magyarfutball.hu

Törekvés SE - Terézvárosi TC 1 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 13:19
    Terézvárosi Torna-Club — Törekvés Sport-Egyesület 2:1.

    (Hölgy-utczai pálya.) A terézvárosiak uj összeállí­tású csapata meglepetésszerü biztos győzelmet aratott a saját pályáján játszó Törekvés felett. Törekvés ezúttal rendkívül idegesen és durván játszott, miáltal maga segí­tette elő vereségét. Kár, hogy a különben szimpatikus csapat ismét visszaesik régi hibájába.
    Terézváros balszélsóje ezúttal Pach volt, míg Rooz I. középcsatárt, Rooz II. pedig jobbösszekötőt játszott. A csatársor előnyére szolgáló helyváltoztatásnak köszön­heti is a T. T. C. a győzelmet, mert Pach fényesen szere­pelt. A fedezetsorban Schönfeld és Jergenz szép játéka emelkedett ki.
    Törekvés legjobb embere Kiss volt, a ki a hiányzó Nyilas helyét töltötte be. A hiányzó Csonkát pedig Gienk helyettesitette. Dürr a kapuban sokszor szabálytalanságra ragadtatja magát. .
    Az első félidőben habár T. T. C. van fölényben, az első goal mégis az ő hálóját terheli. Nemetz hibájából ugyanis Uitz a harmadik perczben Törekvés vezető goalját lövi. A terézvárosiak állandó offenzivája meghozza végre T. T. C. kiegyenlítő goalját a 22-ik perezben; Rooz I. fejesét Dürr már csak a kapuból üti ki. Szünetig ismét
    T. T. C. támad.
    Félidő 1:1.
    A második félidőben a játék eldurvul; a durvasá­gokban a Törekvés jár elől. A biró Rooz I. és Gienket kénytelen kiállítani. Gienk ugyanis a gáncsoló Rooz I.-et arczulvágja. De még kiállítása előtt sikerült Rooz I.-nek csapatjának a győztes goalt megszerezni (35. p.). T. T. C. azután visszaesik s már csak kiszökésekkel próbálkozik, Törekvés csatársorát pedig vad játéka akadályozza meg a kiegyenlítésben.
    Biró: Klug Frigyes (M. A. F. C.).

    Az újság 1909 november 2.