magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Törekvés SE 6 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.11, 17:22
    Fővárosi T. C. — Törekvés Sport-Egyesület 6 : 2.

    (Soroksári-uti pálya.) A B. T. C.-t verő Törekvés, a mely Kaufmann helyén tartalékkal (Szednicsek II.) játszott, meglepetésszerü, de reális vereséget szenvedett a Fővárosi T. C.-tóI, a mely óriásit javult és tegnapi lelkes, agilis, habár egyéni játékával igen jó kvalitásokat árult el.
    Főv. T. C. kezd, de ügyes lefutása a. Törekvés hát­védjein megakad, mindamellett szabadrúgásból Rooz II. révén már a 9-ik perczben vezető goaljához jut. Törekvés rövid időre offenzivába jut, de Főv. T. C. védelme, főként Szentey, jól s elszántan működik. A fővárosiak tizenegyesét (22. p.) Rooz a goal mellé rúgja, úgyszintén Szednicsek a Törekvés tizenegyesét a 25-ik perczben. Hosszú ideig változatosan mindkét térfélen folynak a támadások, mi­közben Főv. T. C. egy és a Törekvés két eredménytelen kornert rug. Schönfeld és Rooz lövését Szerencse szé­pen védi.
    Félidő 1 : 0 Fóv. T. C. javára.
    Törekvés erősen támad és Lengyel, Szednicsek meg Kiss lövései erősen foglalkoztatják Főv. T. C. kapuvédjét. Rooz I. szabadrúgása meghozza a fővárosiak második goalját (7. p.), mig Kiss remekül iveit labdája a Törekvés első goalját eredményezi, sőt kornerból, Csonka shotjával a 11-ik perczben ki is egyenlít. Rooz tizenegyese ismét vezetéshez juttatja a Főv. T. C.-ot (15. p.), mig a Törekvés kornerét Beimel teszi ártalmatlanná. Rooz II. 25 mtrre rugott, a bal sarokba jól helyezett lövésével a Főv. T. C. negyedik goaljához jut (20. p.). Törekvés két eredmény­telen korner után a fővárosiak is kornert rugnak, mig Schönfeld süvítő lövése immár ötödször akad meg a Törekvés hálójában (35. p.). Rooz II. helyezett lövése meghozza a Főv. T. C. hatodik goalját (40. p.), mig a hátralévő időben mind a két csapat egy-egy eredménytelen kornerhez jut. Kornerarány végeredményben 7:1 a Tö­rekvés javára. Langfelder Ferencz (U. T. E.) kifogástalanu bíráskodott.

    az Újság 1907 október 1.