magyarfutball.hu

Budapesti TC - Terézvárosi TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 23:25
    BTC-TTC 1:0 (0:0).

    Hungária-uti pálya. — Bíró: Schiller Gyula.
    A kiesés veszélye előtt álló csapatok rendkívül heves, erős és helyenkint durva játékot folytattak. Utóbbiból főként Kőszegi II. és Horváth vették ki részüket. A játékot amellett nagy rendszertelenség jellemezte, némi technikai készültséget csak a TTC árult el. Hogy ennek ellenére mégis a BTC győzött, ezt a piros-fehérek inkább szerencséjüknek, mint tudásuknak köszönhették és annak, hogy a TTC a javára megítélt 11-est nem tudta értékesíteni.
    Az első félidőben a TTC volt a többet támadó fél, de a BTC sem szűkölködött a gólhelyzetekben. A második félidőben már a BTC-t láttuk frontban. A támadásokat jobbára Hajdu vezette és ő is lőtte a győztes gólt a 17. percben. A TTC idegesen küzd a kiegyenlítő gólért, de a BTC jól működő védelme az akcióikat sikerrel leszerelte. A BTC csapatában a védelem helyén csak Palcsek volt jó, a két hátvéd sokat hibázott. A csapat legjobb részét a Szabó- -Kanyaurek—Schweng összeállításu fedezetsor alkotta. A csatársorban ujból viszontláttuk Szántót és Horváthot, Rauchmaul jobbösszekötőt, Pócz balösszekötőt játszott. Egyénileg Hajdu volt a legjobb. Rauchmaul nem való csatárnak, a bíró egyébként a II. félidőben tettlegességért kiállította. A TTC-ben Füleki-Kovács—Fried összeállításu közvetlen védelem volt a csapat legjobb része, a fedezetsor képtelen a csatársort megfelelően támogatni. A csatársorban Malyt nagyon elhanyagolták. Rechenem sok vizet zavart, sőt még egy tizenegyest is félrelőtt.

    Sporthirlap, 1922. április 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.05, 13:22
    Hungária-ut. Bíró: Schiller.

    A TTC-nek az első félidőben komoly sáncai voltak a győzelem megszerzésére. Kőszegi a 12. percben foultolta Rechtet, noha már nem is volt nála a labda. A 11-est Recht mellé lőtte. Két kapufalövés tette teljessé a TTC balszerencséjét. Ez az eredménytelenség láthatóan lehangolta a csapatot, a második félidőben már energiátlanul dolgoztak, a BTC lelkes, fáradhatatlan munkájának pedig megvolt az eredménye, mert Hajdu-Horváth szép összjátékából előbbi szép, lapos gólt lő (1:0). Pár perc múlva egy összefutás közben, Rauchmaul megüti Palkovicsot mire Schiller bíró kiállítja. A TTC egy ideig még küzd a kiegyenlítésért. Höflinger szép akciójából erre alkalma is nyílik, de Palcsek ment. A BTC védelme élén Kőszegivel meghiúsítja a további támadásokat is, mire a TTC beletörődik vereségébe.

    BTC: Palcsek—Orbán, Kőszegi II.—Szabó, Kanyaurek, Schweng—Hajdú, Rauchmaul, Horváth, Pócz, Szánthó.
    TTC: Füleky—Kovács, Fried—Győry, Friedmann, Palkovits—Maly, Recht, Poremba, Höflinger, Bernáth.

    Nemzeti Sport, 1922.04.10.