magyarfutball.hu

Budapesti TC - Budapesti AK 2 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.11, 17:14
    BTC.—BAK. 2 : 1

    Hosszú évek óta első bajnoki győzelmét aratta a BAK. ellen az Amerikai-uti pályán a BTC. Győzelme nem volt könnyű, mert a BAK. mindenben méltó ellenfélnek bizonyult. Hanem a BTC. tényleg okult a Törekvéstől szenvedett súlyos vereségén. Rá­jött arra, hogy Fehéry régi stílusával és szeszélyességével éppen nem megbízható kapus, s mivel Izsó agilitására a me­zőnyben is nagy szükség van, egy ifjúsági játékost, Biharit léptették elő az I. csapat kapujába. A választás nem volt szerencsétlen. Egyébként most is a fedezetsor volt a csapat legjobb része, mig a csatársor teljesen ötletszerűen játszott. A BAK. a régi. Gyors, jól támad s igen jól véd. Bármely csapatra veszélyes lehet. Az első félidőben a BTC. van némi fölényben, de a BAK. önfeláldozó védelme miatt gólt rúgni nem tud. Félidő 0:0. A második félidőben büntető rúgás hozza meg a vezető gólt a BTC.-nek, melyet Molnár egyéni játékkal még egygyel megtold. Erre a BAK. kétségbeesetten támad s egy gólt vissza is ad. Végül változatos játék folyik mindkét kapu előtt, de aiz eredmény többé meg nem változik. Bíró: Tlercog Ede (MTK.) volt.

    Nemzeti Sport 190 október 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.11, 17:09
    Budapesti T. C. — Budapesti Atlétikai Klub 2 : 1.

    (Amerikai-uti pálya.) A B. T. C. a következő csa­pattal állt ki: Bihari — Sárközy, Fehéry — Ficzere, Izsó, Kovács — Molnár I., Levitzky, Petz, Molnár II., Molnár III. A csapat az utolsó héten már erősen meg­javult ; összjáteka fejlődött, habár még kissé bizony­talanul dolgozik. A védelem igen jól működött. A B. A. K. csapatában Kormos gyönyörűen, de kissé elbizakodottan véd. Müller, Gerő és a középcsatár igen jól játszik.
    B. A. K. kezd, rövid ideig támad, mire a B. T. C. jut frontba és az első félidő javarészében offenzivában marad. Molnár TI. szép rúgását Kormos bravúrosan kornerre védi, azontul megemlítésre méltó mozzanat nélkül folyik a szünetig a játék.
    Félidő : 0 : 0.
    Ujrakezdés után a B. T. C. lendületbe jön. Molnár II. lorahanását Müller szabálytalanul védi, mire Molnár I. a megítélt, tizenegyest a vezető goallá értékesíti (10. p.). A piros-fehérek tovább támadnak és Molnár I. lerohanás­sal megszerzi a második goalt, miután Kormos a kapuból kifutott. Az utolsó negyedórában a B. A. K. erősen szo­rongatja ellenfele kapuját és a 35-ik perczben a közép­csatár szép lövésével megszerzi a fehér-kékek egyetlen goalját. A hátralevő időben változatosan folyik a játék, mig az utolsó perczekben ismét a B. T. C. kerül oífen- zivába. Biró Herzog Ede (M. T. K.) volt.

    Az Újság 1907 október 1.