magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 2 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.22, 18:37
    Budapesti Atlétikai-Klub—Újpesti Torna-Egyesület 3:2.

    (Népszigeti pálya.) A B. A. K. az újpestiek ellen kivívott szenzácziós győzelmével kellemes meglepetést szerzett a hiveinek, a mely siker az első osztályú bajnoki lista negyedik helyére juttatta. Az egész mérkőzés folya­mán az első tiz perczet kivéve, az újpestiek voltak fölény­ben és főként elbizakodottságuk, másrészt lélek nélküli játékuk volt oka, hogy mégis vereséget szenvedtek. A B. A. K. győzelme értékes és részben meg is érdemelt, mert összjáték és gyorsaság tekintetében felülmúlták ellenfelüket. Az egész csapat — kivéve a két hátvédet, a kik nagyon gyengén játszottak — jó különösen a fürge balszólsó Grosz I., a ki brilliáns volt.
    U. T. E.-nél Kuschner, az agilis balfedezet volt a legjobb ember, mellette Kazár és Schurmik tűnt ki. A csapat lustának vagy inkább fáradtnak tetszett és összehasonlíthatatlanul gyengébben játszott, mint M. T. K. ellen. A játék az utolsó félórát kivéve, a mikor az U. T. E. minden erejét megfeszítve igyekezett a matchet legalább eldöntetlenné tenni, érdektelen volt.
    A B. A. K. játszik háttal a napnak, a széllel is ked­vező oldalon, azonnal visszaszorítja ellenfelét és alig öt pereznyi játék után sikerül a vezetést is megszereznie. Rudas előreadott labdájával ugyanis Révész megszökik és középre adott labdáját Gállos egy méterről a goalba továbbítja. Kazár kissé jobb helyezkedéssel talán védhette volna a labdát. A goal után U. T. E. kerül fölénybe. Majd ismét a B. A. K. jut támadáshoz és a 19-ik perczben Konrád lesben állva goalt lő, a melyet a biró nem ítél meg. A 25-ik perczben Molnár II. husz méterről rúgott éles lövéssel kiegyenlít, majd a 37-ik perczben Vanicsek egyedül lefut és az U. T. E. vezető goalját rúgja. Félidő 2:1 U. T. E. javára,
    A második félidőben U. T. E. a biztos győzelem reményében könnyelműen játszik, a B. A. K. ritkább támadásai azonban veszélyesebbek. A 19-ik perczben a biró a B. A. K. javára, Rozmann állítólagos handse miatt tizenegyest ítél, a melylyel Grosz II. kiegyenlít. A goal után tí. T. E. hevesen ostromolja az ellenfél kapu­ját, a ritka bravúrral és szerencsével is védő Grosz II. azonban mindent ment. Közben Rozmann labdát hibáz, a melylyel Révész lefut és védhetetlen goallal megszerzi a B. A. K.-nak a győzelmet. A B. A. K. azontúl minden emberével elszántan védekezik és sikerül is a kiegyenlítést megakadályoznia.
    Biró Horváth Ferencz (F. T. C.)

    Az Újság 1910 március 15.