magyarfutball.hu

Törekvés SE - Fővárosi TC 2 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.22, 19:48
    Főv. TC.—Tör. SE 3 : 2

    (Hölgy -u. p.) A WAC. elleni mérkőzéstől összetört Főv. TC. csak nagyobb rutinjának köszönheti, hogy a Törekvést ennek saját pályáján letudta győzni. A TSE. ugyanis kevés kivétellel fölényben volt. A mérkő­zés alatt azonban a Főv. TC. csatársorának erőteljes le­futásait nem tudta kellőleg tartani. A Főv. TC. már az első 10 percben két gólt szerez, amiből egyet a Törekvés még az első félidőben visszaad, ugy hogy a félidő 2:l-re zárul. A második félidőben a Főv. TC. ujabb gólt ér el, ami többé-kevésbé biztosítja részére a győzelmet. A Törek­vés állandó offenzivája dacára csak a mérkőzés vége felé tud helyzetén javítani, második gólja által, de kiegyenlí­teni már nem képes. A Főv. TC. fáradtan állt ki, s Nemetz és Salamon helyén tartalékokat volt kénytelen szerepel­tetni. Rooz I. beket játszott, helyére a csatársorba Fekete állt be a balösszekötőbe. A győztes csapatban Wéisz, Schönfeld, Maly, Rusz és különösen Beiml váltak ki, mig a Tör. SE.-ben Takáts, Szednicsek, Kis és Nyilas voltak jók. Megjegyzendő, hogy Dürrnek ez alkalommal szerencséje volt.
    Főv. TC.: Beiml—Rauch, Rooz I.—Schönfeld, Jergencz, Weisz—Maly, Rooz II., Rusz, Fekete, Reich. Törekvés SE.: Dürr —Horváth, Hauswald—.Pejtsik, Takáts, Csonka—-Kaufmann,
    Nyilas, Szednicsek, Kis., Renner. Törekvés kezd, azonban azonnal Főv. TC. veszi át a támadást s Schönfeld szépen beadott labdáját Rusz gólba lövi. (3. p.) A Főv. TC. ujra támad, Rusz kifut, négy méterről a kapusnak lövi a labdát. Kavarodás támad, mely után Rooz II. a kapu ellenkező sarkába helyezett gólt lő. (10. p.) 2:0! Törekvés ellentámadással felel, Kis jó beadásából Nyilas védhetetlen gólt. lő. (15. p.) Váltakozott támadások közepett több korner esik mindkét részen, de több eredmény nem esik. Félidő 2 : 1. Törekvés szép összjátékkal dolgozik s többnyire fölényben is van, de mindamellett inkább mezőnyjáték folyik. Főv. TC. ellentáma­dása foglalkoztatja most a Törekvés védelmét. Fekete szépen előretolt labdájával Maly előre tör, gyönyörű lövését Dürr elve­téssel védi ugyan, de a befutó Rennernek mégis sikerül a labdát a gólba juttatni. (18. p.) A Törekvés most belefekszik a játékba, de Beiml egy pár lövést remekül véd. A 40-ik percben szabadrú­gás esik Főv. TC. ellen s Szednicsek hátra huzott labdáját a Főv. TC. kapus egyik védő játékosától akadályoztatva, már nem képes kivédeni. Változatos középjáték után a mérkőzés véget ér. Birő: Minder Frigyes (BTC.).

    Nemzeti Sport 1909 április 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.22, 19:39
    Fővárosi T. C. — Törekvés Sp. E. 3 : 2. '

    (Hölgy-utczai pálya.) Mindkét félidőben a Dürr kivételével szépen játszó Törekvés volt fölényben, mig a Főv. T. C. rendkívül meggyengült a miatt, hogy a csatársorban Rooz I-et és Salamont nélkülöznie kellett; az előbbi Nemetz helyére hátvédnek került, de nagyon rosszul játszott. A Törekvés legjobb embere Takács volt, a fővárosiaknál a fedezetsor, Maly, de főként a bravurosan védő Beíml járult hozzá a Főv. T. C. legujabb sikeréhez.
    Rdoz II. alig három percz után az első goalt rugja, ezt a tizedik perczben követi a második, a melyet Rusznak a kapufáról visszapattanó labdájával a tartalék Fekete juttat a T. S. E. hálójába. Erre Törekvés kerül fölénybe és Nyilas révén első goaljához jut.
    Félidő 2:1 a Főv. T. C. javára.
    Szünet után Törekvés fölénye még szembetűnőbb, Beimel kapuvéd azonban mesés ügyességgel véd, sőt Maly szép lerohanása harmadik goaljához juttatja a Főv. T. C.-ét (18. p.), mig a Törekvés a befejező perczekben rugja második goalját.
    Biró Minder Frigyes (B. T. C).

    Az Újság 1909 március 30.