magyarfutball.hu

MAC - Nemzeti SC 2 : 4 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.24, 19:27
    NSC.-MAC.
    4:2

    (Margitsziget.) Az eredmény meglepetésszámba megy azok előtt, akik a mérkőzésén nem voltak jelen. Mert mikor az atléták csapata a pályán megjelent, az összeállítás­ból látni lehetett, hogy mint vesztes fél fogja a küzdőteret elhagyni. Ezt a nézetet ugyan megcáfolni látszott az a kö­rülmény, hogy a vezető gólt a MAC. érte el, a fekete-fehérek azonban hamarosan kiegyenlítenek és öldöklő iramu játék után 3:1-re nyerik a félidőt. A második félidőben a MAO. jut előbb gólhoz, mire heves, sőt kissé durva játék fejlődik ki, aminek 3 játékos kiállítása lett a következménye. Már ugy látszik, hogy az atléták kiegyenlítenek, mikor Tóth vá­ratlan gyönyörű gólja végleg bebiztosítja a nemzetiek győ­zelmét.
    MAC. öt tartalékkal játszott. Boronkay jól pótolta Oláht, AbafFy és Újhelyi is elég jól megállták helyüket, Pagács azonban nagyon gyönge, Katona jobb fedezet pedig egyszerűen képtelen volt a NSC. veszélyes baloldalát le­fogni s a sulyos vereség oka főleg ebben rejlik. A győztes csapatban a baloldali fedezet kivételével minden játékos megtette a magáét. A védelem biztosan tartotta az atléták csatárait, a legjobb munkát azonban a csatársor baloldala végezte, mely most fényes formában van. Tóth balszélső minden akciója veszélyt jelentett a MAC. hálójára. Csapa­tok: NSC.: Burrián—Feldmann, Kanyaurek—Rejtő, Hera, Láng—Rometh, Hlavay, Stobbe II., Faragó, Tóth. MAC.:Sípos—Major, Boronkay—Katona, Fodor, Medgyessy—Pa­gács, Abaffy, Oldal, Yangel, Ujhelyi. Biró: Havas Lajos (BAK.).

    Nemzeti Sport 1909 október 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 13:07
    Nemzeti Sport-Club — Magyar Athletikai Club 4 : 2.

    (Margitszigeti pálya.) A N. S. C. harmadik bajnoki mérkőzése nagy meglepetésre ismét fölényes győzelmet hozott a legifjabb elsőosztályu csapatnak. A M. A. C. tartalékos csapata igen gyenge játékot produkált. A má­sodik félidőben a mérkőzés eldurvult, s a bíró kénytelen volt Majort, Fodort és Hlavayt kiállítani.
    A mérkőzés végig heves iramú volt, a nemzetiek jobb csatársora azonban könnyűszerrel a maga számára biztosította a győzelmet. A M. A. C.-nál Sípos és Major játszott csak elsőosztályu nívón, utóbbi kissé erőszakosan. A N. S. C. csapatában kimagaslott Tóth kiváló játéka, mellette még Hlavay és Kanyaurek voltuk jók. Burrián néhány labdát szépen védett.
    N. S. C. kezd ; támadását Major gáncscsal akasztja meg. Hosszú ideig tartó középjáték után M. A. C. jobbszésője révén lerohan, melynek eredménye a 13-ik percz­ben rúgott korner. Ismét N. S. C. támad ; Tóth lövését Sipos fogja. M. A. C. felnyomni a jobbösszekötő lövését Burrián védi és a kipattanó labdát Medgyessy a goalba vágja (19. p.). N. S, C. most erősen támad, azonban Rometh lövését Sípos védi. A 28-ik perczben tizenegyeshez jut N. S. C. a melyből Hlavay kiegyenlít. Nemsokára ezután Faragó révén N. S. C. ragadja magához a veze­tést, miután a 31-ik perczben a második goalt rúgja.
    M. A. C. vehemensen támad, eredményt azonban a 37. és 38-ik perczben rúgott kornereken kivül nem tud elérni, Tóth egyéni játékát gyönyörű lövéssel fejezi be (42. p.). a melylyel háromra szaporítja N. S. C. goaljainak számát
    Félidő 3:1.
    A második félidő N. S. C. támadásával kezdődik, a melyet a M. A. C. is viszonoz, de a jobbösszekötó helye­zett lövését Burrián szépen menti. Szabadrúgás révén N. S, C. támad, Tóth szép beadását azonban Faragó a kapu fölé lövi. A 23-ik perczben jut a M. A. C. második goaljához, miután Kanyaurek öngoalt hibáz. A játék erre eldurvul. A szabadrúgások mindkét részről egymást követik ; a 35-ik perczben Majort feleselés miatt kiállít­ják. Rögtön utána Hlavay is Major sorsára jut (36. p.). A meggyengült M. A. C.-védelem ellen a nemzetiek köny- nyen játszanak, s a 37-ik perczben Tóth a negyedik (a mérkőzés legszebb) goalját rúgja. A M. A. C. most már csak lerohanásokkal kísérletezik, de eredmény nélkül. A játékot a folytonos szabadrúgások minduntalan meg­akasztják. A 41-ik perczben Fodort kénytelen a biró kiállitani. '
    Biró : Havas Lajos (B. A. K.).

    Az Újság 1909 szeptember 28.