magyarfutball.hu

Budapesti AK - Typographia 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 9. forduló
helyszín : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 18:50
    BAK. Typogr. 4 : 2

    Ugy látszik a Typographia a tavaszi szezonban is a meglepetések csapata lesz. Míg a mult vasárnap biztos győ­zelmet arat az UTE-n, most aránylag meglepő gólarányu ve­reséget szenved a BAK.-tól, mely egyébként ezuttal jobb is volt. A BAK. büntető rúgásból szerzi meg a vezető gólt, mit a Typographia erélyes támadásai dacára sem tud ebben a félidőben visszaadni. A második félidőben azonban a Typo­graphia is 11-esből egyenlit ki. Ezután még két 11-es szerez egy'egy gólt a BAK.-nak, mig egy gól szép játék eredménye. A játékot a Typograhia szép gólja fejezi be. Biró: Horváth Ferenc (FTC.) volt.
    A két csapat igy állt föl
    BAK.: Kormos—Müller, Rác— Ligeti, Gerő, Fey— Halász, Lieblich, Oldal, Rudas, Grosz. Typographia: Kluszt— Gergelyi, Horváth— Cseh, Schwarz, Krausz— Viklász, Geiser, Orsolyák, Ma- rinach, Mandl.

    Nemzet Sport 1907 március 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 18:43
    Budapesti Atlétikai Klub — Thypographia Sport-Club 4 : 2.

    (Amerikai-uti pálya.) A B. A. K. vasárnap igen jó formában játszott; főként, a védelem tett ki magáért, első sorban Müller és Kormos. A fede­zetsorban Fey hasznos erőnek bizonyult és a csatár­sorban annak baloldala tűnt ki.
    Mint a B. A. K.-nál, a Typographiánál is csak az egyéni játék dominált. A mérkőzés folyamán egyébként Horváth Ferencz (F. T. C.) biró négy tizenegyest — hármat a B. A. K.-nak és egyet a T. S. C.-nek — ítélt meg és mind a négyből goal lett. A sok tizenegyesből azonban nem kell erősza­kos játékra következtetni.
    Az első negyedórában a B. A. K. támad erősen és közben tizenegyesből vezető goaljához jut. Azon­túl rendkívül változatosan, mind a két kapu előtt folynak a támadások, de eredményt egyik csapat sem ér el.
    Félidő 1 : 0 B. A. "K. javára.
    Újrakezdés után Typographia erősen támad és tizenegyesből csakhamar kiegyenlít. Most már a B. A. K. jut offenzivába és majdnem állandó vé­delemre szorítja ellenfelét. Tizenegyessel ismét ve­zető goalhoz jut a B. A. K., majd Rudas—Oldal szép játékával a harmadik goalhoz, mig a negyedik ismét tizenegyes eredménye volt. Typ. az utolsó perczekbcn ismét összeszedi magát és ügyesen ve­zetett támadása jól megérdemelt goallal végződik.

    Az Újság 1907 március 19.