magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 19. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.18, 12:34 (szerk.: 2021.12.18, 12:48)
    UTE — BAK 2:1 (1:0)

    Népsziget. — 3000 néző
    Bíró: Fiedler Konrád

    Erőteljes, mindamellett fair mérkőzés, amelyben a BAK a várakozás ellenére, respektábilis ered­ményt ért el. Oroszlánrész illeti ebben Károly Jenőt, aki hosszu szünet után ismét beállott a csapatba s nagy önfeláldozással játszva, régi rutinjának lelkes hasznosításával legértékesebb tagja volt a BAK együttesének. Nélkülözte a BAK Deutschet és Székelyt, Károly részvétele azonban az erőveszteséget ellensúlyozta. Az UTE-ból hiányzott Szidon és Vogl I. Az utóbbi helyét Kósa foglalta el és szerepét kitünően töltötte be. Tagja volt a csapatnak Priboj is, aki sérüléséből még nem épült föl teljesen, de még félig rokkan­tán is derekasan megállta a helyét.

    Az első félidőben az UTE sűrűn támadott, gólt azonban csak a 27-dik perc hozott, amikor is Schaller ért el eredményt. A második félidőben Gácsi és Donáth kitűnő játéka révén a BAK ke­rült főlénybe bár a G-dik percben tíz emberre ol­vadt le a csapat létszáma. Ekkor ugyanis Kertész IV. olyan szerencsétlenül ütközött össze egyik ellenfelével, hogy a bokájában erős rándulást szenvedett.
    A második félidő 20-dik percében Schaller má­sodik góljához juttatta az UTE-et, alig egy perc mulva azután a BAK is gólt szerzett Engel védhetetlen éles lövése révén.

    Sporthirlap, 1919. április 28.