magyarfutball.hu

Törekvés SE - Terézvárosi TC 7 : 0 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.22, 20:22
    Törekvés Sport Egyesület—Terézvárosi Torna Klub 7:0, 3:0).
    A csuszós és sáros talajon biztosan mozgó Törekvés könnyen verte meg a TTK-ot. Győzelme reális és teljes mértékben megérdemelt volt. Az első félidőben eleinte a TTK támad, de csakhamar a Törekvés jön döntő fölénybe és rövid időközökben három goalt rug. A második félidőben a Törekvés dominál. Egymásután viszi szép kombinációs játékával a legveszedelmesebb támadásokat s Wolenszky, Nyilas és Kiss révén ujabb négy goalt rug. A Törekvés nagy ambícióval játszotta meg a mérkőzést, csatársora és fedezetsora elsőrangu játékot produkált. A TTK rendkívül fegyelmezetlenül játszott. Egyes játékosai veszve látván a mérkőzést, egyszerűen elhagyták a pályát, mások — különösen a védőjátékosok — pedig helyüket folytonosan váltogatva, teljesen megbontották egy elsőosztályú csapattól feltétlenül megkívánható rendet. Biró: Langfelder volt.

    Pesti Napló, 1910. november 29.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.07, 18:35 (szerk.: 2021.07.10, 11:22)
    Törekvés — T. T. C. 7:0

    (Hölgy-útczai pálya.) A sáros, csuszós talajon a terézvárosiaknak inkább az egyéni támadásokon alapuló játéka teljesen csődöt mondott a passzjátékkal dolgozó Törekvés ellenében. Mindkét csapat tartalékokkal szere­pelt, a Törekvésben a múlt héten súlyos sérülést szenve­dett Szentey, a T. T. C.-ben pedig Weisz Zoltán és Katona hiányzott. A győztes csapát legjobb embere ezúttal is a reprezentativ Takács volt, de igen szépen játszottak Wolenszky, Nyilas, Kiss és a nagy goalarány daczára is sokat foglalkoztatott Dürr kapuvéd, a T. T. C.-ben pedig Beimel és a szélsőcsatárok.
    Eleinte változatos a játék, a munkáscsapat azon­ban csakhamar fölénybe jut és a mérkőzés sorsát már az első félidőben a rövid egymásutánban elért három goallal a maga javára dönti el. Félidő 3:0.
    A második félidőben a T. T. C. felforgatja csapatát, a minek aztán az az eredménye, hogy a Törekvés végig sakkban tartja ellenfelét, s Kiss, Wolenszky és Nyílás révén további négy góalt ér él.

    Biró : Langfelder Ferencz.

    Az Újság, 1910. november 29.