magyarfutball.hu

MTK - Budapesti TC 0 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
játékvezető : Herczog Ede
nézőszámok:
  1. Pesti Hírlap: kevés számú közönség
  2. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.25, 15:55
    BfC—MIK 1 : 0 (1 : 0) Hungária-utipálya. Biró : Herczog, 800 néző. —

    MTK Domonkos és Szántó helyén tartalékokkal(Knapp és Bányai) állt fel, mig BTC teljes csapatát_szerepeltette. BTC végig nagyszerűen tartotta magát s különösen védelme felelt meg derekasan feladatának, mig csatársora lelkes- ...aival állandó munkára kényszeritette MTK védelmétét. — MTK csapata múlt heti játéka után nagy csalódást keltett s különösen a csatársor volt az, mely foly­tonos hibázásaval a közönség elégedetlen­ségét váltotta ki. BTC-nél különösen a két hátvéd, Ficzere a csatársorból pedig Dobó és Pócz tűntek ki, mig a MTK-nál csupán Révész és Lane tettek ki magukért, mig különösen Vágó feltűnő gyenge volt.
    BTC kezd s több szép támadást vezet MTK kapuja ellen, melyek a 12. percben sikerrel is járnak; Máhr beadását Knapp fogja, de Kovács rászalad a kapusra, ki a labdát fordulat közben a kapuvonalon átemeli, mire a biró gólt itél. A lanyhán játszó MTK-át a kapott gól felvillanyozza s vehe­mens támadásokat intéz a piros-fehérek kapuja ellen, de Sebestyén gyönyörű beadá­sát Kertész I. a 17. percben tiszta helyzetből elhibázza, Lane lövése pedig a 19. percben kapufát ér, úgyszintén eredménytelen maradaz MTK két egymásután következő kornere,mert Ginzery szépen ment. Változatos játékután MTK a 34 percben ismét kornerhez jut, mely azonban szintén eredménytelen.
    A második félidőben BTC még inkább frontba jut, s MTK a félidő elején elért két kornerén kívül ritkán jut támadáshoz.BTC támadásait pedig különösen Révész akasztja meg nagy bravúrral. A 39. percben a renitenskedő Mészárost kiállítják s ettől kezdve, BTC minden erejével védekezik s sikerül is a kék-fehérek vehemens támadá­sait korner árán elhárítaniuk. — Az utolsó pillanatban Révész éles lövése a kapuléc mellett süvit el. — A mérkőzés bővelkedett durvaságokban, aminek felidézéséhez a kö­zönség zajos viselkedése is hozzájárult.

    Sportvilág 1912 június 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.14, 23:19 (szerk.: 2021.06.15, 10:03)
    Budapesti Torna Club—Magyar Teslgyakorlók Kö­re 1:0 (1:0) (Hungária-ut)

    Kevés számú, de annál zajosabb kö­zönség előtt folyt le a mérkőzés, melyet a közönség vi­selkedése a durvaság medrébe terelt. A piros-fehérek lel­kes, játékukkal teljes mértékben kiérdemelték a győzel­met, mely a bajnoki listán olyan helyre juttatta őket, ahonnan önérzetesen gondolhatnak vissza a néhány hét előtti időre, midőn a közvélemény kiesésüket biztosra vette. MTK a megsérült Domonkos és Szántó helyén tartalékkal állt ki, ez a körülmény azonban cseppet sem menti vereségét, annál is inkább, mert a BTC győzelme, ha többet foglalkoztatja, a baloldalát, sokkal, imponálóbb lehetett volna. BTC támadásai vezetik be a mérkőzést, melyek egyike mar a 12. percben eredménynyél jár, amennyibe Mähr beadását Knapp elfogja ugyan, de a ráfutó Kovács elöl kitérni akarván, a labdát a kapuvonalon átemeli, mi­re a biró goalt ítél. Erős támadással felelnek a testgya­korlók, Sebestyén beadását azonban Kertész I. tiszta hely­zetből elhibázza, mindjárt utána pedig Lane lövése ka­pufát talál. Helycsere után a BTC sűrün jut támadáshoz, tá­madásai azonban rendszerint megtörnek a kitünően ját­szó Révészen. A 39. percben Mészárost kiállítják, mely­től kezdve a piros-fehérek lelkes védő játékkal igyekeznek megtartani az eredményt, ami sikerrel is jár.

    Biró: Herczog Ede.

    Pesti Hírlap, 1912. június 11.