magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti TC 3 : 3 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.16, 13:52
    Budapesti Torna-Klub—Terézvárosi Torna-Klub 3:3 (2:1).

    Az eredmény nem hű tükre a mérkőzés lefo­lyásának. А ВТК. a mérkőzés nagyobbik felében uralta a helyzetet s csupán indiszponált csatársorá­nak és az abszolúte gyenge halfsorának köszönheti,hogy ilyen eredménynyel zárult a mérkőzés.
    Az első félidőben а ВТК. fölénye dacára a TTK. éri el a vezető goalt, amit nemsokára egy 11-esből а ВТК. kiegyenlítő goalja követ. A kiegyenlítő goal után ismét a piros-fehérek támadnak, de csatár­soruknak tudománya a goal előtt csődöt mond. Fél­idő vége felé a fedezetlenül hagyott Maly lefut é scenterezett labdáját Schaschek hibájából egy TTK.csatár a goalba lövi.
    A második félidőben állandó а ВТК. fölénye s csakhamar megszerzi a kiegyenlítő goalt. Ezután a TTK. vezet néhány eredménytelen támadást, majd ismét а ВТК.van frontban és Beimel miatt megítélt szabadrúgásból a vezető goalt éri el. Közben a biró feleselés miatt több TTK. játékost kiállít, ami csak hasznára vált a csapatnak, mert ezzel érezve meg­gyengülését, lelkes játékba kezd és kiegyenlít.
    A TTK.-ban Beimellel az élén a védelem volt jó. A fedezetsorban erősen hiányzott Jergenz. A csatársorban Maly és Fekete elégítettek ki.
    А ВТК. leggyengébb része a fedezetsor, élén a helyezkedni nem tudó Simonnal. A hátvédek jók vol­tak, mig a csatársorba Horváth már nem illik bele. Bíró: Horváth Ferenc.

    Pesti Napló 1910 május 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.16, 13:43
    B. T. C.—T. T. C. 3 : 3.

    (Amerikai-uti pálya.) Elejétől végig heves iramú és változatos játék után eldöntetlenül végződött a két rivális kemény, elkeseredett küzdelmü mérkőzése. Mind­két csapat egy-egy tartalékkal játszott, T. T. C. Jergens helyén Rooz I-el, B. T. C. pedig Rákóczi helyén Horváth-tal. A T. T. C. meglepő jó formát mutatott és ha a biró a második félidőben három játékosát ki nem állítja, esetleg győzelmet is arathatott volna kiváló riválisa ellen. A T. T. C.-ben Maly, Fekete, Hegyi és Vágó I., a B.T.C.-ben Szendrő és Mészáros remekelt, mig Dobó ezúttal feltűnő gyengén játszott. Általában a teréz­városiaknál a csatársor, a piros-fehéreknél a védelem produkált szép játékot.
    Változatos játék után Fekete kiadott labdájával Maly kiszökik és védhetetlen goalt lő (14. p.). Roóz I. a tizenhatoson három méterrel kívül Dobót elgáncsolja, a biró érthetetlenül tizenegyest ítél, a melyet Késmárky goallá értékesít (17. p.). Ismét változatosan mindkét goal előtt folyik a játék, mig Maly vezet szép támadást, be­adott labdáját Schaschek elhibázza s Fekete 20 méterről remek goalt lő (34. p.). Késmárky két következő lövése két eredménytelen kornerhez juttatta a B. T. C.-t. Fél­idő 2:1 a T. T. C. javára.
    Simon hosszan előre adott labdáját Késmárky offside fogja el, majd előre adja a kapu előtt lesben álló Mészároshoz, ki a goalba plaszirozza. A bíró a legnagyobb bámulatra goalt ítél (8. p.). A B.T.C. a kiegyenlítő goal után erősen támad és két eredménytelen kornerhez jut. Hosszú ideig változatosan folyik azután a játék, a mikor Beimel miatt fél méterrel a T.T.C. goalja előtt szabad­rúgást ítél a biró a piros-fehérek javára. Beimel, a T. T. C. kapuvédje, mialatt a két csapat a biróval tárgyal, a kapuban, illetőleg a földön leül, a miért a biró kiállítja, mire Schönfeld áll a kapuba. A szabadrúgás a B. T. C. vezető goalját eredményezi (28. p.). Beimelt csakhamar követi a számkivetésbe Rooz I. a ki a bírót durván meg­sértette, majd kiállitják Rooz II-őt is, úgy hogy a T.T C. azontúl nyolcz emberrel védekezik a B.T.C. mind heve­sebb támadásai ellen. A középfedezet helyén játszó Fekete saját kapujából az ellenfél tizenhatosáig vezeti a labdát, átadja Malynak. a ki Sárközyt és Szendrőt kijátszva, tizenegy méterről remek goalt ló. 3:3! Utána a B.T.C. fölényesen játszik, újabb eredményt azonban elérni nem tud. Biró Horváth Ferencz.

    Az Újság 1910 május 24.