magyarfutball.hu

Budapesti AK - Typographia 3 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.26, 23:53
    Budapesti Atlétikai Club—Typographia S, C. 3 : 1.

    (Soroksári-uti pálya.) Nagyon kisszámú érdeklődő előtt folyt le a mérkőzés, a mely a fenti, reálisnak éppen nem mondható eredménynyel végződött. A goalarány a két csapat közti erőkülönbségnek éppen nem felel meg, mert a mérkőzésen a Typographia, különösen az első félidőben állandó fölényben volt s csak csatársorának fejetlensége és rendkívüli balszerencséje, no meg a B. A. K. kapusának jó képességei akadályozták meg abban, hogy jobb eredményt érhessen el. A mérkőzés a kitűnő állapot­ban levő pályán erős iramban, de igen erőszakos játék mellett folyt le, a miben Gross I. és Cseh járt elő. Előbbi Typ. egy játékosát tettleg inzultálta, miért is a biró őt az első félidő 40-ik perczében végleg kiállította. Csehet ismételt fauljai miatt állította ki véglegesen a biró.
    A B. A. K. csapatának általában szerencsés napja volt. De Gállos és különösen a kapuvéd igen szépen játszott.
    A Typographia csapatának lelke Orsolyák, a kis kapus, a ki a B. A. K. veszélyes támadásait csodálatos nyugalommal és biztonsággal szerelte le. A kapott goalok közül az egyiknél a labdával együtt őt is benyomták a kapuba. Jó volt még Geiser és Viklász, a kiket az idén először láttunk a pályán.
    A. mérkőzést Nagy Ferencz (F. T. C.) vezette sok jóakarattal; csak azt kell hibájául felróni, hogy a közönséggel sokat tárgyal s ilyenkor figyelmen kivül hagyja a pályán történőket.
    A biró jelzésére a következő csapatok álltak ki:
    B. A. K. : Gross II. — Müller, Grünwald, — Glatter, Gerő, Rudas — Ligeti, Oldal, Halász, Gross I., Gállos.
    Typ. : Orsolyák — Gulyás, Krausz II. — Druckeschitz, Kaufmann, Krausz I., — Viklász, Cseh, Geiser, Hor­váth, Mandl.
    Typ. kezd, de támadása megakad B. A. K. fedezet­során. B. A. K. felnyomul, de Gállos lapos, éles lövését Orsolyák nagy bravurral menti. Majd Viklász rohan le, de jó czenterét középen elrontják. Csehet a biró a 6-ik perczben kiállítja. A tiz emberrel játszó Typ. néhány perezre visszaszorul és Gross I. lövését Orsolyák kény­telen védeni. Mandl vezet támadást, de a biztos goalnak látszó labdát közvetlen közelből a kapu mellé lövi. Állandó támadás közben szabadrugást ér el Typ., de habozó csatárai nem tudják kihasználni, daczára annak, hogy B. A. K. kapuja pillanatokig üresen állt. Ligetinek sikerül áttörnie Typ. védelmét, magasan iveit labdáját Orsolyák ugyan jól fogja, de a labdával együtt őt is a kapuba nyomják. (35. p.). Ujrakezdés után is Typ. a támadó fél; közben Gross I. Druckeschitzet arczulüti, a miért a biró kiállítja. Typ. állandó támadása közben ér véget a half time.
    Félidő 1 : 0.
    Mindkét csapat tiz emberrel játszik. A félidő elején Typ. támad és erős, hosszu ostrom után Geiser szép lövéssel kiegyenlít (9. p.). Ezután az első félidő erős iramától kifáradt Typ. védelemre szorul, Orsolyák lövést lövés után véd, közben Typ. és B. A. K. egy-egy goalt : ér el, melyeket azonban a biró nem ítél meg. Már-már eldöntetlennek látszik a mérkőzés, a mikor a 42. és 44. perczben B. A. K. a teljesen visszaesett Typ. védelmének hibájából két goalt rug.

    Az Újság 1908 március 3.