magyarfutball.hu

MTK - Fővárosi TC 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.28, 22:13
    Magyar Testgyakorlók Köre—Fővárosi T. C. 2 : 1.

    (Soroksári-uti pálya.) A szenzáozió elmaradt: a Fővárosi T. C. nem győzte le M. T. K.-t.
    A fővárosiak azonban mindenképpen méltó ellenfelei voltak M. T.K.-nak. Védelmük erélyesen, rendkívül lelkesen és fárad­hatatlanul játszik és a csatársor is, főként az első fél­időben, agilis, erőteljes támadásokkal veszélyeztette M. T. K. goalját. Hibája a belső csatároknak, hogy sokat és fölöslegesen cseleznek, mi által akczióikat az ellenfél könnyebben szereli le.
    M. T. K. három tartalékkal, de a múlt hetinél jobb formában játszott. Csak a második félidőben melegedett bele a játékba és a jobbszélsőt játszó Hoffert régi helyére, a csatársor közepére helyezve vissza, a csatársor jobboldala szépen és észszerűen támadott. A csapat legjobb embere Szűcs volt, a ki visszanyerte tavalyi kitűnő for­máját, mig kívüle Csüdör és Domonkos látta el az, M.T. K.-nak éppen nem megfelelő méretű pályán — kitünően feladatát. A csatársor bal oldalát pompásan fedezte a Főv. T. C védelme és a jobb oldalnak is csak az utolsó tiz perczben sikerült a match sorsát az M. T. K. javára eldönteni.
    A Fővárosi T. C.-nak kapuvédje, Beimel elsőrangú; rendkívül higgadtan, nagyszerű helyezkedéssel és biztosan ment; kivüle főképp Szeiff, Vértes és Klingenberg játéka érdemel dicséretet.
    A Főv. T. C.-é a helyválasztás joga; nappal és széllel hátban játszva azonnal támad és már az első percz­ben kornert ér el, melyet azonban M. T. K. könnyen véd. Az első 15 perczben Főv. T. C. többet támad és csak a negyedóra leteltével jut erősebb támadáshoz M. T. K., de Beimel egymásután védi Döme, Károly ós Szűcs lövé­seit. A 20-ik perczben Klingenberg lerohan, remek lövése azonban Csüdör lábáról kornerre pattan, azonban sem ezt, sem az egy perczczel későbben rugott kornert nem tudják a fővárosiak értékesíteni. Közben Domi megsérül s kénytelen a pályát 5 perczre elhagyni. Az M. T. K. bal­szélsője vezet erre támadást, de magas lövését Beimel kornerre menti, majd Károly helyezett lövését is bravu­rosan védi. Károly 3 méterrel Főv. T. C. kapuja előtt Beiméinek rugja a labdát. Roóz I. a fél pályán lerohan,de biztos goalnak látszó labdáját Domi rávetéssel védi.Ezután Főv. T. C. erélyesen támad, de a Szücs által előre­adott labda M. T. K.-t ismét kornerhez juttatja. Korner-arány 4 : 3 Főv. T. C. javára.
    Félidő 0 : 0.
    A második félidőben Főv. T. C. azonnal támad és Roóz lövése Domit foglalkoztatja. Az M. T. K. lassan fölénybe kerül, egyidejűleg a játék is eldurvul, ugy hogy egymást érik a szabadrugások. A 37-ik perczben a kék­fehérek erősen támadnak és Hoffer a Főv. T. C. egyik hátvédjének és kapusának pillanatnyi habozását kihasz­nálva, a Főv. T. C. üresen hagyott kapujába az M. T. K.vezető goalját rúgja. Két perczczel későbben a kornerből beadott labda Hoffer testéről a kapuba pattan. Erre a Főv. T. C. csatársora nyomul fel és miután M. T. K. jobb­oldali hátvédje gáncscsal akasztja meg a támadást, tizen­egyessel Roóz I. révén egyetlen goaljához jut. Korner-arány 9 : 1 M. T. K. javára. Langfelder Ferencz .(U.T.E.)kifogástalanul bíráskodott.

    Az Újság 1908 március 17.