magyarfutball.hu

MAC - Nemzeti SC 1 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Havas Lajos
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.08, 18:28
    NSC- MAC 2:1 (2:0).

    Margitsziget. — 300 néző. — Bíró: Havas L-
    A margitszigeti pályán dühöngött a legvadabban.a szél, mégis lebonyolították a bajnoki mérkőzést, óriási örömére az NSC-nek, a mely győzelmével féllábbal kiszabadult a hínárból.
    A MAC volt tagadhatatlanul a jobb csapat, de az NSC. oly lelkesen, fáradhatatlanul dolgozott, oly ügyesen kihasználta a hátszelet és oly keményen védekezett a második félidőben, hogy a győzelmet kiérdemelte.
    Sikerét elsősorban Feldmannak és Buriánnak köszönheti, de oroszlánrésze volt a kincset érő két pont megszerzésében Kubicseknek is. Az első félidőben centert játszott, majd későbben hátravonult centerhalfnak.
    A MAC csatárai a második félidőben állan­dóan ellenfelük térfelében táboroztak, de mégcsak goalhelyzetet sem tudtak csinálni. Részint a maguk tehetetlensége, részben az NSC nagy­szerű védekezése miatt.
    Egyetlen goalját a II. félidő 15. percben hands­ért megítélt li-esből szerezte a MAC Bodnár révén. Az első goalt Faragó lőtte egyéni játék után a játék 8-dik percében, ugyancsak ő csináltaa második goalt is a 18-dik percben egy kornert követő kavarodásban Dömötör hibájából.


    Sporthirlap, 1914 március 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.31, 23:14
    NSC — MAC 2:1.

    A Nemzetiek csapatának minden egyes tagja tuda­tában volt annak, a mikor vasárnap a szigeti pályára lépett, hogy ha a MAC győzedelmeskedik, egészen közel jutnak a rettegett kieséshez. Ez a tudat tette elszánttá őket, ez fokozta a játékosok odaadását, küzdőképességét a maximumra. A NSC csapatából hiányzott a védelem főerrőssége. Kovács hátvéd, továbbá László fedezet, ez azonban nem befolyásolta a játékot, mert a tartalékok: Székely II. és Galambos jól megállták helyüket. A csa­patban a jobbszélső posztján először játszott Almásy ifjúsági játékos, a ki elsőrangú képességeket árult el. A czentercsatár helyét Kubicsek, a katonaságtój vissza­került kitűnő játékos töltötte be.
    Az első félidőben az NSC játszik széllel hátban s Kubicsek rögtön kezdés után fényesen keresztül vitt táma­dást vezet a MAC kapuja ellen, Szüry lövését azonban a kapus kornerre menti. A hetedik perczben precziz paszszokkal keresztülvitt támadás után Faragó süvítő lövéssel megszerzi csapatának a vezető goalt. Tiz perczezel később a Fodor gáncsa miatt megítélt szabadrúgásból Faragó közvetlen közelről a nemzetiek másokik goalját rúgja. A MAC-ot nem hangolja le az NSC eredménye és Bodnár több veszélyes labdáját Burriánnak kell védenie. A félidő további részében ismét az NSC a többet támadó fél ; Kubicsek lövései azonban sorra elkerülik a kék-sárgák hálóját. Félidő 2:0 az NSC javára,
    A második félidőben a MAC a szél ellen játszó NSC-ot úgyszólván odaszegezi kapujához. Lövés lövést követ, azonban részben Burrián pompás védései, részben a derekasan dolgozó hátvédek megakadályozzák a kék­sárgákat abban, hogy eredményt érjenek el. A l5-ik perczben Feldmann ártatlan handse tizenegyes révén (Bodnár lövi) meghozza a MAC egyetlen goalját, A várat­lan hátrány nem csüggeszli el a fehér-feketéket, a kik meglepően precziz összjátékkal több alkalommal meg­közelítik ellenfelük kapuját, de csatáraik lövéseit nem kíséri siker. A félidő hátralevő húsz perezében a MAC elkeseredetten küzd a kiegyenlítésért, azonban Bodnár félelmetes lövéseit Burrián fényesen védi.
    A győztes csapát, a mely ezzel az eredményével lényegesen javította eddigi poziczióját, megérdemelte a győzelmet.
    A NSC-ban különösen Kubicsek, Burrián s a köz­vetlen védelem játékáról emlékezhetünk meg az elismerés hangján. A MAC csapatában legfényesebb napjaira emlé­keztetően játszott Bodnár Sándor, a csapat lelke. Ő volt csapata minden támadásának az előkészítője. Agilisan játszott Krempels, Dömötör nagyszerűen védett, míg Kocsistól, az uj fedezettől, a »33« FC elleni játéka után többet vártunk, Biró: Havas Lajos.

    Az Újság 1914 március 31.