magyarfutball.hu

UTE - Nemzeti SC 0 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.04, 23:05
    Nemzeti S. C.—Újpesti T. E. 1: 0.

    (Népszigeti pálya.) Meg nem érdemelt győzelmet aratott a Nemzeti Sport-Club a rohamosan fejlődő új­pestiek ellen. Hogy vereséget nem szenvedtek a nemzetiek, az U. T. E. hihetetlen balszerencséjének és Burián kiváló védésének köszönhetik. Az N. S. C.-re az első félidőben rá sem lehetett ismerni, mert alig hogy ellen tudott állani az U. T. E. csatárok heves támadásainak. A három belsőcsatár a leggyengébb a csapatban, valamire való akczióra teljesen képtelenek. A két szélső csatár kitűnő formábanvan és a győztes goal is kettőjüknek az érdeme. A vé­delem elsőrangú ; ha nem Burián áll a kapuban, az ered­mény alighanem egészen más lett volna. A kis kapus olyan mesteri védéseket produkált, hogy jelenleg ő a legjobb magyar kapus. Az U. T. E. hétről-hétre fejlődik, mai játéka még a múlt vasárnapinál is jobb volt, a mikor pedig erős munkát adott az F. T. C.-ének is. A csapatotszép összjáték és.gyorsasága jellemzik ; a csatársor bámu­latosan gyors, azonban a kapu előtt tehetetlenek ; lövéseik rendszerint czélt tévesztenek és a labdát két méterről is a kapu mellé rúgják. A mérkőzés egyébként érdekes,izgalmas és rendkívüli heves iramú volt.
    U. T. E. kezd és csatárai máris az ellenfél kapu­jánál teremnek, mig a Nemzetiek jóformán labdát sem érintettek. Az 5-ik perczben kornerhez jutnak az új­pestiek, a melyet azonban Goldstein a háló mögé rúg, Szabó beadását Bucsek nagy erővel Burián kezébe lövi.A félidő első felében U. T. E. állandó fölényben van,a 35-ik percz után a Nemzetiek nyomulnak fel, néhány támadást intéznek az U. T. E. kapuja ellen, a támadások azonban nem veszélyesek, mert leginkább Tóthra játsza­nak, a kitűnő balszélsó azonban az állandóan őt fedező Molnár I.-el szemben nem bir érvényesülni. N. S. C. rövid offenzivája után ismét U. T. E. a helyzet ura, a csatárok azonban a legkitűnőbb helyzeteket sem tudják kihasználni. Félidő 0 : 0.
    A második félidőben hasonló a játék képe. U. T. E.óriási erőfeszítéssel dolgozik, hogy a győzelmet meg­szerezze, a Nemzetiek azonban szívósan védekeznek és minden támadást meghiúsítanak. A folytonos támadások végre is kifárasztják az újpestieket és visszaesnek. Mintha csak ezt várta volna az N. S. C., minden erejét össze­szedve öldöklő iramot diktál és tíz perozig tartó élvezetes, tartalmas játék után a 26-ik perczben lőtt goallal magának biztosítja a győzelmet. Faragó jobbszélre kiadott lab­dáját Kometh, kicselezvén U. T. E. védelmét, leviszi és czenterét a szabadon álló Tóth védhetetlenül a kapuba továbbítja. A goal után U. T. E. ismét támad, a Nem­zetiek azonban nyugodtan védekeznek és hogy goalt nem kapnak, leginkább Buriánnak köszönhetik, a ki vakmerőén a csatárok lábáról szedi le a labdákat.
    Biró Fehéry Ákos (Csepeli A. C.).

    Az Újság 1910 február 22.