magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MTK 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 21:59
    M. T. K. —Főv. T. C. 5:0.

    A mérkőzésen a M. T. K. állandóan fölényben volt. Az első félidőben a Főv. T. C. kedvező széllel játszik, de előnyét nem tudja kihasználni, bár a 17-ik perczig szívósan ellentáll és kapusuk ügyesen kivéd mindent, mig a jelzett időben Károly és Sebestyén szép összjátéka, Károly lövésével meghozza M. T. K. első goal­ját. A kék-fehérek tovább támadnak és a 32-ik perczben, majd rövid idő múltán Károly ismét egy goalt szerez csapatának. Ezután a Főv. T. C. is felnyomul, de a M. T. K. védelmén megtörik kísérlete vagy lövésük messzire a kaputól megy ki a határvonalon, mindössze egy kornert tud elérni Félidő 3 : 0.
    A második félidőben mindjárt a kezdés után kornerhez jut a M. T. K. amit Hoffer révén goallá értékesítenek. Ekkor történt a fentemlitett inczidens, mely Schön­feld és Shyres kiállítását vonta maga után. A Magyar Testgy. Köre csapatát láthatólag lehangolta e sajnálatos esemény és ettől kezdve lanyhánban játszik. Fölényben van tovább is, de támadásai már nem oly erélyesek. A félidő közepe táján Hoffert a kapu előtt legáncsolják, az ennek folytán megítélt büntető rúgástól az ötödik és utolsó goalt éri el M. T. K. A játék további menete meglehetős egyhangú és unalmas. Biró Schubert Ernő (M. U. E) volt, ki igen elnézően viselkedett s kénye­lemből az egész mérkőzést egy helyből vezette.

    Sport-Világ 1905 szeptember 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 21:43
    MTK.—Főv TC. 5:0.

    Meglepetésszerűen könnyű és fölényes győzelmet aratott bajnokcsapatunk a mindig veszélyessé vál­ható Főv. TC. ellen, ,a Lágymányoson lévő sporttelepen. A Főv. TC. ezúttal teljes első csapatával állt ki s hogy azt a csapatot ilyen nagy gólaránynyal le tudta győzni a MTK. (tavaszszal 1 : 0 volt az eredmény), az azt mutatja, hogy a csapat formája javult. A MTK. teljes fölénye mellett kü­lönben egyhangú mérkőzést egy botrányos eset zavarta meg. Schönfeld, a Főv. TC. szélső csatára, egy a durva játékáért már büntetett játékos, oly durván inzultálta Shirest, a MTK. angol játékosát, hogy a különben nyugodt, komoly és mindig fair angol magáról megfeledkezve, sajátkezüleg vett magának elégtételt. Az ügy már a szövetség előtt fekszik. A két csapat a következő volt: MTK: Domonkos—Révész, Nagy—Kürschner, Sár, Deutsch—Káldor, Shyres, Hoffer, Károly, Sebestyén. Főv. TC: Bogács—Szentey, Gulyás—• Russ, Bucser, Rauch—Schőnfeld, Kaufmann, Roóz, Szednicsek, Weisz. Félidő 3:0. Biró Schubert Ernő (MUE.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 szeptember 24.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 21:32
    Magyar Testgyakorlók Köre győz 5:0 a Fő­városi T. C. ellen.

    (Lágymányosi pálya.) M. T. K. végig óriási fölénynyel játszott, mig a Főv. T. C. tendencziózusan emberre ment és botrányos viselkedése a. Labdarugó- Szövetség erélyes beavatkozását teszi szükségessé, így Schönfeld Shires-t, mikor utóbbinál labda sem volt, brutálisan gyomron rúgta, mire Shires tettleg inzultálta Schönfeldet. A biró mindkét játékost szükségesnek találta kiállítani. M. T. K. az első félidőben Károly révén három goalt ér el. Szünet után Károly li-es büntető rúgással a negyedik goalt rúgja, mig Udvari révén ötödször jut a labda a Fővárosiak hálójába. Biró Schubert Ernő (M, U. E.) volt.

    Az Újság 1905 szeptember 18.