magyarfutball.hu

Typographia - Budapesti AK 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: -
  2. Nemzeti Sport: -
  3. Pesti Hírlap: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.05, 20:16
    Budapesti Athletikai Club — Tipographia Sport Club : 2 : 1.

    A jobb sorsra érdemes Tipográfia sorsa megpecsételtetett. Kiesik az I. osztályú csapatok sorából. A vasárnapi veresége volt ebben a tekintetben véglegesen döntő, mert, ha ez meg nem történik, esetleg még reménye lehetett volna az I. osztályban maradni. A mérkőzés az amerikai-uti pályán volt és annak folyamán inkább a Tipográfia volt a jobb csapat. A BAK mentségére szolgál, hogy több tartalék szerepelt csapatában. A mérkőzés első perceiből jut a BAK, meglepetésszerűen az első goalhoz, amelyet a Tipográfia csak hosszas küzdelem után a félidő végén egyenlít ki. Félidő 1 - 1. Helycsere után a Tipográfia a többet támadó fél, de mégis kénytelen elszenvedni, hogy a BAK, még egy goallal magához ragadja a győzelmet. Biró Klug F. (MAFC.) volt.

    Pesti Hírlap, 1909. május 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 17:13 (szerk.: 2022.06.06, 08:47)
    A Budapesti Atlétikai Klub 2:1 arányban le­győzte a Tipográfia Sport Klubot, (félidő 1:1).

    Nagy érdeklődés mellett folyt le a két csapat mérkőzése az amerikai-uti versenypályán. A Tipográfia fair, szimpátikus csapata, méltó ellenfele volt a B. A. K.néhány tartalékjátékossal szereplő csapatának. Kár, hogy a nyomdászcsapat csak mostanában tért öntu­datra, holott, ha az egyesület vezetősége régebben is a mai szellemben dirigálja a csapatot, nem kerül ki az elsőosztályból. Tegnapi veresége most már végleg megpecsételte sorsát és helyét az elsőosztályu csapatok sorában kénytelen a Nemzeti Sport Klub­nak átengedni.
    A mérkőzés első gólját a B. A. K. szerezte meg Gálos révén már a harmadik percben. Érdekes, vál­tozatos játék után Geizer a félidő letelte előtt egy si­került lövéssel kiegyenlített. A második félidőben ide-oda hullámzott a játék. Annyira egyforma volt a két csapat, hogy még sejteni sem lehetett, melyik lesz a győztes. Végre sikerült a B. A. K.-nak ugyan­csak Gálos által a vezetést magához ragadni és a Ti­pográfia elkeseredett küzdelme ellenében is megtar­tani.

    Budapesti Hírlap, 1909. május 18.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 17:07 (szerk.: 2022.06.06, 08:46)
    BAK. — Typ. 2 : 1

    (Amerikai-u. p.) A Typ.-nak első osztályból való kiesését pecsételte meg a fenti mérkőzés. Eldöntött tény tehát, hogy a Typografia Sport Egylet a Nemzeti Sport-Clubban helyet cserél. A Typ. már tavaly osztályozóba ke­rült, ahol azonban megmentette az első osztályban való ma- radhatását. Erre az ütközetre erősen készült is a nyomdá­szok csapata. Úgy látszik, most is igy számított. Csapatát a tavasz folyamán erősen reorganizálta és általában fejlő­désképes formát mutatott. Azonban a Typ. mégis elszámitotta magát, mert az osztályzó-mérkőzések rendszere már nincs életben. Az utolsó helyen végzettet kérlelhetetlenül az utána következő osztályba teszik, hogy helyét az egygyel alantasabb osztály első helyezettje foglalja el. Későn volt tehát a Typ. szorgalmas munkája. A II. osztályban remél­hetőleg az elsők között látjuk jövőre! A BAK. teljesen tartalék-halfsorral vette fel a küzdelmet, ez az oka bizony­talan győzelmének. A BAK.-ban a kapus, a hátvédek voltak jók. A Typ.-ben Kanyaurek, Geyser és Hauber a legjobbak.
    Typ. kezd és támad, de már a 6-ik percben Gálos egy messziről lőtt labdája a hálójukban akad meg. A Typ. fo­kozott erővel támad, gyenge lövőképességük miatt azonban eredményt elérni nem tudnak. A 42. percben Wurfer be­adott labdáját Geyser II. védhetetlenül a gólba vágja.

    Félidő 1:1.

    A második félidő nagy részében is a Typ. SC. támad, de gólhoz nem jut. A 28-ik perc után, amikor Cseh a nyom­dászok baloldali hátvédjének hibája folytán a győzelmet je­lentő gólt rúgja, a Typ. végleg visszaesik.
    Biró: Klug Fri­gyes (MAFC.).

    Nemzeti Sport, 1909. május 22.