magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Újpest FC 0 : 4 12:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.29, 14:49 (szerk.: 2016.07.29, 14:49)
    Zsengellér balszélső lesz vasárnap az Újpestben a Nemzeti ellen, Hidasi a középcsatár

    Mint előrelátható volt, az Újpest változtatott csapatán a legmesszebbmenően. A közvetlen védelmet és fedezetsort együtthagyták, ami természetes is, hiszen itt gyökeresebb változtatás esetleg bizonytalanná tette volna a védelmet. Teljesen átváltozott azonban a csatársor. Kocsis, mint előrelátható volt, kikerült a csapatból és Kolozsvári, az UTE amatőrcsapatának tehetséges jobbszélsője került a helyére. Miután teljesen megnyugtató megoldást nem találtak a balszélső helyére, viszont Zsengellér lába még nem volt teljesen rendben, így kínálkozott az a megoldás, hogy Zsengellér játsszon balszélsőt, ahol kevésbé van kitéve a lába összeütközéseknek, mint középen.
    Középcsatárt Hidasi fog játszani, ez a tehetséges fiatal játékos, akinek vasárnap az a nem kellemes szerep jutott, hogy belsőcsatár létére balszélsőt kellett játszania. Most rendes helyére került. Az Újpest csatársora tehát ez lesz a Nemzeti ellen: Kolozsvári, Vincze, Hidasi, Kállai, Zsengellér.


    Pesti Napló, 1938. november 26.


    Az Újpest két pontot szerzett és így ő került a futballbajnokság élére

    A multheti nagy vereségéből »újjászületett« Újpest a Nemzeti felett aratott nagy gólarányú győzelmével behozta eddigi hátrányát és legjobb gólarányával meg is előzte a Ferencvárost és a Hungáriát.

    A Hungária úti pályán először az Újpest—Nemzeti mérkőzést játszották le. A két csapat az első félidőben nagy küzdelmet vívott és hol az egyik, hol a másik kapu volt veszélyben. A félidő azonban 0:0 arányban végződött, mert a védelmek remekül működtek és a fedezetsorok jól támogatták őket.

    Újrakezdés után a Nemzetinek módjában lett volna megszerezni a vezető gólt, a hands miatt megítélt 11-est azonban Balogh II. a kapufának lőtte. Utána a lehangolt Nemzeti ellen sorozatos támadásokat indított az Újpest csatársora Zsengellér és Vincze vezetésével, a fekete-fehérek fedezetsora összeroppant és Hidasi, az új középcsatár (2), Ungvári, az új jobbszélső és Zsengellér góljaival 4:0 arányban megnyerte a mérkőzést.
    Az Újpestben elsősorban a fedezetsort kell megítélni, amelynek mind a három embere végig jól működött és egyúttal a csatársort támogatni tudta. Bevált a csatársor felfrissítése is, Zsengellér új erőre kapott összekötőben, de Vincze, Hidasi és Kállai is jók voltak.
    A Nemzetiben csak a védelmet lehet megdicsérni, a hosszú szünet után játszó csatárok gólképtelenné tették a támadósort. Boronkay jó bíró volt.


    Pesti Napló, 1938. november 29.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.29, 13:55 (szerk.: 2016.07.29, 13:55)
    A Hungária sporttelepen kettős program vár a közönségre: itt mérkőzik a Hungária és itt játszik az Újpest is. Az Újpest — Nemzeti mérkőzése már nyíltabb küzdelmet Ígér. Az újpestiek a legutóbbi tapasztalatok alapján átalakították csatársorukat, Zsengellér kikerült a balszélre, Hidasit állították a csatársor tengelyébe, a jobbszélső pedig Havas lesz. Ha a csatárok megértik egymást és a kapu előtt eléggé erélyesek lesznek, Újpestnek juthat a győzelem, máskülönben egy pontot elveszíthetnek.


    Budapesti Hírlap, 1938. november 27.


    Az Újpest győzött és ezzel a vezető helyre jutott

    Az Újpest - Nemzeti mérkőzésén is sokáig fenyegetett a meglepetés. Az első félidőben a Nemzeti egyenrangú ellenfélnek bizonyult, s ha a második félidő 3. percében Balogh, a Nemzeti középfedezete nem hibáz el egy tizenegyest, másképpen alakulhatott volna az eredmény. A kitűnő alkalom elmulasztása azonban letörte a Nemzeti csapatátés ezután már könnyen győzött az Újpest 4:0 (0:0) arányban.


    Budapesti Hírlap, 1938. november 29.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.29, 13:42
    Újpest ellenfele a Nemzeti, azt hisszük azonban, hogy Újpest okult a múlt heti mérkőzésen, bár a Nemzeti fedezetsora az ellenfél csatárainak lefedezését meglehetősen tökélyre vitte.


    Pesti Hírlap, 1938. november 27.

    Mindkét ponthoz a nagycsapatok közül csupán az Ujpest jutott, amely okult az előző heti vereségen és átcsoportosított támadással biztos négy góllal győzött a Nemzeti ellen.

    A három nagycsapat az eredmények után egyenlően 21—21 ponttal áll az élen. Az elsőség jobb gólarányával az Újpesté, vesztett pontra a legkedvezőbb a helyzete a Ferencvárosnak, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott és ez most már tavaszra maradt.

    Újpest—Nemzeti 4:0 (0:0).

    Hidasi (2), Zsengellér és Ungvári góljaival győzött az Újpest.


    Pesti Hírlap, 1938. november 29.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.29, 13:33
    Az első félidő változatos, jó iramú játékkal telt el, gólt azonban egyik csapat sem tudott elérni. Az ujpesti csapat többet támadott, de a Nemzeti egyenrangú ellenfélnek bizonyult, mert csatárai előtt szintén sok gólhelyzet nyílt, sőt a 25. percben Kisalagi lesgólt is lőtt. Ujpest csatársora az első félidőben gólképtelen volt. A Nemzetiből a hátsó részek játszottak jól.

    Szünet után Havas mindjárt az első percben a kifutó Angyal fölött az üres kapu fölé emelte a labdát. A 2. percben Horváth lőtt kapu fölé. A 3. percben Szalai kezelése miatt 11-est rendelt el a játékvezető Ujpest ellen, de Balog a kapufának rúgta a büntetőt. Most egyre több hiba csúszott a játékba és Hidasi csak a 15. percben tudta csapatának megszerezni a vezetést. 0:1. A Nemzeti visszaesett és a 23. percben Havas újabb gólt szerzett. 0:2. A 25. percben Kállai lefutott a balszélen, jó beadását Zsengellér értékesítette. 0:3. Sok szép ujpesti támadás futott ezután végig a pályán, de időnként a Nemzeti is teremtett meleg helyzeteket az ujpesti kapu előtt. Ujpesti fölény után Hidasi a 43. percben újabb gólt lőtt és ezzel 0:4 lett az eredmény. Az ujpesti csapat megérdemelte a győzelmet, mert csatársora a második félidőre erősen feljavult.


    MTI Sportkiadás
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.29, 13:31
    Az Újpestnek sem lesz könnyű dolga a Nemzetivel szemben


    Népszava, 1938. november 27.


    Az Újpest 4:0 (0:0) arányban győzött a Nemzeti ellen. Az első félidő változatos, jóiramú játékkal telt el, az újpestiek többet támadtak, de csatársoruk gól képtelen volt, a Nemzeti védelme kitűnően játszott. A lila-fehérek csatársora a második félidőben összeszedte magát és nem várt arányban szerezte meg a győzelmet.


    Népszav, 1938. november 29.