magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MTK 1 : 4 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 12:31 (szerk.: 2021.08.28, 12:50)
    Magyar Testgyakorlők Köre — Terézvárosi T. C. 4:1
    (Margitszigeti pálya.)

    A fenti, nagynak látszó goalaránynyal győzte le az M. T. K. rendkívül veszélyesnek hitt ellenfelét. Szándékosan irtuk, hogy nagynak látszó goalaránynyal, mert azok előtt, a kik a mérkőzést végig­nézték, szembetűnő volt az M. T. K. óriási fölénye, a mely azonban csak a második félidőben domborodott ki impo­nálóan. Az eldöntetlenül végződött első félidő után ugyan­is olyan heves ostrom alá vették a kék-feketék a T. T. C. kapuját, hogy hasonló szituácziót bajnoki mérkőzésen ritkán láttunk. Az ostrom eredménytelensége a fedezet­sort is támadásra késztette és így nyolcz csatárral dol­gozva, végre sikerült az M. T. K.-nak a vezetést meg­szerezni, majd ujabb két goalt rugni a minden erejé­vel védekező T. T. C. hálójába.
    A győztes csapat igazán szép játékot produkált, különösen Károly és Taussig. Utóbbi a legjobb magyar csatárok egyike. Jók voltak még Kertész I., Szántó és Nagy Feri. Domonkos kevés munkáját jól végezte, a kapott goal azonban talán védhető lett volna.

    A T. T. C. csapatából kiválik, Beimel, a kapus. Igazán gyönyörű védéseket produkált; a harmadik goalt az ő rovására lehet írni, a többi goal védhetetlen volt. Mellette a csapat legjobb embere a baloldali hátvéd, Nemetz. A csatársorban csak a két szélső — Pach és Maly — mutatott valamelyes tudást, kár, hegy utóbbi durva. Roóz I., a ki középcsatárt játszott — volna — teljesen hasznavehetetlen. A fedezetsor legjobb embere Weisz II. Schönfeld és Jergencz rutinos játékosok.

    T. T. C. kezd és rögtön felnyomul; Roóz II. gyenge lövését Domonkos védi. A következő perczben már Taussig vezet támadást, de Sebestyén rugása a kapu mögé jut. M. T. K. azután állandóan támad és két kornert ér el. Hosszú támadás után Taussig a Károlytól kapott labdával megszökik és hosszú, helyezett lövéssel a kék-fehérek vezető-goalját rúgja. (14. p.). Továbbra is M. T. K. támad, majd T. T. C. is kiszabadul, hosszú lövése a kapufáról pattan vissza, az ívben visszaröpüló labdát Weisz II. szépen a sarokba fejeli, Domi rávetessél akar védeni, de elkésik. (22. p.) Ezután már változato­sabban folyik tovább a játék. Mindkét fél erélyesebben és erőszakosabban dolgozik. Szántó támadása kornert eredményez. Taussig lövését Beimel nagy bravúrral menti, ezután T. T. C. is támad, de eredményt elérni nem tud.

    Félidő 1 : 1.

    T. T. C. kezdése után rögtön M. T. K. kerül offenzivába és állandóan a T. T. C. kapuja előtt folyik a játék. Beimel néhány labdát nagy bravúrral véd. Több korner hoz változatosságot a folytonos kapuelőtti játékba, de mind eredménytelen. Hosszú ideig tartó ostrom után sikerül csak Bírónak — M. T. K. hetedik csatárának — Szántó czenteréből a vezetést újra megszerezni, a mit egy perczczel később a Taussig által rúgott harmadik goal követ. (24. p.) Ezután néhány perczig középen folyik a játék, de megint visszaszorul a T. T. C., azonban a védelem — különösen Nemetz — egyelőre sikeresen hárítja el a veszélyes támadásokat. Taussig szép játék után továbbított labdáját Beimel elhibázza s a labda a lábai között a hálóba gurul. (31. p.) Ezután is végig M. T. K. támad, azonban néhány szabadrúgástól el­tekintve, más eredményt a hat emberből álló és jól mű­ködő T. T. C. védelem ellen elérni nem tud.

    Biró: Weisz Jenő (B. A. K.).

    Az Újság, 1909. november 16.