magyarfutball.hu

Budapesti TC - Budapesti AK 2 : 0 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 19:44
    BTC-BAK. 2:0. (Félidő 1:0.)

    Amerikai-uti pályán körülbelül 300 néző előtt folyt le e mérkőzés, melyre mind­két csapat tartalékokkal állt ki. A BAK. csatársora ez alka­lommal gólképtelennek bizonyult. A mérkőzést körülbelül egyenlő erejű küzdelem jellemezte s a BTC. nagyobb sze­rencséjének és kiváló kapusának, Biharinak köszöni a vég­eredményt. Az első gólt Késmárky lőtte a BAK. kapusa, amelyet a BAK. kapus önmaga rugott a gólba. Az első fél­időben a gól után igen változatos támadások folytak és BTC. több kornert ért el. A félidő végén Bihari védett egy pár szép lövést. A második félidő első felében BAK. igen erélyesen támad. A második és utolsó gólt Petz szabadrúgás alatt ofside-on állva fejeli. Biró: Szüsz Hugó (MTK.). A csapatok összeállítása a következő volt: BTC.: Bihary— Sárközy, Szendrő—Nagy, Simon, Leitner—Haber, Korda, Petz, Kézsmárky, Molnár III. BAK.: Grosz—Grünwald, Weisz—Rudas, Gerő, Halász—Grosz, Gállos, Székely, Varga, Cseh.

    Nemzeti Sport 1908 november 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 19:19
    Budapesti Torna Club — Budapesti Athletik»! Klub 2:0.

    Az amerikai-uti pályán volt a mérkőzés, amely­nek folyamán a piros-fehérek mindvégig fölényes játékot, mutattak. A BTC. három tartalékkal játszott, ezek azonban sikeresen megállották helyüket. A mér­kőzésen incidensekben nem volt hiány. A második félidőben a biró Molnár III BTC. játékost kiállítja, mig Haber olyan szerencsétlenül esik, hogy kiállani kénytelen, úgy hogy a BTC. a második félidő nagy részét csak 9 emberrel játszsza végig. Az első goal az első félidő 36-ik percében esik. Késmárky éles lövése a kapus kezéből a goalba perdül. E félidőben a BAK. még elég szépen játszik ós gyakran támad. Helycsere után azonban teljesen a BTC. uralja a helyzetet. Folytonos támadásai azonban megakadnak a kapus szerencsés és kiváló védelmén. Petz jól irá­nyított fejese eredményezi a BTC. második goalját» Ez volt a mérkőzés utolsó goalja.
    Maga a mérkőzés külsőleg nem sok szépet mutatott. A csapatok játéka nem volt kielégítő. A BTC.-nél a két hátvéd nagyon bizonytalan volt, a többi sem produkált feltűnő jó játékot. A BAK. leg­jobb embere a kapus volt. A mérkőzést Szüsz Hugó (MTK.) vezette.

    Pesti Hírlap 1908 november 10.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.11.09, 19:04
    Budapesti T. C, — Budapesti A, K. 2 : 0.

    (Amerikai-uti pálya.)Kisszámú nézőközönség előtt folyt le a meglehetősen érdektelen mérkőzés, a melyben a B. A. K. teljesen egyenrangúnak mutatkozott a B. T. C.-vel, sőt az első 30 perczben határozott fölényben is volt régi, hírneves ellenfelével szemben. A játék különben eléggé alacsony színvonalú volt és összjátéknak alig lehe­tett nyomát látni egyik csapatnál is. Különben a csapatok mindkét részről hiányosak voltak ; a B. T. C. -ben Ficzere, Schaschek és Dobó helyén játszottak tartalékok, mig a B. A. K.-ból Révész hiányzott. A győztes csapatban Bihary, Szendrő és Petz, mig a B. A. K.-nál Halász, Gross I. és különösen Weisz váltak ki.
    B. T. C. kezd, azonban a B. A. K. rögtön átveszi a támadást és 25—30 perczig a B. T. C. alig kerül át a fél­vonalon. A B. A. K. csatárok, kiváltkép a kapu előtt, rendkívül erélytelenek, s ez a magyarázata, hogy a B. T. C. kapu bombázásának nincs eredménye. Végre a piros­fehérek is kiszabadulnak és Késmárky révén Gross II. hibájából megszerzik a vezető goalt (36. p.). Tovább is a B. A. K. támad, de Bihary szépen véd. Félidő 1 : 0.
    A második félidő elején még a B. A. K. támad, de lassanként mindjobban visszaszorul. Lövés-lövés után megy a kapujára de Gross II. elemében van és a leg­veszélyesebbeknek látszó lövéseket is bravurosan védi, nem akadályozhatja meg azonban, hogy a játék utolsó perczeiben Petz egy szabadrugás következtében fejessel a második goalt meg ne szerezze csapatának ; a goalnak erős off-side szine volt.
    Biró: Szüsz Hugó (M. T. K.) volt.

    Az Újság 1908 november 10.