magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 4 : 1 15:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.28, 23:38
    MTK—BAK 4 : 1 (1 : 0) Bajnoki mérkőzés. A kék­fehérek első jelentős győzelmét hozta meg a mérközés. A MTK teljes csapatával állott fel s szép kombinácziókókal keresztülvitt támadásokat intézett a BAK elég jól működő védelme ellen. — Bár a MTK volt csaknem mindig fölényben, a BAK is gyakori, veszélyes lerohanásokkal közelíti meg a kék-fehérek kapuját, mlyben Domonkos védett. Az első gólt a 40. perczben Károly fejeli be a BAK kapujába, mely után a félidő végéig a MTK marad offenzivában. A második félidő 3-ik perczében éri el a MTK második gólját, melyet az 5. percz­ben Weisz révén a harmadik követ. A MTK fölényét mutatja az ezutáni két percz leforgása alatt rugott négy korner is. Majd a BAK kerül a MTK térfelébe a match befejezése előtt egy perczczel egyetlen gólját lövi. Biró : Benedek Aladár (MAFC) volt. Csapat összeállítá­sok : MTK Domy, Révész, Csüdör, Biró, Szűcs, Ele­mér, Sebestyén, Károly, Hoffer, Döme, Weisz — BAK: Nagy, Müller, Grünwald. Ligeti, Gerő, Glatter, Márkus, Halász, Rudas, Gross, Gállos.

    Sport-Világ 1908 március 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.28, 23:31
    Magyar Testgyakorlók Köre—Budapesti A. K. 4 : 1.

