magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 4. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 1.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.22, 18:48
    BTC—TTC 1:0 (1:0).

    — Ameri­kai-uti pálya. — 1000 néző. — Bíró: Iváncsics Mihály.
    Sima lefolyású, incidens mentes mérkőzés. A TTC már a felállás pil­lanatában elvesztette a mérkőzést mert csapatában hiányzott a kitiltott Procenkó, az operáción átesett Friedmann és a balszélsö Rosenberg, aki tudomásunk szerint Kolozsvárra távo­zott anélkül, hogy előzetesen játéken­gedélyt kért volna. A BTC komplett csapattal jelent meg. A TTC ellenfele nagyobb technikáját lelkesedéssel pó­tolta és többet támadott a játék fo­lyamán, mint a BTC. A piros-fehérek csatársora minden kritikán alul ját­szott Az egy Haju kivételével a csa­társor egyik játékosa sem üti meg az első osztályu nívót. Póc és Tichowski annyira félénkek, hogy pillanatra sem merik maguknál tartani a labdát. Horváth nehézkes, Szántó pedig nem­csak félénk, hanem a rövidlátása is akadályozza a eredményes játékban. Annál jobb a BTC fedezetsora és különösen a két hátvédje. Geschlecht a jövő játékosa, erős, kemény és hatá­rozott, még csak rutinra van szüksége. Kőszegi II. méltó utódja lesz bátyjá­nak, ha fékezni tudja magát és já­téka a fair kereteken belül marad máskor is.
    A TTC csapata tegnapi felállításá­ban szürke együttest alkotott. Egyet­len klasszis játékosának, Malynak,minden akciója veszélyes volt Fried rendes formáján alul játszott, mig a kapus, Braun a könnyen védhető góltól eltekintve, jól védett.
    Az első félidőben a TTC szél és nap ellen játszott, de ennek ellenére többet támadott és a BTC csak az utolsó negyedórában kapott lábra. A 31-ik percben Szántó a Póctól kapott labdát a kapuba lőtte. A gól könnyen védhető volt, Braun a hasa alatt en­gedte be a labdát.
    A második félidőben az első tíz perctől eltekintve, amikor a TTC há­rom eredménytelen kornert ért el, a BTC a helyzet ura. A BTC puha csa­tárai képtelenek további eredmény el­érésére. A TTC-nek egy kedvező al­kalma volt a kiegyenlítésre. Maly le­futott, de 3 méterröl magasan a kapu fölé lőtt. Az utolsó percekben a BTC döntő fölénybe jutott, de két kornernél egyebet nem tudott elérni.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 26.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 13:59 (szerk.: 2018.09.20, 20:04)
    Amerikai-ut. — Bíró: Iváncsics.

    Az első félidőben a BTC fölénye félreismerhetetlen s ez a fölény a játék 35. percében a Szántó által a balszélről gyönyörűen rúgott gólban kifejezésre is jut. A gól a TTC közvetlen védelmének hibája volt, mert Szántót nem fedezték és időt hagytak neki a lövés helyezésére.
    A második félidő elején a TTC összjátékával állandóan ellenfele kapuját ostromolja, de részint a feltűnő jól dolgozó két BTC-hátvéd, de nem kis részben csatárainak gólképtelensége miatt, eredménytelenül. A gyengébb fizikumú TTC a játék vége felé megint visszaesik, védelmük azonban sok szerencsével tisztítja a veszélyes helyzetet. Braun kapus "jó napjához" egy adag szerencse is járult s ezért nem kapott több labdát hálójába. A TTC elleni két sarokrúgással végződik a találkozás.

    BTC: Winkler—Geschle, Köszeghy II—Szabó, Kanyaurek, Rauchmal—Hajdú, Horváth, Pócz, Tihowszky, Szántó.
    TTC: Braun—Fried, Kovács—Győri, Neuman, Palkovits—Bernát, Poremba, Rakotyai, Reoht, Maly

    Nemzeti Sport, 1921.09.26.