magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MAC 1 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 200
  2. Sporthírlap: 200
  3. nela: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.28, 19:41
    MAC—NSC 2:1 0:0)

    Millenáris. Biró: Schuberth Ferenc. 200 néző.
    Burián helyett Szaiai védett az NSC-bcn, Kubicseket pedig Galgóczi helyettesitette.’ Az ilyenkép­pen gyöngült csapatot még az is hendikepelte, hogy László betegen állott ki.
    Hogy még igy is egyenlöerejü ellenfél tudott lenni, csak a MAC gyengeségét bizonyítja. A második félidőben az NSC erösen ostromolta a MAC kapuját s csak Dömötör nagyszerű védé­sén mulott, hogy elmaradt a kiegyenlítés.
    Az első goalt Bodnár lőtte a 42. p.-ben, a má­sodikat Kunst szerezte a II. félidő 35. p.-ben. Az NSC-ét Wéber juttatta goalhoz a 43. p.-ben.

    Sporthirlap 1913 október 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.28, 19:37
    MAC—NSC 2:1 (1:0).

    Millenáris pálya. 200 néző. Biró Schuberth. A NSC. Burrián és Kubicsek, a MAC Ocskai helyén tartalékkal sze­repelt. Az első főidőben jobbára a MAC a tá­madó fé és Bodnár a 15-ik percben rugja a ve­zető gólt. A második félidőben NSC kerül fö­lénybe, mégis a MAC rugja Kunszt révén a má­sodik gólt, mig NSC közvetlen befejezés előtt éri el a balszéső Weber révén egyeten gólját.

    Sport-Világ 1913 október 13.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.11.28, 18:41
    MAC — NSC 2:1.

    (Millenáris 'pálya.) Az Üllői-uti sporttelepen le folyó nagy match teljesen elvonta a többi elsőosztályu mérkőzések közönségét, ugy hogy például a Millenárist csak az atléták és a nemzetiek legfanatikusabb hívei, alig ötszázan keresték fel.
    A fekete-fehérek csapatának nagy handicapet je­lentett Burián és Kubicsek balszélső hiánya. Előbbit a fiatal Geguss pótolta sokat ígérőén, mig a szélső posztját Galgóczi töltötte be. Bár még László is betegen küzdötte végig a matchet, az NSC mindvégig egyenrangú ellenfele volt az atlétáknak, sőt a szünet után közel félóráig való­sággal ostromzár alá fogta a Dömötör által nagyszerűen védett MAC-kaput.
    A MAC teljes csapattal, az NSC két tartalékkal vette fel a küzdelmet. Az első félidő kezdetén a MAC óriási iramot diktál, a mi megzavarja a Nemzetieknek különben jól működő védelmét. Geguss már a mérkőzés első perczeiben Bodnár veszélyes lövéseit kénytelen védeni. Majd a MAC ostroma alól fölszabadul az NSC kapuja és a Nemzetiek csatárai szép támadásokat vezetnek, a melyek azonban Dömötör kiváló védésén megtörnek. A félidő második felében inkább mezőnyjáték folyik, mert mind a két csapat nagyon óvatosan játszik. A 42-ik perczben Bodnár közvetlen közelről goalt lő, s igy a félidő a MAC javára 1:0 arányban végződik.
    'A második félidő elején a Nemzetiek óriási lelkese­déssel vezetik be a küzdelmet, lövés lövést ér, azonban Dömötör mindent ment A félidő közepe felé a kissé lankadó Nemzetiek inkább a védekezésre szorítkoznak. A 25-ik perczben Kunst egyéni támadása goallal nyer befejezést, a mi a Nemzetieket felvillanyozza s nagy lelkesedéssel és szép összjátékkal igyekeznek az ered­ményen változtatni. A sok támadásnak a 40-ik perczben Weber szép goalja az eredménye. A hátralevő perczekben is az NSC a többet támadó fél, kiegyenlíteni azonban nem tud.
    Az NSC jó formája kellemes feltűnést keltett. A MAC csapatában Dömötör, Kehrling és Bácz igen jók voltak. A reprezentatív Bodnár azonban talán a kato­náskodása miatt, még nem nyerte vissza régi formáját.
    Az NSC csapatában — s az egész mezőnyben — a legjobb ember a baloldali hátvéd: Kovács Elemér volt. Jól játszottak : Ernst, Weber. Posner és kitünően védett a kapus : Geguss.
    Schubert M. Ferencz bíráskodása teljes elismerést érdemel.

    Az Újság 1913 október 14.