magyarfutball.hu

MAC - Nemzeti SC 5 : 3 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.11, 18:25
    MAC—NSC 5:3 (3:3)

    Margitsziget. Biró: Ujvári. Hlavay, Kovács és Romet helyén tarta­lékkal állt ki az NSC a MAC komplett csapata ellen. Az első 15 percben hat gól esett. NSC sze­rezte meg minden vezetést. Az első gólt az 5-ik percben Székely rugja egy sikerült lefutásból.Rá egy percre, MAC Bodnár révén kiegyenlíti.A 8-ik percben ujra az NSC-é a vezetés. Vangel azonban egy percen belül kiegyenlít, majd Bod­nár éles lövése akad meg Burián hálójában. A 28-ik percben Hlavay II révén NSC egalizálja az eredményt. A második félidőben a MAC Bod­nár 25-ik és Vangel 32 p. rugott góljaival bizto­sítja magának a győzelmet.


    Sport-Világ 1913 június 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.23, 12:22
    MAC — NSC 5 : 3.

    (Margitszigeti pálya.) Az atlétikai verseny után folyt le e bajnoki mérkőzés, a mely úgy indult, hogy az NSC nyeri meg a matchet, azonban a második félidőben érvényre jutott a MAC felsőbbsége és végül is biztosan győzött.
    A MAC-nál jól játszott a jobbszárny és a fedezetsor, mig az NSC-ből csak Hlavay II. és Székely, valamint Burián tűnt ki.
    A negyedik perczben már megszerzi az NSC a vezető goalt kornerből Székely lövése révén. Nem telik bele fél percz és Bodnár kirohanásból kiegyenlit. Újabb fél percz múlva Szury kornerből az NSC második goalját lövi; a MAC ezt Vangel révén a 12-ik perczben egyenliti ki. Két perczczel rá ismét az NSC vezet: Hlavay II. lerohan és a kapu felé futva a védelem kicselezése után a jobb sarokba helyezett goalt lő. A 21-ik perczben egy gáncs miatt megítélt szabadrúgásból Bodnár révén a MAC harmadszor is kiegyenlít.
    Félidő 3 : 3.
    Szünet után az NSC a folytonos MAC támadásokat erőszakos játékkal próbálja megakasztani, a minek kö­vetkezményeképpen már a második perczben kiállítják Lászlót. Rácz Feldmannal összeütközve vagy tiz perczre kénytelen elhagyni a pályát. A 14-ik perczben a MAC végre Simon kapásból lőtt goaljával megszerzi a vezetést, ezt követi a 30-ik perezben Rácznak egy off-side goalja, melyet a biró természetesen nem adott meg. A 42-ik percz­ben Vangel ötre szaporítja a MAC goaljainak a számát, Simont a félidő vége felé kiállították,
    Bíró : Újvári Ödön,

    Az Újság 1913 június 17.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.25, 18:48
    Jv.: Ujvári Ödön