magyarfutball.hu

Typographia - Budapesti AK 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 2. forduló
játékvezető : Nagy Ferenc
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.04, 21:34 (szerk.: 2021.10.05, 10:56)
    Typographia—B. A. K. 4:1

    Typographia múlt heti szenzácziós veresége után általában a B A. K győzelme volt várható; de amily váratlan volt múlt heti nagy arányú legyőzetése, épp oly váratlan goalarányu győzelmet aratott régi riválisán, a B. A. K.-on. Typographia teljes csapattal állott ki, csu­pán a sérült kapus Kostyál helyét Kluszt töltötte be elég jó sikerrel, mig a B. A K. csapatának csatársora nem volt teljes. B. A K csapata az első perczekben kapott két goal miatt kissé deprimáltan játszott. A match általában véve, — különösen az első félidőben — igen változatos és izgalmakban gazdag volt, mig a második félidőben B. A. K. teljesen visszaesett.

    Typographia kezd, azonnal felnyomul és alig néhány percz múlva Viklász kapufáról visszapattanó labdáját Krausz I. rendeltetési helyére juttatja Néhány percz múlva ugyancsak Viklász lerohanva czenterez, mit Orsolyák a goalba továbbit. Ezután változatos játék folyik, de minden eredmény nélkül.

    Félidő 2 : 0.

    Második félidőben erős támadás után Typographia 3-ik goalját éri el, mely után azonban csatársorán az erős támadással járó fáradtság jelei mutatkoznak, mire B. A. K. is szóhoz jut és a félidő közepe felé Grosz által eléri egyetlen goalját, mit azonban Typographia csakhamar ellensúlyoz. Ezután B. A. K. teljesen kapujá­hoz szorul, de sem Typographia, sem pedig a B. A. K.le-lerohanó csatárai az eredményen nem bírnak változ­tatni.

    A minden tekintetben fair matchet Nagy Ferencz (F. T. C.) vezette.

    A két csapat a következő összeállításban játszott:
    Typographia: Kluszt, — Gergelyi, Krausz II., — Cseh,Schwarcz, Blitz II., — Mandl, Krausz I, Geizer, Orsolyák,Viklász
    B. A. K.: Kormos, — Rácz, Weisz, — Ligeti, Gerő, Halász, — Fischer, Grosz, Gál, Preisz, Rudas

    Sport-Világ, 1906. december 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.04, 21:07 (szerk.: 2021.10.05, 10:48)
    Typographia Sport-Club — Budapesti Atlétikai Klub 4:1.
    Lehel-utczai pálya

    A fenti eredmény bizo­nyítja, hogy a foothallban papírforma nincsen.
    A Ferenczvárosi T. C. a B. A. K.-ot 3 : 2, a T. S,C.-ot pedig 15 : 0-al verte, most pedig a Typo­graphia három goalkülönbözettel győz a B. A. C. ellen. A T. S. C. a legszeszélyesebb csapatok közül való és éppen tegnapi győzelme igazolja, bogy helyes vezetés mellett jobb pozicziója is lehetne a bajnokságban. A B. A. K. teljesen formán kívül játszott, a Typographia pedig meglepő akczióképességgel. A T. S. C. az első félidőben két goalt rugott; helycsere után is majd mindvégig fölény­ben volt, ujabb két goalt ért el, mig a favorit­csapatnak csak egy goalt sikerült rugnia.

    Biró Nagy Ferencz (F. T. C.) volt.

    Az Újság, 1906. november 26.