magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 3 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 18:30
    MTK—BAK 3 : 1

    (Millenáris.) A tikkasztó meleg miatt, — a többi vasárnap lefolyt mérkőzések­hez hasonlóan — ez a mérkőzés sem volt élvezetes lefolyású. Amellett az ellenfelek oly durván játszot­tak, hogy ez a küzdelem is arra a meggyőződésre juttatta a nézőket, hogy az egyes játékosok nem technika és játéktudás tekintetében igyekeznek egymást felülmúlni, hanem durva­ságok által előbb ellenfelüket teszik tönkre s mikor ez már megrugdalva nem képes játszani, akkor mérkőzést eldöntő gól és gólok könnyű szerrel érhetők el. Az MTK.-nak jelen kö­rülmények között erre szüksége nem volt, mert első két gól­ját hamarosan érte el. A BAK. viszont, ha ezt a módot vá­lasztotta arra, hogy a MTK.-t a további gólok elérésében meggátolja: akkor szintén rosszul számított, mert a rövidebbet ebben is ő húzta.
    A MTK. ez alkalommal igen gólképes játékot folyta­tott. Csatársora eredményes passzjátékával tűnt ki. Vida pedig szép lövéseivel keltette fel az érdeklődést. A csa­társor minden egyes embere jól töltötte be hivatását. A halfsorban Károly centerhalf hasznos játéka magaslott ki. Biró és Elemér nem mutattak jó formát. A BAK. csapata ezúttal feltűnően gyenge formát mutatott. A mellett, úgy látszik, ismét visszaesett régi hibájába. A „zajos játékmodor“ a footballjátéknál még sohasem vált be. A BAK.-nál is bebizonyo­sodott egyszer ez a múltban. Csodálnánk tehát, ha ismét ehhez térnének vissza. A pályáról való kivonuló szándékuk, renitens viselkedésük pedig — tekintetbe véve, hogy épen a bírónak a közönséggel való incidense alkalmával történt 0 egyenesen a szövetség fegyelmi bizottsága elé való. Az olcsó hely közönsége úgyis az egyik MTK. hátvédet (Révész) foly­tonos közbekiáltozásaival annyira zavarta, hogy a biró kény­telen volt a mérkőzést felfüggeszteni. A BAK. ekkor a pá­lyát el akarta hagyni. A BAK. vezetőségének sikerült a csa­patot a pályán tartani. A biró látva, hogy célt nem ér, a kö­zönség zajongása meg nem szűnik, a mérkőzést tovább folytatja, amely aztán befejezést is nyer. A biró eljárása helyes, de amellett ügyetlen volt. A közönséget fétktelenkedésében meg kell ugyan gátolni, de semmi esetre sem ilyen formá­ban, amely célra nem vezetett.
    MTK.: Domy—Nagy, Révész—Biró, Károly, Elemér I.— Sebestyén, Tauszig, Kertész II., Vida, Szántó. BAK.-. Gross II.— Glatter, Grünwald — Halász, Gerő, Waldner—Cseh, Varga, Rudas, Gállos, Gross I. —'A BAK. támadásával indul meg a mérkőzés. Cseh lefutása mindjárt kornert hoz a BAK.-nak. A MTK. azonban hamarosan felülkerekedik ellenfelén s mind sűrűbben veszélyesen támad. A 9-ik percben sikerül Vidának Szántó leadásából helyezett lövéssel az első gólt belőni. A MTK. ismét a BAK. kapu előtt terem. Halász faulttal akasztja meg Szántót. A biró 11-est ítél, amelyet Sebestyén góllá értékesít (12. p.). A BAK. ellentámadás­sal felel. Cseh lefut, Domy a labdát kiejti kezéből, de Rudas igen közelről a kapu mellé helyezi a labdát. A játék most eldurvul, a birónak sok fütyülésre ad alkalmat. Mindkét fél alaposan ki­veszi ebből a részét, az MTK. azonban e tekintetben is fölényben van ellenfelén. Vida Glattert úgy megrugja, hogy az rövid időre nem képes részt venni a játékban. MTK. kornerével ér véget a fél­idő. Félidő 2: 0. A második félidőben az első félidőben megkezdett nyomokon halad a két csapat. A durva játék folytatódik. A Testgyakorlók majdnem állandóan támadnak, a BAK. csak néha-néha szabadul ki szorultabbnál-szorultabb helyzetéből. A BAK. táma­dásai azonban minden lendület nélküliek. A MTK. balszélsője Szántó szép játék után Vidának adja a labdát, aki a jól kidolgo­zott helyzetből biztos lövéssel a MTK. harmadik gólját, éri el (6. p.). Végre a BAK. csatársor munkáját is siker koronázza. Cseh lefutásából ugyanis Gállos gyönyörű gólt lő (9. p.). A mérkőzés további folyama érdektelen. Legföljebb a bírónak a közönséggel való incidense és a BAK. viselkedése kölcsönöz némi hangulatot a melegtől ellankadt közönségnek és játékosoknak. A biró percekre felfüggeszti a játékot, hogy a közönség zajongását elfojtsa, de mivel az neki nem sikerül, még nagyobb zajban újra jelt ad a mérkőzés tovább folytatására. Végre minden nagyobb baj nélkül a mérkőzés befejezést nyer. Biró: Benedek (MAFC.).

    Nemzeti Sport 1909 május 1.