védő kapuvédő a mezőnybe juttat. Ismét a M. F C. veszi át a támadó szerepet s különö­sen a balszélről intézett támadások meglehetős veszély- lyel járnak a piros-fehérekre nézve. A játék leginkább a kapuk előtt folyik s e félidőben a B. T. C. nagyrészt offensiven játszik, de minden próbálkozása meddő ma­rad ; a kapuvéd nagy ügyességgel ment minden ment­hetőt. Románnak balszélről beadott labdáját Blazsek II. éles lövéssel a goal fölé röpíti, de a labda a kapuléczről a mezőnybe esik. Műegyetem a támadásra válaszol s Halásznak balszélről lőtt labdája hajszálnyira került a kapu fölé. Félidő 0 : 0.
    A második félidőt a Műegyetemiek támadása vezeti be. A B. T. C. főleg jobbszélső csatárára játszik, kit Friedrich, a M. A. F. C. fedezete rendkívül biztosan és durván fedez A piros-feketék Halász vezetésével erélyes rohammal közelednek a B T.C. goalja felé. A fél idő közepe felé Halász megszökik s körülbelül 30 méternyitől magas ívben a kapu felé lő; Izsó elszámítja magát s a könnyen véd­hető labda fennakad a B. T. C. goaljában. A B. T. C. ennek daczára kedvvel és erélylyel játszik; támadásaik a kapu közelében hajótörést szenvednek a M.F.C. kitü­nően védő hátvédőinek játékán ; a piros-fehérek gyakori, de gyönge lövéseit a M. F. C. kapusa biztosan és nyu­godtan védi A 33. perezben a M. F. C. egy faultja után a biró szabadrúgást ítélt, melyet a B. T. C. goallá értékesített Szendrő révén A játék ezután fokozott iram­ban folytatódik s nagyrészt a M. F. C. területén küzd a B T.C. a győzelmet jelentő goalért. A M. F. C. kitűnő védelme azonban, minden eredményt meghiúsít. Szür­külni kezd, mikor a biró fütytyel a játék végét jelzi.
    Biró : Ludwigh (33 F.C.) volt, akin nagyon is meg­látszott, hogy ezúttal először mutatkozott be bírói sze­repben. Határozatlan, következetlen s nagyon kényelme­sen bíráskodott s a helyett, hogy lehetőleg a labdával tartott volna, rendszerint állt vagy sétált, akár csak a Kossuth Lajos-utczai korzón. Viszont meg volt benne a jóakarat, mert mindkét csapatnak egyenlő részben osz­togatott méltó és méltatlan büntetést.

    Sport-Világ 1904 október 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 15:24
    B. T. K. — M. F. K. 1: 1.

    B T. K. kezd nap ellen s kezdetben erős irammal a M. F. K. kapuja közelébe férkőzik. A piros-feketék a támadást viszszautasitják s ezután meglehetős változatossággal folyik a játék. A M. F. K. csakhamar kornert ért el s Kisfaludy szép fejpaszszal a goal felé röpítii a labdát, melyet azonban az ügyesen védő a me­zőnybe juttat. Ismét a M. F. K. veszi át a támadó szerepet s különösen a balszélről intézett támadások meglehetős veszélylyel járnak a piros-fehérekre nézve. A játék leginkább a kapuk előtt folyik s nem egyszer oly kavarodás állott be, hogy az ember azt se tudta hol van a labda. A M. F. K. goalját a piros-iehérek erős ostrom alá fogják s 0láhnak bal­szélről beadott labdáját Blazsek II. (Dezső) éles lövéssel a goal felé röpiti, de a labda a kapulécről a me­zőnybe esik. Műegyetem a támadásra válaszol s Halásznak balszélről lőtt labdája hajszálnyira került a kapu fölé. Félidő 0:0.
    A második félidőt a Műegyetemiek támadása vezeti be. A B. T. K, főleg jobbszélső csatárára játszik, kit viszont a kitűnő formában levő Fried­rich erősen, sőt erőszakosan fedez, A piros-feketék főleg a balszélen érvényesűlnek s Halász vezetésével erélyes rohammal közelegnek a B. T. K. goalja felé. A fél idő közepe felé Halász megszökik s körülbelül 20 méternyitől magas ívben a kapu felé lő; Izsó elszámitja magát s a könnyen védhető labda fennakad a B. T. C. goaljában. A piros-iehérek ezután meg­lehetős deprimáltán és kapkodva játszanak, kapko­dásukban erőszakosságtól sem riadtak vissza, amire a Műegyetemiek hatványozottan válaszolnak. A já­téknak jellege nagyon határozatlan, támadásaik­ban nincs erély, összjátékról pedig szó sincs. A 33 percben a M. F. K. egy faultja után a biró szabadrúgást itéit, melyet a B. T. K. goallá értékesiett Szendrő révén. A játék ezután fokozott iram­ban folytatódik s nagyrészt a M. F. K. területén küzd a B. T. K. a győzelmet jelentő goalért. A M. F. K. kitűnő védelme azonban, minden ered­ményt meghiúsít. Szürkülni kezd, mikor a biró fütytyel a játék végét jelzi.
    Biró: Ludwigh (33 F. K.) volt, aki nagyon naiv és határozatlan biróbeli mutatkozott be.

    Pesti Napló 1904 október 17.