magyarfutball.hu

MAFC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 22. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. nela: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 20:51 (szerk.: 2022.02.27, 11:29)
    BTC — MAFC 1:0 (1:0)

    Üllöi-uti pálya
    Bíró: Nyul Dezső

    A piros-fehérek csapata technikai felsőbbségének tudatában meglehetősen elbizakodottan ment a küzdelemben, s bár biztosan nyerte a mérkő­zést, lélek, nélküli játéka könnyen megbosszul­hatta volna magát. Stiernek nem volt egyetlen komoly védeni valója sem. A két hátvéd mint mindig, ezuttal is megbízhatóan látta el feladatát; különösen Kőszegi imponált. A fedezetsor ugy a védelemben, mint a támadásban jól funkcionál, ámde a csatársor az akciók okos és tetszetős be­fejezésével mindig adós marad. Nem volt egyetlen tagja sem a csatársornak, aki feladatát megelé­gedésre végezte volna. Szánthó II sokat viszi a labdát, s késón centerez. Schwemk és Pócz inkább egy bolyban táncol semmintsem előre viszi a lab­dát. Kollár puha, még Hajdut keveset foglalkoz­tatták.

    A MAFC kapujában Ginzery elfogadhatóan vé­dett, a gólt egy kis szerencsével elháríthatta volna. A két hátvéd; Solymár és Ernst sok igyekezettel játszott. A fedezetsorban dr. Smoling volt a leg­jobb. A csatársorban Gyuricskó és Egry mozgott jól, bár a többiek sem voltak rosszak — azonban csak a mezőnyben, a kapu előtt felmondták vala­mennyien a szolgálatot.

    A BTC nyőzelmet jelentő gólját az első félidő 26. percében olyan módon éri el, hagy Szánthó éles labdáját Gínzery védi ugyan, de Pócz elé üti, aki feltartóztathatatlanul befejeli.

    Sporthirlap, 1920. március 29.