magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MAC 8 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
játékvezető : Havas Lajos

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.16, 14:29
    Nemzeti Sport Klub—Magyar Atlétikai Klub 8:2. (5.2.)


    Szenzációs eredmény! A népszigeti pá­lyán eldöntésre került mérkőzés nagy közönséget csalt ki, mely szinte megrökönyödve nézte a MÁK.súlyos vereségét. Mentségére csak az szolgál a MAK.-nak, hogy kapuját tartalék játékos védte —jobban mondva inkább nem védte.
    A Nemzeti Sport Klub nagy lelkesedéssel ját­szott és ennek köszönheti nagyrészben győzelmét. A MAK. tartalékokkal gyengített csapata sehogysen tudott ellentállni ellenfele lelkes játékának és kedvét is szegte védelmének abszolúte gyenge játéka.
    A NSK. csatársora uj összeállításban szerepelt, amennyiben Rometh középcsatárt játszott, aki egy­maga öt goalt lőtt.
    Az első húsz percben már 3:0 volt az eredmény,mikor a MAK minden erejét megfeszítve gyors egymásutánban két goalt rúg. A félidő utolsó percei­ben azonban újra a NSK kerül fölényben és még két goal rúgásával ötre szaporítja goaljainak számát.
    Helycsere után a MAK deprimált játékával tel­jesen visszaesik és a NSK a kapus jóvoltából könynyen rúg még három goalt, miáltal biztosítja magá­nak a győzelmet és a harmadik helyet a bajnok­ságban.
    Bíró Havas Lajos volt.

    Pesti Napló 1910 május 31.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 23:04 (szerk.: 2021.07.11, 11:06)
    N. S. C. — M. A. C. 8:2

    (Népszigeti pálya.) Szenzácziósan nagy goalaránya győzelmet arottt a jó formában levő N. S. C. a több tartalékkal játszó atléták ellen. A nagy goalkülönbség azonban nem fejezi ki híven a két csapat közötti erő­különbséget, mert csak a Sipos helyén szereplő tartalék kapuson mult a nagy goaldifferenczia, a ki Faragó és Rometh két lövésén és egy tizenegyesen kívül egy kis ügyességgel valamennyi goalt elháríthatta volna. A Nem­zetieknél a csatársor produkált szép játékot, a M. A. C.- ban, bár Feketeházyt tartalék helyettesítette, szintén a csatársor volt a csapat legjobb része.

    Kezdés után a M. A. C. a helyzet ura és körülbelül tíz perczig erősen szorongatja a Nemzetiek védelmét. A 14-ik perczben Faragó kiszökik és húsz méterről szép goalt lő. Alig öt perez múlva Faragó gurított labdáját, majd Tóth beadását engedi a goalba az atléták ügyetlen kapusa. Ezután a M. A. C. jön frontba és egy hands miatt megítélt tizenegyesből kifolyólag jut vezető goaljához. Az atléták tovább támadnak és a 33-ik perczben a ki­szöktetett Krempels újabb goalt rúg. A félidő végén Rometh gyenge lövése és egy tizenegyes a Nemzetiek negyedik, illetve ötödik goalját eredményezi.

    Félidő 5:2.

    A második félidő elején változatos a játék á 22-ik perczig, a mikor a Nemzetiek kerülnek fölénybe és Rometh szép lövéssel a hatodik goalt szerzi meg. A 27-ik perczben a biró tizenegyest ítél a M. A. C. ellen, a melyet a kapus helyett beálló Oláh kivéd. A kapus gyengeségét jellemzi a Rometh által harminezöt-negyven méterről rúgott goal, a melyet a lába mellett engedett be. Hlavay II. lövése hozza meg a 38-ik perczben a nyolczadik s egyúttal az utolsó goalt.

    Biró : Havas

    Az Újság, 1910. május 31.