magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 14. forduló
játékvezető : Békés Mór
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 23:43 (szerk.: 2022.02.15, 12:46)
    UTE — BAK 1:0 (1:0)

    Népszigeti pálya, 1000 néző
    Bíró: Békés Mór

    A papírformának megfelelően a mérkőzés az UTE győzelmét eredményezte, de a várt gólokkal adósak maradtak az UTE csatárai. A játék mind­végig érdekes és izgalmas lefolyásu volt és az UTE inkább a kapu előtt volt veszélyesebb ellenfelénél. A kapusnak kevés dolga akadt. A két Vogel kifo­gástalanul funkcionált. A halfsorból hiányzott Milosovics, akinek helyén Király játszott igen jól, mig az ő helyét megfelelő tartalék töltötte be. A csatársor a helyzetek előkészítésében kissé nehéz­kesnek bizonyult, mintha a messzi télbe nyuló szezontól kissé fáradtnak bizonyultak volna. Egyé­nileg Kósa intelligens és finom játéka emelkedett ki, mellette Schaller és Priboj érdemelnek említést. A BAK csapatát határozottan balszerencse üldözi. Ellenére annak, hogy tegnap ismét számos tarta­lékkal spékelt csapattal állott ki és hogy az UTE győzelmet jelentő gólját tizenegyesből érte el, a csapat agilisen és nagy lelkesedéssel küzdött és a második félidőben csupán a kapufa fosztotta meg a kiegyenlítéstől. A védelem szívós ellenállással verte vissza az ujpestiek megujuló támadásait. A fedezetsorból hiányzott Károly és Geller. Utóbbit Erbstein helyettesítette több igyekezettel mint tu­dással. A csatársor játékán erősen érezhető volt Gácsy hiánya, akinek helyettesítője gyengén sze­repeit.

    Az első félidő elején az UTE volt a támadó .Lassan a BAK is felnyomul. Hullámzó játék után a 25. percben Erbstein handse miatt a biró tizen­egyest ítél, amelyből Priboj a győztes jelentő golt lövi. Változatos játékkal telik el a félidő.

    Szünet után is mindvégig erős iramu játék fo­lyik. Mindkét csapatnak néhány kedvező alkalma kínálkozik gól lövésre. Az utolsó percekben a BAK csatárai közvetlen a kapu előtt lövéshez jut­nak, de a biztos gólnak látszó labda a kapufáról a mezőnybe pattant

    Sporthirlap, 1919. december 15.