    (Millenáris pálya.) A B. T. C.—Törekvés szenzácziós mérkőzése után folyt le a fenti bajnoki mérkőzés.Az előjelek után ítélve erős küzdelem volt várható, ső tsokan meglepetésről is rebesgettek. De a meglepetés el­maradt, az M. T. K. elég könnyen győzött, a minek oka némiképpen a pályaviszonyokban keresendő, a mennyi­ben a millenáris pálya méretei nem konveniáltak a B. A. K.-nak, s valószínűnek tartjuk, hogy a szerdán meg­tartandó M. T. K.—B. A. K. ezüstlabda-mérkózésen az M. T. K.-nak sokkal erősebb munkájába fog kerülni az esetleges győzelmet megszerezni.
    Mindkét csapatban a védelem érdemel első sorban dicséretet; Müller és Grünwald, de különösen Révész és Csüdör remekül játszottak. A fedezetek közül Halász(B. A. K.) volt a legjobb, a ki Károlyt és Sebestyént nagyszerűen fogta, ugy hogy az M. T. K. jobboldala, amelytől oly sokat vártak és várnak, nem igen működhe­tett. Az M. T. K. csatársorában jól bevált Hoffer; Weisz a balszélen szintén jó munkát produkált. A B. A. K.-ban a csatárok ismét nagyon rendszertelenül játszottak, s ismét csak Gross és Rudas voltak jók, a kiknek egyéni játéka veszélyes ugyan, de csatártársaiktól magukra ha­gyatva, eredményt nehezen tudnak elérni.
    Az első félidőben egyébként a játék meglehetősen egyenletes volt, de a második half time legnagyobb részé­ben M. T. K. döntő fölénybe, és ezáltal első tavaszi kedvező goalarányu győzelméhez jutott.
    M. T. K. választ pályát szél ellen (arra számítván,hogy a második félidőben a szél erősbödni fog. a mi tény­leg be is következett). B. A. K. kezd és a szél által segítve azonnal támad; Weisz beadása a 2. perczben már Domit foglalkoztatja. Majd M. T. K. veszi át a támadást, de Hoffer hosszu lövését Nagy könnyen fogja; Sebestyén szép beadását Weisz ugyan a goalba lövi, de a biró a goalt ofside miatt nem ítéli meg. Révész kezelése miatt szabad­rugáshoz jut a B. A. K., de sem ez, sem pedig a ligeti faultja miatt M. T. K.-nak adott szabadrugás nem jár eredménynyel. Gross többszöri lefutásának eredményes­ségét Ligeti állandó lesben állása hiusítja meg. A 14. percz­ben Gross ismét lefut, átadja a labdát Rudasnak, a ki élesen kapura lő, de Domi rávetessél remekül ment. Továbbis B. A. K. támad, Szűcs faultja miatt szabadrugáshoz, majd Elemér hibájából kornerhez jut (16. p.), de Halász a beadott labdát a kapu mellé rugja. Veszélyes helyzet a két kapu előtt ritkán van, de a sok szabadrugás miatt inkább az M. T. K. térfelében folyik a játék. A 20-ik percz­ben Károly lefut, Halász azonban a veszélyesnek látszó labdát kornerre rugja, mely eredménytelen. A Révész miatt megítélt szabadrugás ismét a B. A. K.-ot juttatja támadáshoz, de csak eredménytelen kornert (24. p.)rugnak. Majd Károly fut le és már az ellenfél védelmét is áttöri; a helyzet nagyon veszélyes, de Müller az utolsó pillanatban kornerre ment, mely Glatter hibája miatt megismétlődik. Erre heves, változatos játék indul meg,a mely ismét nem szűkölködik szabadrugásokban. Végre a 38-ik perczben Weisz beadott labdáját Károly élesen a kapura fejeli, Nagy a labdát kiüti ugyan, de Hoffer fejesét már nem képes védeni. Továbbra is M. T. K. marad frontban, de támadásai a B. A. K. elszánt védelmén megtörnek. A 40. és a 42-ik perczben kornerhez jut M.T. K., de Müller és Grünwald jól végzik teendőiket s igy 1:0 arányban végződik a félidő. Kornerarány 5:2 M. T. K. javára.
    A második félidő M. T. K. heves támadásával kez­dődik és a Sebestyén által beadott labdát Weisz G. már a 2-ik perczben védhetetlenül a goalba lövi. Három perczczel későbben M. T. K. csatársorának középrésze szép összjátékkal felnyomul, Hoffer élesen kapura lő és a kapus kezéről visszapattant labdát Weisz 4 méterről a hálóba juttatja. 3: 0. Egy ideig még M. T. K. van fölényben és B. A. K. csak Gross lefutásai által jut M. T. K. kapuja elé, hol azonban Révész, de különösen Csüdör remekül működnek' és a B. A. K. támadásait könnyen szerelik le.A 16-ik perczben Döme és Károly rövid, lapos passokkal felnyomulnak és Weisz megszerzi csapatának a negyedik goalt. Közvetlen ezután Károly leviszi a labdát, Weisz-hez adja, de utóbbi 2 méterrel a kapu előtt goal fölé lő; majd Sebestyén beadását Döme hibázza el. Gross egymaga fut le, de csatártársai támogatása hijján nem képes ered­ményes munkát végezni. A M. T. K. a 25-ik perczben szabadrugáshoz, majd ebből kifolyólag kornerhez jut, melyet Sebestyén remekül rug, de a labda érintés nélkül jut a kapuba, M. T. K. folyton támad s (26—28. p.) egy­más után négy kornert ér el, mig végül a negyediket Se­bestyén a kapu mellé rugja. Néhány perczig még M. T. K.nagy fölényben van, Révész és Csüdör is többször lőnek a B. A. K. kapujára, de végül a B. A. K. kiszabadul, Gross lefut, Révész kézzel megfogja, az e miatt adott szabad­rugást Müller a kapuba rugja ugyan, de a goal nem volt megítélhető, mivel Müller a szabadrúgást előbb rugta,mint arra a biró jelt adott; a megismételt szabadrugása kapu fölé jut (35. p.). Az M. T. K. visszaesik és csak egy-két lerohanással jut át ellenfele térfelébe, mig a B.A. K. állandóan és szépen támad és Gross a 43-ik percz­ben megszerzi a B. A. K. egyetlen goalját. Kornerarány 6: 0 M. T. K. javára. Benedek Aladár (M. A. F. C.) ki­válóan, mindkét csapat legnagyobb megelégedésére bírás­kodott,

    Az Újság 1908 március 24.