magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MAC 2 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.12, 23:21
    M. A. C. — N. S. C. 2 ; 2.


    (Üllői-uti pálya.) Noha a papírforma alapján min­denki a M. A. C. könnyű győzelmét várta, a nemzetiek nemcsak hogy eldöntetlenné tették a mérkőzést, hanem majdnem meg is nyerték. Az utolsó perczben ugyanis egy véletlen hands miatt a biró tizenegyest ítél a M. A. C. ellen, Hlavay azonban a kapu mellé rúgja a labdát, s igy a biztos győzelmet elszalasztja.
    A M. A. C.-ban Oláh és Fodor helyén tartalékok játszottak, ennek folytán az atléták védelme nagyon meg­gyengült. Sipos is szemmelláthatóan indiszponálva volt, úgy hogy az N. S. C. feltűnően gyenge csatársora könnyű­szerrel jutott két goalhoz. Egyénileg a M. A. C.-ban Feketeházy és Medgyessy, az N. S. C,-beu Burrián és Hlavay voltak a legjobbak.
    N. S. C. támadása nyitja meg a mérkőzést és már a 3-ik perczben kornerrel veszélyeztetik a M. A. C. hálóját. Tóth lábrándulás miatt csakhamar kiállani kénytelen, úgy hogy az ötödik percztől kezdve csak tiz emberrel játszik az N. S. C. Később ugyan ismét beáll Tóth, azonban az egész mérkőzés folyamán csak statisztált. Az N. S. C. rövid offenzivája után a M. A. C. kerül fölénybe, s rövid egymásutánban négy kornert rúg. goalt lőni azonban nem tud, mert az N. S. C. önfeláldozó védelme a leg­veszélyesebb helyzetekből is sikeresen szabadítja fel kapuját.
    Félidő 0:0.
    A félidő közepén hatalmas zápor eredt meg. N. S. C. gyors támadással kezdi a játékot és már a 2-ik perczben Gyárfás fejese révén megszerzi a vezetést (a M. A. C. off-side czimén protestált a goal ellen). A követ­kező perczben a M. A. C. nyomul fel szép összjátékkal és Kelemen Feketeházy beadását fejjel goallá értékesíti. A M. A. C. csatársora, szép kombinácziókkal dolgozik és a csatárok lövései állandóan veszélyeztetik az N. S. C. kapuját, mégis a 23-ik perezben Rometh a balsarokba helyezett szép lövéssel ismét az N. S. C.-ét juttatja a vezetéshez. Krempels hátvéd most előre megy csatárnak és Önody magas lövéssel ismét kiegyenlít. A 44-ik perczben N. S. C. hands miatt tizenegyeshez jut, a melyet Hlavay, nagy örömében, a kapu mellé rug. Biró: Fehérv Ákos

    Az Újság 1911 május 3.