magyarfutball.hu

Budapesti AK - MTK 2 : 1 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.15, 20:35
    Bpesti Atlétikai Klub—Testgyakorlók 2:1.

    (Millenáris pálya.) A B. A. K. rebegjen hálaimákat a labdarugó szövetséghez, a M. T. K. pedig átkozza meg a szövetséget, a miért az őszi bajnoki forduló deczember közepéig tart.
    A fárasztó, megerőltető őszi campagne-t ugyanis a kék-fehérek nem bírták, letörtek, a szivósabb B. A. K. pedig lelkes, erőteljes játékával nem remélt szenzácziós győzelemhez jutott.
    Igaz, hogy a mezőnyben elejétől végig a Testgyakorlók voltak fölényben, azonban a goal elé kerülve, szánalmasan ügyetlenek és a legkedvezőbb helyzeteket sem bírták kiaknázni. A fárasztó, megerőltető őszi campagne-t ugyanis a kék-fehérek nem bírták, letörtek, a szivósabb
    . A fedezetsor ezuttal mélyen a formáján alul szerepelt, a hátvédek közül csak Révész felelt meg, a csatársorban pedig egyedül Sebestyén, mig a többi négy olyan statisztaféle szerepet játszott, mint a népség és a katonaság a színpadon. Legnagyobb hibája a csapatnak elsősorban a rossz helyezkedés, de főként léleknélküli játéka volt.
    A B. A. K. három tartalékkal állt ki. Grosz balszélső helyén Kelemen, Gerő helyén Szalay és a baloldali fedezet helyén Waldner állt, mig a középcsatár helyét Rudas foglalta el. A B. A. K. játékmodora rendkívül sajátságos, összjátékukban semmi stilus, mégis megértik egymást a csapat tagjai. A csatársor az ugynevezett szök­tető passzokkal dolgozik; meg is van hozzá a gyorsaságuk és főként ennek köszönhetik a mai győzelmüket. A vé­delem elszántan, lelkesen, roppant önfeláldozással dol­gozik és kapujukban is megbízható erő áll. A B. A. K. legjobb embere Weisz és Halász (a jobboldali hátvéd és fedezet) volt, de Grünwald, továbbá Rudas és Gállos is kitünően állták meg helyüket.
    B. A. K. tiz emberrel kezd, mig a tizenegyedik csak perczek után áll be. A kék-fehérek huszonöt perczig hatá­rozottan uralják a helyzetet és az első félidőben az az impressziónk, hogy goalokkal verik ellenfelüket, azonban egy kis balszerencse is üldözi a csapatot. Sebestyén remekül czenterezett labdája közvetlenül a B. A. K. kapuja előtt ér földet, de a középcsatárok boszantóan hibáznak. Farkas jól irányított süvítő lövése a jobboldali kapufáról vágódik vissza, Biró szép rugását pedig a B. A. K. kapusa fogja. B. A. K. szabadrugás segítségével a 17-ik perczben jut át először a félvonalon, mire Sebestyén vezet remek támadást, de czenterét Nagy menti. Vida czenterezését is a kapuvéd fogja, majd kornert rug M. T. K. (19. p.). B. A. K. a 23-ik perczben jut támadáshoz; a Biró miatt megítélt 25 méteres szabadrugást B. A. K. jobbszélsöje a kapu fölé lövi, majd a kék-feketék ujabb szabadrugását Révész védi. Knapp, M. T. K. kapuvédje a 30-ik perczben jut az első védeni való labdához. Sebestyén czenterezése ismét a B. A. K. kapusát foglalkoztatja, egyébként azonban még veszélytelenebbek a kék-fehérek támadásai, mint az első huszonöt perczben, mert Biró középcsatár- tiak áll be, miáltal a rend a csapatban teljesen felbomlik. Az utolsó hét perczben a B. A. K. támad. Játékidő : 44 percz.
    Félidő 0:0.
    Szünet után azonnal a B. A. K. kerül frontba és a Révész miatt megítélt szabadrugás pillanatra veszélybe hozza M. T. K. goalját. De ismét M. T. K. jut offenzivába, kornert rug (6. p.), azonban Nagy könnyelmű védése miatt B. A. K. is sarokrugással jut kedvező esélyhez (8. p.). A 16-ik perczben a B. A. K. goalja jut kritikus helyzetbe, mert a kapuvéd kiszalad goaljából, de vissza­rohanva, még védi a czenterezett labdát, majd a követ­kező pillanatban M. T. K. közép- és balösszekötő csatára biztos goalt hibáz. Később Vida czenterét akarja ki- szökéssel menteni a B. A. K. kapusa, de Farkas hamarább éri el a labdát, azonban az üresen hagyott goal mellé rug. Farkas remek shotját Nagy bravurosan védi (23. p.). A következő perczben B. A. K. vezet veszélyes támadást, azonban a jobboldalról irányitott labdát Knapp fogja. Majd B. A. K. balszélsője rohan le, a jobboldalra íveli át a labdát, a honnan feltartóztathatatlanul M. T. K. goal­jába kerül (25. p.). A B. A. K. vezető goalja megzavarja a kek-fehérok védelmét és a Nagy hibájából eredő kornert (26. p.) ügyesen aknázza ki B. A. K., a mennyiben most már perczekig visszaszorítja ellenfelét, a mely a 31-ik perczben meggyengül a játékból kiállított Bíróval. M. T. K. tiz emberrel erős ostromot intéz a B. A. K. goalja ellen, a melynek védője azonban néhányszor remekül ment. A 37-ik perczben Gállos rohan le a félvonalon és 25 méteres remek lövéssel a kapu jobb sarkába irányítva, megszerzi a B. A. K. védhetetlen második goalját. Ismét a Testgyakorlók támadnak, kornerhez jutnak, a mely B. A. K. védelmének hibájából M, T. K. egyetlen goalját eredményezi (40. p.). Ugyanakkor feleselés miatt Sebes­tyént is kiállítja a biró. A 41-ik perczben Minder Frigyes (B. T. C.) biró a játékot befejezi; ugyanabban a pillanat­ban Elemér (M. T. K.) ugy megrugja Vargát (B. A. K.), hogy összerogy.
    A pálya kissé havas, egyébként azonban haszna­vehető állapotban volt. A tribünökön aránylag kisszámú közönség volt; a mérkőzést stílszerűen néhány csattanós pofon fejezte be.

    Az Úság 1908 december 9.