magyarfutball.hu

Budapesti TC - Budapesti AK 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 4. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 22:27 (szerk.: 2022.02.13, 13:10)
    BTC - BAK 3:1 (2:0)

    Margitszigeti pálya, 3000 néző
    Bíró: Klug Frigyes

    A BTC Schwenk és Kanyaurcek helyén tartalék­kal, a BAK viszont teljes csapattal, sőt Károlylyal megerősödve vett részt a küzdelemben. A BAK fölénye volt ennélfogva várható, azonban a kék-­fehérek csapata jelenleg olyan gyenge együttest képvisel, hogy, egy-két momentumot leszámítva,abszolute nem volt veszélyes a BTC-re. A BTC csatársora állandóan a BAK kapuja előtt játszott s csak a szerencse mentette meg a BAK-ot a na­gyobb arányu vereségtől. A BAK — kellő tudás­beli felkészültség híján — erőszakkal próbált célt érni, aminek sajnálatos következménye három já­tékosnak, Gutwillignek, Károly IV-nek és Károly Jenőnek kiállítása lett. Ha a BAK nem fog komo­lyan a munkához és nem fegyelmezi a csapatát, aligha kerül ei az utolsó helyről.

    A BTC igen lelkes és agilis játékot produkált,de az ő csapatában is sok még a javítani való.A csatárok sokat játszanak hátrafelé s a halfsor nem törekszik a lapos adogatásra. A két bekk —Kőszegi és Gruber — biztos rugó, jól szerel, de nem igen törődik azzal, hová megy a labda. A csapatnak mellettük a kitünően összejátszó Hajdu—Dobó jobbszárny a főerőssége. Jó volt Kertész is a halfsorban.
    A BAK-ban Károly tartotta sokáig a lelket, de ő még messze van a szokott formájától; nem elég erős, s nem bírja az iramot. Belemenései tulerőszakosak, bár a biró éppen nála szigorubban bí­rálta el a kelleténél. A kiállítást nem érdemelte meg. A csapat többi része emlitést sem érdemel. A kapus igen gyenge, minden labdát kiejt a kezé­ből; a két back nem rossz, de bizonytalan; a szélső halfoknak még sok tréning kell; a csatár­sorban pedig egyedül az öreg Krausz felelt meg a jobbszélen. Engel tulkényelmes, Károly IV. nem elég határozott, — Takács és Donáth pedig csak statiszták.

    A BTC azonnal a kezdet után támadólag lép fel,de a BAK elég sikeresen védekezik. A 15. percben Hajdu szép passzából Dobó kiugrik s a kapu jobbsarkába helyezett gólt lő. Ezután a BAK is pró­bálkozik, de támadásait a BTC backjei könnyen szerelik le; Krausz két hosszu lövése a kapu fölött süvít el. A 30. percben ismét Hajdunál a labda,beadása Gutwillig lábáról Horváth II. közvetítésé­vel a gólba jut.

    (Félidő 2:0)

    A II. télidő első percében már ismét a BTC van frontban; Gutwillig lábáról leperdülö labdával Dobó kiugrik s a kifutó kapus mellett rugja a harmadik gólt. A BAK pár percre rá Donáth ügyes lefutásából és centeréből Károly IV. révén meg­szerzi egyetlen gólját. Ezután a BAK fokozottabb iramban igyekszik eredményt elérni, a játék eldur­vul, ugy hogy a biró három BAK játékost kény­telen kiállítani. A BTC ezután állandó fölénybe jut, de a gólarányt növelni nem tudja.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 22.